Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΒΡΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ η κυβέρνησή μας! Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει πως ...δεν της δίνει λευκή επιταγή και ο ΛΑ.Ο.Σ. δηλώνει ότι είναι πιθανή η αποχώρησή του! Πραγματικός σεισμός...

Ελα, όμως, που αυτή η κυβέρνηση έχει «στηθεί», για να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη και ακόμη περισσότερο βρώμικη δουλειά. Και πρέπει οπωσδήποτε να την ολοκληρώσει.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλα αυτά θα τα ακούσουμε πάρα πολλές φορές και με διαφορετική αφορμή κάθε φορά. Βλέπετε, πρέπει να δείξουν ότι διαφωνούν και κάπου μήπως και πάμε κάποτε σε εκλογές.

Ομως, όσο πιο πολύ «γαβγίζουν» περί αποχώρησης από την κυβέρνηση τόσο πιο πολύ θα ... «δαγκώνουν», κάνοντας πράξη γρήγορα - γρήγορα τους στόχους της.

Και το ποιοι είναι αυτοί το γνωρίζουμε πολύ καλά: Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, μειώσεις μισθών, ξεπούλημα και απολύσεις στο Δημόσιο και φυσικά νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου.

Τα πάντα στο βωμό της λεγόμενης ... ανταγωνιστικότητας, δηλαδή τού πόσο πιο πολύ θα εκμεταλλεύονται τη δουλειά του εργάτη για να παρέχουν πιο «ανταγωνιστικά» προϊόντα στην αγορά. Ακόμη και αν δεν μπορεί να τα αγοράσει κανείς.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ το παραδέχονται εν τω μεταξύ - με τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα: Οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν μειωθεί 30% τα τελευταία 2 χρόνια. Ομως ...δεν τους φτάνει!

Τους αρέσει να το αποκαλούν «εσωτερική υποτίμηση», όμως αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν είναι να «τελειώνουν» με κάθε δυνατότητα των εργαζομένων να διεκδικούν.

Οι εταιρείες να καθορίζουν (μέσω ατομικών «διαπραγματεύσεων») τι θα πληρώνουν, πότε θα το πληρώνουν και αν θα το πληρώνουν και ένα σταθερά μεγάλο ποσοστό ανεργίας να είναι το πιστόλι στον κρόταφο. Κι όλο αυτό το αποκαλούν «ελευθερία»...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ