ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
Σελ. /28
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους στραπατσάρει ο λαός!

Εδώ και μερικές μέρες, και ιδιαίτερα μετά την οριστικοποίηση του νέου μνημονίου, σύσσωμα τα στελέχη της συγκυβέρνησης, μαζί με τον Καρατζαφέρη, με την Μπακογιάννη, περιφέρουν τρομοκρατικά το σενάριο της χρεοκοπίας, αν δεν ψηφιστούν και δεν εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Η προπαγάνδα τους φανερώνει ότι σήμερα είναι μεγαλύτερο το ζόρι και η αδυναμία τους να εκφοβίσουν το λαό με τα τετριμμένα ιδεολογήματα που χρησιμοποίησαν στα προηγούμενα μνημόνια. Ο λαός αποκτάει πείρα απέναντι στην προπαγάνδα τους, την ακυρώνει, υποχρεώνοντας το αστικό σύστημα να επιχειρεί κάθε φορά την αναπροσαρμογή της, προκειμένου να πιάσει έστω και τον ελάχιστο τόπο στις λαϊκές συνειδήσεις.

Τι λένε; Οτι αν δεν ψηφιστούν και δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Θα υπάρξει έλλειψη σε βασικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα φάρμακα, το κρέας, εισαγόμενα τρόφιμα, πετρέλαιο και άλλα. Προβλέπουν χάος και σφαγή, τόλμησαν να μιλήσουν ακόμα και για εμφύλιο, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και εκφοβισμού του λαού. Ολα τους τα σενάρια είναι κατασκευασμένα. Λένε στο λαό ότι αυτό που έχει να επιλέξει είναι ανάμεσα στην ελεγχόμενη ή την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, που για τα λαϊκά νοικοκυριά καμιά διαφορά δεν έχει, αφού είναι ήδη πραγματικότητα. Κρύβουν ότι για το λαό υπάρχει διέξοδος και βρίσκεται στην πάλη για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η κινδυνολογία τους είναι απόδειξη των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός και η πολιτική υπεράσπισης των μονοπωλίων. Οι ίδιοι που μέσω της δανειακής σύμβασης υποθηκεύουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, απειλούν το λαό ότι αν πτωχεύσει η οικονομία τους, δε θα έχει πετρέλαιο! Οι ίδιοι που με ιμπεριαλιστικά κριτήρια καθορίζουν την εξωτερική τους πολιτική, εφαρμόζουν τις συναποφάσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ για εμπάργκο στο Ιράν, αφαιρούν ακόμα και σε συνθήκες καπιταλισμού μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για τη χώρα, και την ίδια ώρα απειλούν το λαό ότι θα λείψουν τα καύσιμα σε συνθήκες χρεοκοπίας! Οι ίδιοι που στο πλαίσιο της ΕΕ στέρησαν από μια κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική χώρα το δικαίωμα να παράγει προϊόντα που θα μπορούσαν να θρέψουν το λαό και να συμβάλουν στο εμπορικό ισοζύγιο με εξαγωγές, απειλούν ότι στη χρεοκοπία θα λείψει το κρέας από την αγορά!

Οι ίδιοι που υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, που έχουν παραδώσει στα μονοπώλια όλους τους στρατηγικούς τομείς της παραγωγής, μεταξύ αυτών και την έρευνα και παραγωγή φαρμάκων, έρχονται τώρα και απειλούν το λαό για τις συνέπειες που η δική τους πολιτική και το δικό τους σύστημα προκαλεί! Φτάνει πια! Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις, χρεοκοπίες, ανισομετρία και ανάπτυξη που ωφελεί μόνο τα μονοπώλια. Τίποτε δεν έχει να κερδίσει ο λαός από την αναιμική ανάκαμψη που ευαγγελίζονται ότι θα έρθει δήθεν με τα μέτρα, και η οποία θα συνοδευτεί με υψηλή ανεργία, φτωχευμένα νοικοκυριά, εξαθλιωμένους ανθρώπους του μόχθου. Τώρα να γίνει η αγανάκτηση δύναμη ανατροπής! Να στραπατσάρει ο λαός τα κόμματα του κεφαλαίου και την πολιτική τους, να ανατρέψει τη βάρβαρη εξουσία τους. Στο ψευτοδίλημμα «ανεξέλεγκτη ή ελεγχόμενη χρεοκοπία», η απάντηση για το λαό είναι μία: Ισχυρό ΚΚΕ, πάλη για τη λαϊκή εξουσία!

Μπορούμε!

Γρηγοριάδης Κώστας

Πάει πολύ αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αυτοί που με τις επιλογές τους συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να διαμορφωθούν οι συγκεκριμένες δομές και αναλογίες, να επικαλούνται τις συνέπειες της δικής τους πολιτικής, με στόχο να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων που ζητούν εργασία και αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν και ο ένας μετά τον άλλο διαβάζουν ένα «σκονάκι» για το τι θα συμβεί, αν βρεθεί, λέει, η χώρα εκτός ευρώ. Και μαζί με όλες τις άλλες συνέπειες, επικαλούνται ότι ο λαός θα μείνει χωρίς κρέας και φάρμακα, επειδή αυτά τα δύο είδη πρώτης ανάγκης είναι κατά κύριο λόγο εισαγόμενα.

Αυτό θα πει ξεδιαντροπιά και ξετσιπωσιά! Να υπηρετείς τόσο τυφλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου που να αδιαφορείς πλήρως για τις συνέπειες. Να έχεις καταδικάσει με την πολιτική σου θεοποίησης του επιχειρηματικού κέρδους μια χώρα, με τα εδαφοκλιματολογικά πλεονεκτήματα της δικής μας χώρας, να μην έχει διατροφική επάρκεια και στη συνέχεια να επικαλείσαι την αδυναμία αυτή, για να υποστηρίξεις ότι πρέπει να υποταχθούμε στις αξιώσεις των μεγαλοεισαγωγέων. Να αρνείσαι κάθε ιδέα για τη δημιουργία κρατικού φορέα παραγωγής και διακίνησης φαρμάκου για ολόκληρο το λαό και την ώρα της κρίσης να επικαλείσαι το ενδεχόμενο να μείνει ο λαός χωρίς φάρμακο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τους φαρμακοβιομήχανους και μεγαλοεισαγωγείς φαρμάκου.

Οχι. Η Ελλάδα έχει όλα τα φόντα και διαθέτει τα απαραίτητα μέσα, όχι μόνο για να εξασφαλίσει την πλήρη και ποιοτική διατροφή του πληθυσμού της χώρας, αλλά μπορεί να ξαναγίνει και χώρα εξαγωγέας, όπως στο παρελθόν.

Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες, πρώτα και κύρια αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό, ώστε να εξασφαλίσει, μέσα από έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα, τις ανάγκες όλων μας τόσο σε φάρμακα, όσο και σε πλήρη δημόσια, δωρεάν κάλυψη των αναγκών για Υγεία.

Η Ελλάδα, με το παραγωγικό δυναμικό της, πρώτα και κύρια σε εργατική δύναμη, αλλά και σε μέσα παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τις υποδομές, διαθέτει όλες τις δυνατότητες για να οικοδομήσουμε την κοινωνία της ολόπλευρης ικανοποίησης των αναγκών του λαού. Το γεγονός ότι δε γίνεται είναι γιατί το κεφάλαιο επενδύει εκεί που βγάζει μεγάλο και γρήγορο κέρδος. Και το καπιταλιστικό κράτος ενισχύει το κεφάλαιο, για να κερδοφορεί. Επομένως, για να αξιοποιηθούν όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας σε όφελος του λαού χρειάζεται κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, που μπορεί να γίνει με λαϊκή εξουσία.

Ωρα του οργανωμένου λαού

Οι τριγμοί και η «αποσταθεροποίηση» του αστικού πολιτικού συστήματος, κάτω από τα αδιέξοδα της διαχείρισης της κρίσης και την πίεση της λαϊκής αντεπίθεσης, καθόλου δεν πρέπει να φοβίζουν τα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους, να οξύνουν τις αντιθέσεις, να ενισχύσουν τις ρωγμές και τελικά να τους σαρώσουν ολοσχερώς. Καιρό τώρα εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων και της πλουτοκρατίας έχουν προεξοφλήσει ότι το «υπάρχον κομματικό σύστημα θα θυσιαστεί» προκειμένου να περάσουν τα πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα για να διασωθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της αστικής τάξης. Δεν πρέπει, λοιπόν, ο λαός να πέσει στις παγίδες που είναι σίγουρο ότι θα στήσουν προκειμένου να πετύχουν την ανασύνθεση του αστικού πολιτικού συστήματος με «νέα πρόσωπα», κόμματα ή κυβερνητικά σχήματα. Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων και επιλογών προκειμένου ο οργανωμένος λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Πρέπει να τιμωρήσει, να απομονώσει και να τσακίσει πολιτικά τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα. Ταυτόχρονα, πρέπει να εμπιστευτεί και συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση, γιατί είναι η μόνη που εξυπηρετεί τις δικές του ανάγκες και συμφέροντα. Φιλολαϊκή πολιτική μπορεί να ασκηθεί από μια εργατική - λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα μετατρέψει κάθε μορφή πλούτου που έγινε από την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε λαϊκή εξουσία. Περιθώρια για ψευδαισθήσεις και αυταπάτες δεν υπάρχουν.

Να τσακιστούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας

Τον πανικό που τις έχει καταλάβει φανερώνει πάνω απ' όλα ο λυσσώδης τρόπος με τον οποίο χίμηξαν πάνω στο λαό οι ηγεσίες των κομμάτων της μαύρης συγκυβέρνησης, χρησιμοποιώντας την πιο μαύρη προπαγάνδα για να τον τρομοκρατήσουν. «Ανεξέλεγκτο χάος», «κοινωνική έκρηξη», «εμφύλιος πόλεμος», «άδεια ράφια», «κλειδωμένα» και λεηλατημένα μαγαζιά, «χωρίς φάρμακα», «δελτίο στα τρόφιμα», «πλήρης αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις»... Ο,τι υπήρχε στο μαύρο οπλοστάσιό τους το χρησιμοποίησαν για να «σπάσουν» και ισοπεδώσουν το λαό. Ηθελαν να παραλύσουν τη σκέψη του, να μη βλέπει δηλαδή τις δίχως προηγούμενο καταστροφικές συνέπειες της δικής τους πολιτικής, τους μισθούς πείνας, τις συντάξεις - φιλοδώρημα, τα εκατομμύρια των ανθρώπων κάτω από τα όρια της φτώχειας και της ανέχειας. Τα όσα περιγράφουν ως «εφιαλτικό μέλλον» είναι ήδη σκληρή πραγματικότητα για τα εκατομμύρια του λαού. Επιστράτευσαν τερατώδη ψέματα, απύθμενη υποκρισία, θράσος περίσσιο, προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες τους για την εγκληματική πολιτική τους. Εμφανίζονταν ξετσίπωτα ως «προστάτες» του βιοτικού επιπέδου του λαού αυτοί που τον χρεοκόπησαν μόνιμα και εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο. Εδειξαν καθαρά πόσο αδίστακτοι και πόσο ενωμένοι είναι όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ο λαός, όμως, έχει χρέος να υπερασπιστεί τα δικά του συμφέροντα και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε ρήξη και ανατροπή με την εξουσία των μονοπωλίων, σε σύμπλευση με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ