ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός»!

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση χτες στο κέντρο της Αθήνας

Την ανάγκη τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα στην πολιτική που τα εξαθλιώνει εμποδίζοντας την εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων ανέδειξε η χτεσινή μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Ανάγκη την οποία ανέδειξε - σε συνάντηση που έγινε - και ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνοντας ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι να βουλιάξει τη λαϊκή οικογένεια βαθιά στην εξαθλίωση και τις στερήσεις.

Ο Γ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι έρχονται ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις ήδη μειωμένες επικουρικές συντάξεις, μειώσεις στις κύριες συντάξεις σε πρώτη φάση των πρώην ΔΕΚΟ, νέο ασφαλιστικό σύστημα με ακόμα χειρότερους όρους, ένταση της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο συνταξιούχος θα πρέπει να βάλει ακόμα περισσότερο το χέρι στην άδεια του τσέπη... Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στους συγκεντρωμένους μετά τη συνάντηση. Οι συνταξιούχοι αμέσως εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά ν αγωνιστούν και να συγκρουστούν με αυτές τις βάρβαρες πολιτικές μέχρι την ανατροπή τους φωνάζοντας «αυτή η πολιτική με πάλη ταξική πρέπει ν' ανατραπεί». Νωρίτερα είχαν ανταποκριθεί μαζικά και δυναμικά στο κάλεσμα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς δεν έχουν ούτε φάρμακα

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Οι απόμαχοι της δουλειάς που όλα αυτά τα χρόνια παρήγαγαν τον πλούτο στην κοινωνία και πλήρωναν εισφορές στα Ταμεία, τώρα οδηγούνται στη φτώχεια την εξαθλίωση και την επαιτεία, ταλαιπωρούνται γιατί δεν μπορούν να βρουν γιατρό, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν εξετάσεις και φάρμακα. Οπως είπαν στο «Ρ» χαρακτηριστικά γυναίκες συνταξιούχοι, «εμείς θα φάμε ψωμί και λάδι, τα παιδιά μας τι θα κάνουν χωρίς δουλειά», «πήγα να κάνω εξετάσεις και μου ζητάνε να πληρώσω, εδώ δεν μπορώ το ψωμί μου να πληρώσω, πώς θα τους πληρώσω τα χαράτσια;».

Καταγγέλλοντας τους κυβερνητικούς εκβιασμούς σε βάρος του λαού, ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων του ΙΚΑ (ένας από τους ομιλητές στη χτεσινή συγκέντρωση), τόνισε: «Δε θα έχουμε πετρέλαιο, δε θα έχουμε τρόφιμα, δε θα έχουμε δουλειά μας λένε... Τρία εκατομμύρια και πάνω άνθρωποι, δεν έχουν πετρέλαιο, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν τρόφιμα, δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ενοίκια, δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια που έχουν επιβάλλει κι αυτά που έρχονται...»

Οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου με το πανό και τις πικέτες τους, φωνάζοντας συνθήματα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της Κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Εμπρός λαέ, μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Μας τρομοκρατούνε για να υποταχτούμε μ' οργάνωση κι αγώνα ν αντεπιτεθούμε».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Απόφαση κλιμάκωσης της πάλης

Να σηκώσουμε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές της πόλης, τονίζει η Γενική Συνέλευση

Μία ακόμα σημαντική απόφαση στην κατεύθυνση κλιμάκωσης της πάλης πάρθηκε χτες από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Ηλιούπολης. Οπως και η Γενική Συνέλευση στο Δήμο Πετρούπολης, αποφάσισε ομόφωνα:

  • Την κλιμάκωση της πάλης με καταλήψεις, απεργίες και συλλαλητήρια.
  • Να συντονιστούμε με άλλα σωματεία του κλάδου και μαζικούς φορείς της πόλης προκειμένου να σηκώσουμε στο πόδι όλες τις λαϊκές γειτονιές της Ηλιούπολης και να ενημερώσουμε το λαό της πόλης για τα νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας κάνοντάς μας να δουλεύουμε και να ζούμε εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ, για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών που ζουν από τον ιδρώτα μας.
  • Να μην τους επιτρέψουμε να καταργήσουν τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές και κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα.

«Εχουμε τη δύναμη, σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο κείμενο της απόφασης. Είναι ώρα να τους κάνουμε να νιώσουν τη δύναμή μας για τα καλά. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να πάνε στα τσακίδια αυτοί μαζί με την τρόικα και την ΕΕ. Εκλογές τώρα. Κανένα νέο μνημόνιο, καμία νέα συμφωνία δεν αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε άμεση, μονομερή διαγραφή του χρέους. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των πλουτοκρατών».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην Ηλιούπολη έχουν προγραμματίσει αύριο, Πέμπτη 16 Φλεβάρη, συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στις 8.30 π.μ. στο πλαίσιο της πάλης τους ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, για την άμεση διασφάλιση και πληρωμή όλων των εργαζομένων του δήμου και άλλα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
«Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από το σωματείο του»!

Καλεί σε κλιμάκωση εναντίον των αντιλαϊκών αποφάσεων και αποδυνάμωση των συνδικαλιστών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σε «ετοιμότητα, οργανωμένη δράση και κλιμάκωση» των αγώνων καλεί ο Σύλλογος των Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ) μετά την ψήφιση του μνημονίου που βυθίζει το λαό ακόμα πιο βαθιά στη χρεοκοπία.

«Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Κυριακής, μας δίνουν αισιοδοξία και ώθηση για τις νίκες που είναι μπροστά μας!» επισημαίνει ο ΣΕΝΕ και τονίζει: «Η μάχη δεν τελείωσε... Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει είναι ένας, δύσκολος αλλά και ελπιδοφόρος: η ένταξή του στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από το σωματείο του! Αυτό τρέμουν κυβέρνηση - τρόικα - μονοπώλια, αυτό κάνει πανίσχυρο τον απλό λαϊκό άνθρωπο που είναι ο παραγωγός όλου του πλούτου και τον καταδίκασαν να πεινάει».

Ο ΣΕΝΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν ηχηρή απάντηση «στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που εξακολουθούν να βάζουν πλάτη για να περνά αδιαμαρτύρητα η πολιτική που καταστρέφει τις ζωές των εργαζομένων», αλλά και να μη δείξουν εμπιστοσύνη «σ' αυτούς που στα λόγια "αγωνίζονται για να ενώσουν", την ίδια ώρα που πρωτοστατούν στο στήσιμο 2, 3, 4... διαφορετικών διασπαστικών σωματείων μέσα στο Νοσοκομείο (αλλού οι νοσηλευτές, αλλού οι νοσοκόμοι, αλλού οι ειδικευόμενοι κ.ο.κ)».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή

Να πάρουν μαζικά μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Φλεβάρη 2012, στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλεί τους οικοδόμους το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ