ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Καταγγέλλει το χαράτσι στην άθληση η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με επερώτησή τους οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Βόλου, καταθέτουν την αντίθεσή τους στην επιβολή από τη Δημοτική Αρχή αντιτίμου στους μικρούς μαθητές και στις οικογένειές τους για τις δραστηριότητες άθλησης και αναψυχής. Οπως αναφέρουν, εκφράζοντας το «καλλικρατικό» όραμά της για ανταποδοτική λειτουργία της κοινωνικής πολιτικής στον αθλητισμό, η Δημοτική Αρχή επιβάλλει αντίτιμο (για το σκι 6 ευρώ, για την ιππασία 3 ευρώ κλπ.), ενώ οι αθλούμενοι πληρώνουν τα έξοδα μετακίνησης και επιβάλλεται αντίτιμο και για παραχώρηση χώρων σε αθλητικούς συλλόγους, ανά προπονητική ώρα.

«Η πολιτική αυτή - σημειώνεται στην Επερώτηση που υπογράφουν οι Απ. Νάνος, Κ. Νίκου, Απ. Ριζόπουλος, Μανθ. Κοντάκης - είναι πολιτική ανισότιμης μεταχείρισης και ταξικής διαφοροποίησης των μαθητών, αφού στα περιορισμένα αθλητικά προγράμματα, συμμετέχουν μαθητές και σχολειά που μπορούν να εξασφαλίσουν το ποσό της συμμετοχής στερώντας, ιδιαίτερα σήμερα που η καπιταλιστική κρίση πλήττει τη λαϊκή οικογένεια, αυτή τη δυνατότητα από τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Επίσης, για τα προγράμματα συμμετοχής των μικρών μαθητών εντός του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων, δημιουργούνται μια σειρά προβλήματα που αφορούν τη συνοδεία, την ασφαλή μεταφορά των μαθητών και την ανάληψη ευθύνης την ώρα απουσίας από το σχολείο. Ακόμη, για τα προγράμματα στίβου δεν αξιοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, όπως στο παρελθόν, που εξυπηρετούν πολλά σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος, χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση μαθητών με λεωφορεία».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Χρυσός» ο Δ. Χονδροκούκης

Η τελευταία ημέρα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη επιφύλαξε και τη μεγαλύτερη διάκριση για την ελληνική αποστολή αφού ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του ύψους. Ο νεαρός αθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 2.33 που ήταν αρκετό για να τον στέψει παγκόσμιο πρωταθλητή ενώ, ας σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα βελτίωσε δυο φορές το ατομικό του ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα ήρθε και μια ακόμη επιτυχία για την Ελλάδα καθώς ο έτερος αθλητής που συμμετείχε, ο Κώστας Μπανιώτης ήταν 4ος χάνοντας μια θέση στο βάθρο στις λεπτομέρειες. Χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 2,31μ. και στη συνέχεια είχε δύο χαμένα άλματα στα 2,33μ. Τα έπαιξε όλα για όλα για το μετάλλιο και ανέβηκε στα 2,35μ. Δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός βάθρου αφού με το ίδιο ύψος αλλά με την πρώτη προσπάθεια, το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Ούκοφ. Δεύτερος ήταν ο επίσης Ρώσος Σιλνόβ.

Κατά τ' άλλα, τη 6η θέση στον τελικό του μήκους κατέλαβε ο Λούης Τσάτουμας αφού δεν κατάφερε να βρει τον καλό εαυτό του των προκριματικών (όταν είχε κάνει επίδοση στα 8μ) και είχε ως καλύτερο άλμα στα 7.58. Ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα πήρε το χρυσό με 8.23 και τον ακολούθησαν οι Φράιν (8.23) Μένκοφ (8.22).

  • Δυναμική επανεμφάνιση στην ενεργό δράση έκανε η Ρωσίδα Ελενα Ισιμπάγεβα που πρώτευσε στο επί κοντώ των γυναικών με καλύτερο άλμα στα 4.80. Κυνήγησε και τη βελτίωση του παγκόσμιου ρεκόρ, ωστόσο έριξε και τις τρεις φορές τον πήχη στα 5,02μ. (σ.σ. παγκόσμιο ρεκόρ δικό της από τη Στοκχόλμη με 5,01μ.). Στα αξιωσημείωτα και η ήττα έκπληξη του Κινέζου Γιάνγκ στα 60μ με εμπόδια που ήταν δεύτερος με 7.49 πίσω απο τον Αμερικανό Μέριτ που πήρε το χρυσό με 7.44.
SUPER LEAGUE
Το OAKA... έβγαλε Ολυμπιακό

Αγωνιστική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ολυμπιακού ήταν η 34η στο Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν εύκολα τον Αρη στο «Καραϊσκάκης» και η ΑΕΚ έβαλε το... ποδαράκι της, αφού νίκησε τον άνευρο ΠΑΟ (ο οποίος διαμαρτύρεται για το δεύτερο γκολ και για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε) στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και έτσι τον έστειλε τέσσερις πόντους πίσω από τους Πειραιώτες που πάνε με άλλο ...αέρα στον αγώνα της Κυριακής με τους πράσινους στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στα άλλα ματς, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στην ουρά, αφού σημαντικές νίκες πέτυχαν Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Γιάννενα, Κέρκυρα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεμπερδέψει.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ατρόμητος - Δόξα Δράμας 2-0, ΟΦΗ - Πανιώνιος 0-1, ΠΑΟΚ - Αστ. Τρίπολης 2-3, Κέρκυρα - Ξάνθη 2-0, Γιάννενα - Λεβαδειακός 2-0, Ολυμπιακός - Αρης 3-0, Παναιτωλικός - Εργοτέλης 2-0, ΑΕΚ - ΠΑΟ 2-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 58, ΠΑΟ 54, ΠΑΟΚ 42, ΑΕΚ 41, Ατρόμητος 40, Αστ. Τρίπολης 37, Αρης, ΟΦΗ 33, Ξάνθη 29, Πανιώνιος 26, Λεβαδειακός 25, Γιάννενα, Παναιτωλικός, Κέρκυρα 24, Εργοτέλης 23, Δόξα Δράμας 15.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Λέτο 15 γκολ, Μιραλάς 14, Μήτρογλου 12.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αρης - ΟΦΗ, Εργοτέλης - Κέρκυρα, Αστ. Τρίπολης - ΑΕΚ, Ξάνθη - Γιάννενα, Λεβαδειακός - Ατρόμητος, Πανιώνιος - Δόξα Δράμας, Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ, ΠΑΟ - Ολυμπιακός.

FOOTBALL LEAGUE

18η αγωνιστική: Πλατανιάς - Παναχαϊκή 0-2, Βύζας - Βέροια 1-3, Καλλονή - Πανθρακικός 1-1 Σέρρες - Πιερικός 1-2, Ηρακλής Ψαχνών - Λάρισα 0-0, Γιαννιτσά - Θρασύβουλος 0-0, Φωκικός - Εθνικός Αστέρας 1-1, Επανομή - Αγρ. Αστέρας 1-0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Πλατανιάς με 40 βαθμούς.

FOOTBALL LEAGUE 2

12η αγωνιστική: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Χανιά - Πανηλειακός 2-1, Γλυφάδα - Ηλυσιακός 3-0, Καλαμάτα - Προοδευτική 0-0, Ζάκυνθος - ΠΑΟ Ρουφ 2-2, Αστέρας Μαγούλας - Απόλλωνας 0-1. Στη βαθμολογία προηγείται ο Απόλλωνας με 23 βαθμούς.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Αετός Σκύδρας - Εθνικός Γαζώρου 1-2, ΑΕΠ Ηρακλής - Μεγ. Αλέξανδρος 2-0, Τύρναβος - Τηλυκράτης 0-1, Νίκη Βόλου - Οικονόμος 2-1, Οδυσσέας - Δόξα Κρανούλας 0-0, Καλαμαριά - Βατανιακός 1-0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Εθνικός Γαζώρου με 26 βαθμούς.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
«Πράσινη» επιστροφή

Τη χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου μετά από δυο χρόνια ξαναγεύτηκε ο Παναθηναϊκός, που το Σάββατο, στο κλειστό του Ελληνικού, επικράτησε του Ολυμπιακού με 71-70 στον τελικό της διοργάνωσης. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τις δυο ομάδες να κυριαρχούν εναλλάξ στο παιχνίδι και τα τελευταία λεπτά του να μετατρέπονται σε ντέρμπι. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν με +12 (29-17), ενώ λίγο πριν το ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τα πράγματα και προηγήθηκε και με 13 πόντους (58-45). Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι ομάδες βρέθηκαν στην κόψη του ξυραφιού (68-68 στο 38'), όταν ο Διαμαντίδης με 1 στις 2 βολές και μια καλή άμυνα των «πρασίνων» διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

  • Για μια ακόμη φορά δεν έλειψε ο πόλεμος ανακοινώσεων, με τον Ολυμπιακό να αφήνει αιχμές για τη διαιτησία και τον Παναθηναϊκό να του απαντάει σε ανάλογο ύφος.
ΒΟΛΕΪ
Κυπελλούχος ο Ηρακλής

Τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν κατέκτησε ο Ηρακλής που στον τελικό Κυπέλλου στη Σύρο επικράτησε στον τελικό της ομάδας - έκπληξη του Φάιναλ-8 Λαμίας 3-0 παίρνοντας τον τρόπαιο. O «Γηραιός» επιβεβαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, καθώς είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με όλα του τα επιθετικά όπλα να «πυροβολούν» κυριάρχησαν της αξιόμαχης Λαμίας, που σε όλα τα σετ αντιστάθηκε σθεναρά, έχοντας μάλιστα τη σημαντική απώλεια του Πέταρ Τσούροβιτς. Τα σετ: 21-25, 20-25, 19-25. Πλέον οι κυανόλευκοι έπιασαν τον Παναθηναϊκός στις κατακτήσεις του συγκεκριμένου τροπαίου με τις δυο ομάδες να έχουν από έξι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ