Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Καταγγέλλει το χαράτσι στην άθληση η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με επερώτησή τους οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Βόλου, καταθέτουν την αντίθεσή τους στην επιβολή από τη Δημοτική Αρχή αντιτίμου στους μικρούς μαθητές και στις οικογένειές τους για τις δραστηριότητες άθλησης και αναψυχής. Οπως αναφέρουν, εκφράζοντας το «καλλικρατικό» όραμά της για ανταποδοτική λειτουργία της κοινωνικής πολιτικής στον αθλητισμό, η Δημοτική Αρχή επιβάλλει αντίτιμο (για το σκι 6 ευρώ, για την ιππασία 3 ευρώ κλπ.), ενώ οι αθλούμενοι πληρώνουν τα έξοδα μετακίνησης και επιβάλλεται αντίτιμο και για παραχώρηση χώρων σε αθλητικούς συλλόγους, ανά προπονητική ώρα.

«Η πολιτική αυτή - σημειώνεται στην Επερώτηση που υπογράφουν οι Απ. Νάνος, Κ. Νίκου, Απ. Ριζόπουλος, Μανθ. Κοντάκης - είναι πολιτική ανισότιμης μεταχείρισης και ταξικής διαφοροποίησης των μαθητών, αφού στα περιορισμένα αθλητικά προγράμματα, συμμετέχουν μαθητές και σχολειά που μπορούν να εξασφαλίσουν το ποσό της συμμετοχής στερώντας, ιδιαίτερα σήμερα που η καπιταλιστική κρίση πλήττει τη λαϊκή οικογένεια, αυτή τη δυνατότητα από τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Επίσης, για τα προγράμματα συμμετοχής των μικρών μαθητών εντός του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων, δημιουργούνται μια σειρά προβλήματα που αφορούν τη συνοδεία, την ασφαλή μεταφορά των μαθητών και την ανάληψη ευθύνης την ώρα απουσίας από το σχολείο. Ακόμη, για τα προγράμματα στίβου δεν αξιοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, όπως στο παρελθόν, που εξυπηρετούν πολλά σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος, χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση μαθητών με λεωφορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ