ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ντέρμπι... τίτλου στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι των αιωνίων της 26ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ «κλέβει» την παράσταση στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE αφού θα κρίνει κατά πολύ την υπόθεση τίτλος ανάμεσα στους δυο αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 4 βαθμούς διαφορά έναντι των «πρασίνων» και ακόμα και με ισοπαλία θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τους γηπεδούχους μόνο η νίκη διατηρεί τις ελπίδες τους ζωντανές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής - ΣΗΜΕΡΑ: Αρης - ΟΦΗ (17.15, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2), Εργοτέλης - Κέρκυρα (17.15, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 3), Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ (19.30, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 1). ΑΥΡΙΟ: Λεβαδειακός - Ατρόμητος (15.00, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2), Πανιώνιος - Δόξα Δράμας (15.00, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 3), Ξάνθη - Γιάννενα (15.00, ΝΕΤ), Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ (17.15, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 2), ΠΑΟ - Ολυμπιακός (19.30, ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 1).

FOOTBALL LEAGUE

20ή αγωνιστική - ΑΥΡΙΟ: Πανθρακικός - Παναχαϊκή (ΟΤΕ TV), Βέροια - Πιερικός, Πλατανιάς - Καλλιθέα, Καλλονή - Θρασύβουλος, Σέρρες - Εθνικός Αστέρας, Ηρακλής Ψαχνών - Επανομή, Γιαννιτσά - Φωκικός. ΔΕΥΤΕΡΑ: Βύζας - Λάρισα (ΟΤΕ TV). Ωρα έναρξης των αγώνων 15.00.

FOOTBALL LEAGUE 2

13η αγωνιστική - ΑΥΡΙΟ: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πανηλειακός - Ρούβας, Ηλυσιακός - Χανιά, ΠΑΟ Ρουφ - Κεραυνός Γλυφάδας, Απόλλωνας - Καλαμάτα, Ζάκυνθος - Αστέρας Μαγούλας. Ρεπό η Προοδευτική. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Τηλυκράτης - Αετός Σκύδρας, Οικονόμος - ΑΕΠ Ηρακλής, Δόξα Κρανούλας - Τύρναβος, Βατανιακός - Νίκη Βόλου, Οδυσσέας - Καλαμαριά. ΔΕΥΤΕΡΑ: Εθνικός Γαζώρου - Μέγας Αλέξανδρος. Ωρα έναρξης των αγώνων 15.00.

ΑΕΚ
Ψάχνουν... σωτήρες στους φιλάθλους

Στη λίστα όσων εκβιάζουν ψυχολογικά τους φιλάθλους της ΠΑΕ ΑΕΚ, τους καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες - σώζοντας ουσιαστικά πρόσωπα και θεσμούς που είναι υπαίτιοι για τη ζώσα πραγματικότητα - προστέθηκαν από χτες ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδ. Δημητρέλος, και ο ομόλογός του στην ερασιτεχνική, Κ. Παπαδημητρίου.

Η επιχείρηση ψυχολογική πίεση ήταν σχεδιασμένη στη λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου έγινε μπροστά από ένα μπάνερ με τον τίτλο σώστε την ΑΕΚ (τυχαία άραγε απουσίαζε το ΠΑΕ;) και ένα ρολόι που μετρούσε αντίστροφα το χρόνο, ως την ημερομηνία (μη) αδειοδότησης από την UEFA ξαναζητήθηκε η οικονομική βοήθεια από τους φιλάθλους, ενώ παράλληλα έγινε λόγος και για τη...γνωστή και περίφημη ιδέα της δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης.

Προοπτική που (όχι μόνο στο ποδόσφαιρο) αποδέχονται/επιζητούν - υπό συγκεκριμένες συνθήκες - και οι «σωτήρες»/επιχειρηματίες. Τα «κορόιδα» πληρώνουν και οι «έξυπνοι» απολαμβάνουν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Μύλος για την αναβολή

«Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν» και με αφορμή τον ημιτελικό Ολυμπιακού - ΟΦΗ. Και δυστυχώς σε αυτά που μένουν ίδια συμπεριλαμβάνονται (επίσημες ή ανεπίσημες) ανεύθυνες και επικίνδυνες συμπεριφορές που - με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων - δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ τεταμένο κλίμα, λίγο πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός - που είχε αντιδράσει έντονα στην απόφαση αναβολής - χτες με επιστολή της (όπου γίνεται λόγος για «τουλάχιστον εξεζητημένη απόφαση»), ζήτησε επαναφορά της αρχικά ορισμένης ημερομηνίας του ημιτελικού. Αφού «πλέον δε συντρέχουν οι λόγοι στους οποίους στηρίχτηκε η απόφαση».

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι η επιτροπή κυπέλλου (ξανα)όρισε τον ημιτελικό για τις 21/3 (19.00). Επίσης, επανέφερε ως ώρα έναρξης του έτερου ημιτελικού, Ατρομήτου - Αστέρα Τρίπολης, τις 16.30 (αντί 19.00).

Την... επιστροφή στο μέλλον ακολούθησε (διά της γνωστής μεθόδου των διαρροών) αντίδραση του Ολυμπιακού.

Αργότερα, ήταν η σειρά της ομοσπονδίας να τοποθετηθεί, μ' επίσημη ανακοίνωση, απαντώντας σε ΜΜΕ που την κάλεσαν να απολογηθεί για την απόφασή της όπου παραδέχεται πως η «προεξόφληση, με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αποδείχτηκε λάθος».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Τα βλέμματα στην Πάτρα

Με την ελπίδα/προσδοκία κάθε νοήμονα ανθρώπου, η δράση των χούλιγκανς να μην αμαυρώσει ακόμα ένα αθλητικό γεγονός - και το πάθημα της Λαμίας (σοβαρά επεισόδια, αναβολή αγώνα και τιμωρία των «δικεφάλων») να έγινε μάθημα σε όλους - διεξάγεται σήμερα (17.15, ΕΤ-3) στην Πάτρα (κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος») ο 30ός τελικός του Κυπέλλου Χάντμπολ ανδρών. Το τρόπαιο διεκδικούν (για τρίτη φορά) η ΑΕΚ και (πρώτη) ο ΠΑΟΚ. Ο φόβος πάντως «φύλαξε τα έρμα». Και αυτό αποδεικνύεται από τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, το σχεδόν άδειο γήπεδο (1.100 άτομα, με χωρητικότητα 4.500) και τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Αύριο ο Διομήδης Αργους αντιμετωπίζει για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, στην Ελβετία, την Κρίενς. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 25 Μαρτίου.

CHAMPIONS LEAGUE
Ξεχωρίζει το Μίλαν - Μπάρτσα

Η αναμέτρηση της Μίλαν με την Μπαρτσελόνα θεωρείται ως η πλέον ενδιαφέρουσα της προημιτελικής φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη χτεσινή κλήρωση που πραγματοποίησε η UEFA. Αναλυτικά τα ζευγάρια στα προημιτελικά (27-28 Μάρτη και 3-4 Απρίλη): 1) ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ, 2) Μαρσέιγ - Μπάγερν, 3) Μπενφίκα - Τσέλσι, 4) Μίλαν - Μπαρτσελόνα. Στα ημιτελικά (17-18 και 24-25 Απρίλη) θα τεθούν αντιμέτωπες νικήτρια 2 - νικήτρια 1, νικήτρια 3 - νικήτρια 4.

  • Στους «8» του Europa League (29 Μάρτη - 5 Απρίλη) θα αναμετρηθούν: 1) Αλκμάαρ - Βαλένθια, 2) Σάλκε - Αθλέτικο Μπιλμπάο, 3) Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μέταλιστ, 4) Ατλέτικο Μαδρίτης - Ανόβερο. Στα ημιτελικά (19-26 Απρίλη) θα αγωνιστούν νικητής 4 - νικητής 1, νικητής 3 - νικητής 2. Ο τελικός θα γίνει 9 Μάη στο Βουκουρέστι.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1

Επιτυχημένη ήταν η τελευταία πρόβα πριν τις υποχρεώσεις τους για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που χτες απέναντι σε Πανιώνιο (73-64) και Περιστέρι (97-64) άνοιξαν την αυλαία της 25ης αγωνιστικής, το κυρίως πιάτο της οποίας θα γίνει σήμερα. Αναλυτικά τα παιχνίδια: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ρέθυμνο - Κολοσσός Ρόδου (17.00), Μαρούσι - Αρης (17.00), Ηλυσιακός - Ικαρος (17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - ΚΑΟΔ (15.00 ΕΤ3).

ΒΟΛΕΪ

Στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Α1 ανδρών που έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για τη λήξη της κανονικής περιόδου. Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής είναι: Σήμερα: Φοίνικας Σύρου - Αρης (19.00), ΠΑΟΚ - Λαμία (19.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός (19.00), Ολυμπιακός - Κηφισιά (19.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ