Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Χρυσός» ο Δ. Χονδροκούκης

Η τελευταία ημέρα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη επιφύλαξε και τη μεγαλύτερη διάκριση για την ελληνική αποστολή αφού ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του ύψους. Ο νεαρός αθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 2.33 που ήταν αρκετό για να τον στέψει παγκόσμιο πρωταθλητή ενώ, ας σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα βελτίωσε δυο φορές το ατομικό του ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα ήρθε και μια ακόμη επιτυχία για την Ελλάδα καθώς ο έτερος αθλητής που συμμετείχε, ο Κώστας Μπανιώτης ήταν 4ος χάνοντας μια θέση στο βάθρο στις λεπτομέρειες. Χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 2,31μ. και στη συνέχεια είχε δύο χαμένα άλματα στα 2,33μ. Τα έπαιξε όλα για όλα για το μετάλλιο και ανέβηκε στα 2,35μ. Δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός βάθρου αφού με το ίδιο ύψος αλλά με την πρώτη προσπάθεια, το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Ούκοφ. Δεύτερος ήταν ο επίσης Ρώσος Σιλνόβ.

Κατά τ' άλλα, τη 6η θέση στον τελικό του μήκους κατέλαβε ο Λούης Τσάτουμας αφού δεν κατάφερε να βρει τον καλό εαυτό του των προκριματικών (όταν είχε κάνει επίδοση στα 8μ) και είχε ως καλύτερο άλμα στα 7.58. Ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα πήρε το χρυσό με 8.23 και τον ακολούθησαν οι Φράιν (8.23) Μένκοφ (8.22).

  • Δυναμική επανεμφάνιση στην ενεργό δράση έκανε η Ρωσίδα Ελενα Ισιμπάγεβα που πρώτευσε στο επί κοντώ των γυναικών με καλύτερο άλμα στα 4.80. Κυνήγησε και τη βελτίωση του παγκόσμιου ρεκόρ, ωστόσο έριξε και τις τρεις φορές τον πήχη στα 5,02μ. (σ.σ. παγκόσμιο ρεκόρ δικό της από τη Στοκχόλμη με 5,01μ.). Στα αξιωσημείωτα και η ήττα έκπληξη του Κινέζου Γιάνγκ στα 60μ με εμπόδια που ήταν δεύτερος με 7.49 πίσω απο τον Αμερικανό Μέριτ που πήρε το χρυσό με 7.44.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ