ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε θα συμμετάσχει στην εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία ψήφισε "παρών" κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ανακοινώνει ότι δε θα πάρει μέρος στη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής "για την αποτύπωση των στοιχείων για τα ελλείμματα και το χρέος". Το ΚΚΕ μέχρι τώρα συμμετείχε σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να φωτιστούν οι διάφορες υποθέσεις των σκανδάλων που κατά καιρούς έρχονταν στο φως της δημοσιότητας, παρά τις επιφυλάξεις που εξέφραζε για τις πραγματικές προθέσεις διερεύνησης των υποθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει ότι, έχοντας την εμπειρία από τη λειτουργία αυτών των εξεταστικών επιτροπών, που λειτούργησαν κατά βάση ως επιτροπές συγκάλυψης των σκανδάλων, καθώς και τον εκφυλισμό αυτών των διαδικασιών, κάθε φορά θα εξετάζει συγκεκριμένα τη συμμετοχή της σε αυτές τις διαδικασίες, με κριτήριο πάντα τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα ελλείμματα και το χρέος εξαρχής έχει ως αποστολή να συσκοτίσει τις πολιτικές ευθύνες, να συγκαλύψει και όχι να αποκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα και να καλλιεργήσει κλίμα αποπροσανατολισμού στο λαό.

Αλλωστε, τη δημιουργική στατιστική και λογιστική την εφάρμοσαν κατ' επανάληψη και την εφαρμόζουν τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όπως και η ίδια η ΕΕ για να διευκολύνουν διαχειριστικές ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ διαφωνούν για το χρόνο συγκρότησης της εξεταστικής επιτροπής (το ΠΑΣΟΚ ζητούσε από την παρούσα Βουλή, η ΝΔ από την επόμενη), από κοινού συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, που δεν είναι κρίση χρέους όπως έγκαιρα αποκάλυψε το ΚΚΕ στο λαό, αλλά κρίση καπιταλιστική.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα αντιστρέφουν την πραγματικότητα για να εμφανίσουν την κρίση ως κρίση χρέους, να συγκαλύψουν τον πραγματικό ένοχο, την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν τον αποπροσανατολισμό του λαού για να περάσουν την υποταγή στα βάρβαρα μέτρα που από κοινού προωθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Επομένως, η διέξοδος για το λαό δε βρίσκεται στη δημιουργία επιτροπών συγκάλυψης, αλλά στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στη 1.30 μ.μ. περιοδεία στον «Καρέλια» (Μεσσηνία) με επικεφαλής τον Γ. Γιάνναρο, Γραμματέα της Εργατικής Αχτίδας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στη ΒΙΠΕ Τρίπολης με επικεφαλής τον Γ. Αντωνακόπουλο, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του δήμου Ζαχάρως με τον Χ. Γιαννόπουλο, μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου Ληξουρίου με τον Δ. Ματζουράτο, μέλος της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ. Στις 11 π.μ. περιοδεία στα ιχθυοτροφεία Ληξουρίου και στις 7 μ.μ. στα Σούπερ Μάρκετ του Ληξουρίου.

-- Περιοδεία στην INTRACOM DEFENCE στις 10.15 και στην INTRACOM TELECOM στις 11 π.μ. με τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή:

-- Περιοδεία στην Ημαθία από τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα. Στις 10 π.μ., θα επισκεφθεί το 3ο και 4ο Λύκειο Βέροιας. Στις 11 π.μ., θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στους ΟΕΚ και ΟΕΕ. Στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο «ΕΛΗΑ» και στη 1.30 μ.μ., θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ Βέροιας.

-- Στις 6.30 μ.μ. περιοδεία στην περιοχή του Αγ. Νεκτάριου Πατρών, με επικεφαλής την Μ. Θοφυλάτου, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία σε Γυμνάσιο και Λύκειο Μεγαλόπολης και στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης.

-- Στις 5.30 μ.μ. περιοδεία στις Εργατικές Κατοικίες Πύργου με την Ε. Αραπακοπούλου στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης με επικεφαλής τον Ν. Μαυροκέφαλο μέλος της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

-- Στις 11.30 π.μ. περιοδεία στη φαρμακοβιομηχανία ELPEN.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στο εμπορικό κέντρο Γαλατσίου και στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση σε καφενείο της πλατείας Κύπρου με την Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Παρουσιάσεις του Δοκιμίου Ιστορίας

Τις επόμενες μέρες διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (Β' Τόμος):

-- Απ' την Αχτίδα Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής την Κυριακή 4/3, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο Φ. Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Απ' την Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΝΟ Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής, στο Ιλιον, την Κυριακή 4/3, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Καφενείο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99). Θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Απ' την Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΝΟ Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής, στους Αγίους Αναργύρους, τη Δευτέρα 5/3, στις 7 μ.μ., στο Β' ΚΑΠΗ (πλατεία Πλαπούτα). Θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης.

-- Από την Αχτιδική Επιτροπή Μεσογείων - Λαυρεωτικής, την Τετάρτη 7/3, στις 6 μ.μ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Ανατολής 6, Παλλήνη). Θα μιλήσει ο Ν. Παπαγεωργάκης, μέλος του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από την Αχτιδική Επιτροπή Μεσογείων - Λαυρεωτικής, την Κυριακή 11/3, στις 12 μ., στην αίθουσα του Μηχανουργείου στο Λαύριο. Θα μιλήσει ο Φ. Παρρής.

-- Απ' την Αχτίδα Περιστερίου της ΝΟ Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής, την Κυριακή 11/3, στις 11 π.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (οδός Εθν. Μακαρίου 1). Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνεχίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων

Συνεχίστηκε και χτες το παιχνίδι των εντυπώσεων αναφορικά με την υπόθεση της εξαγωγής ποσού ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον Ισ. Κούβελο, σύζυγο της Ντ. Μπακογιάννη. Σε δήλωση που διένειμε χτες ο επιχειρηματίας, ισχυρίζεται ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη κίνηση, για την οποία αναμένεται να κληθεί από τη Βουλή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αν το 1 εκατ. δολάρια που διακινήθηκε, είχε συμπεριληφθεί στο Πόθεν Εσχες που υποχρεούται να καταθέτει σαν σύζυγος βουλευτή.

Από την πλευρά της, η Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε χτες την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης «βρώμικου» χρήματος Π. Νικολούδη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση. Οπως σημειώνει στην αναφορά της, ο Π. Νικολούδης «είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα».

Στο φόντο των παραπάνω εξελίξεων και προκειμένου να βγάλει λάδι όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης κατέθεσε χτες τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν ισχύουν οι διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων. Ανάλογη πρωτοβουλία ανέλαβε και ομάδα 90 βουλευτών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και «ανεξάρτητοι»).

Κι άλλη δικογραφία στη Βουλή

Σήμερα συνέρχεται για πρώτη φορά η Εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑ.Ο.Σ. και ανεξάρτητων. Στη Βουλή διαβίβασε χτες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης και το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας που αφορά την υπερτιμολογημένη μίσθωση από την εταιρεία «Erickson Air - Crane» πυροσβεστικών ελικοπτέρων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των πρώην αναπληρωτών υπουργών Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγια και Μ. Οθωνα. Το πρώτο σκέλος της δικογραφίας είχε διαβιβαστεί στη Βουλή από τον ίδιο εισαγγελέα το Μάρτη του 2011 και αφορούσε την υπερτιμολόγηση μίσθωσης πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων της ίδιας εταιρείας για να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ