Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δούλοι του συστήματος

«Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται"» (Μαξίμ Γκόρκι).

Αυτή ακριβώς την ηθική και την πολιτική που υπερασπίζεται το δικαίωμα στη ζωή, αποσιώπησαν τα περισσότερα αστικά μέσα ενημέρωσης.

Ο λόγος για τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Γκιόκας για το εγκληματικό νομοσχέδιο «Κώδικας ναρκωτικών», καλώντας λαό και νεολαία σε ξεσηκωμό, κάνοντας ξεκάθαρη όσο ποτέ την απόφασή του να μη χαρίσει ούτε ένα νέο στον ταξικό αντίπαλο, ούτε ένα νέο στην κόλαση των ναρκωτικών, ούτε ένα νέο μακριά από τον αγώνα. Ενα νομοσχέδιο που υπερασπίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλα τα άλλα κόμματα, αντικαθιστώντας κάθε κοινωνικό δικαίωμα με υποτιθέμενες ατομικές «ελευθερίες».

Η επιστημονική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση του θέματος, ο πλούτος των επιχειρημάτων του ΚΚΕ αποσιωπήθηκε από τα χτεσινά δελτία ειδήσεων. Οι καναλάρχες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ιδιαίτερα γι' αυτό το επικίνδυνο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών, την ταύτισή τους μ' ένα σύστημα που προωθεί και ενισχύει το φόβο και την εξαθλίωση, απενοχοποιεί τη βαρβαρότητα, νομιμοποιεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ