Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να εμποδίσουμε τα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Συνέντευξη Τύπου, χτες, για τις εξελίξεις στην περιοχή και την απάντηση του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

Ο Στ. Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, και η Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέας, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Ο Στ. Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, και η Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέας, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να εντείνει την πάλη του, στο πλευρό του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να βάλει εμπόδια στη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχεδιαζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα ενάντια σε Συρία και Ιράκ, παλεύοντας για αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ανταγωνισμούς, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, με θέμα «Οι εξελίξεις για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή, μετά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα το 2011 στη Λιβύη, με επόμενο στόχο αυτή τη φορά Συρία - Ιράν», ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσσος, και η γενική γραμματέας, Βέρα Νικολαΐδου, παρουσίασαν τις θέσεις και τους στόχους πάλης της ΕΕΔΥΕ. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΚΕΘΑ και της ΕΕΔΔΑ.

Η χώρα μας, όπως τονίστηκε, μπαίνει όλο και πιο ενεργά στο φαύλο κύκλο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ανάμεσα στις εξελίξεις που το μαρτυρούν είναι και τα εξής:

-- Η λεγόμενη «στρατηγική συνεργασία» Ελλάδας - Ισραήλ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε πεδίο πολεμικής προετοιμασίας για νέα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού και άλλων λαών της περιοχής.

-- Η ανάληψη της διοίκησης της δύναμης ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRF) από το στρατηγείο της Θεσσαλονίκης NDC-GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού), που τοποθετεί την Ελλάδα στον πυρήνα των πολεμικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ.

-- Η ενσωμάτωση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με ευθύνη των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν και οδηγεί στην εκχώρηση κυρίαρχων δικαιωμάτων.

-- Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, εκτός από την οργανική τους σύνδεση με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ (στις 18 Φλεβάρη συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία), προετοιμάζονται και με ασκήσεις καθαρά εσωτερικού κατασταλτικού ρόλου.

Η ΕΕΔΥΕ διεκδικεί:

-- Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα μας δεν θα εμπλακεί και δεν θα στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φορά αυτή κατά του Ιράν, της Συρίας αλλά και κατά οποιασδήποτε άλλης χώρας.

-- Τη διακοπή κάθε μορφής υποστήριξης στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ καθώς και την ακύρωση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

-- Την αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από τη δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRF) και την απομάκρυνση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου από τη Θεσσαλονίκη.

-- Το κλείσιμο και την απομάκρυνση των βάσεων από τη Σούδα, το Ακτιο, τον Αστακό και το στρατηγείο της Λάρισας.

-- Την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών, από τις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Για όλα τα παραπάνω, οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό δράσης με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, την κατανόηση του ρόλου του ΝΑΤΟ και των επιπτώσεων από την ένταξη και συμμετοχή της χώρας σε αυτό, την άμεση αντίδραση και ετοιμότητα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε επικείμενη επίθεση ενάντια στο Ιράν ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σήμερα στα Χανιά

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ, εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα», σήμερα, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων, με ομιλητή τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ