ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
Σελ. /32
Βασίλης Πετρόπουλος

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αττική

«Στις εκλογές στις 17 Ιουνίου κάθε νέος, άνεργος, εργαζόμενος να πάρει μαζί του στην κάλπη όχι μόνο τα δικαιολογημένα καθ' όλα συναισθήματα του θυμού και της αγανάκτησης, αλλά και την εμπειρία που έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια, όπως επίσης και την προοπτική που υπάρχει για το μετά τις εκλογές.

Να σκεφτεί πως η αγανάκτηση και ο θυμός λειτούργησαν θετικά στο να καταρρεύσουν τα δύο κόμματα της πλουτοκρατίας, όμως σκόρπισαν όσον αφορά την προοπτική και τη διέξοδο.

Να σκεφτεί πως όλα τα μνημόνια ήρθαν για να μπορέσει όπως έλεγαν να σωθεί η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ και τώρα όλοι (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση ή ακύρωση και την ίδια ώρα παίρνουν όρκους πίστης στην παραμονή στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Να σκεφτεί ότι το θέμα δεν είναι απλά να μπει ένα φρένο στα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, αλλά να γκαζώσουμε για τη ζωή που μας αξίζει. Εξάλλου τι να θεωρηθεί φρένο για αυτόν που είναι άνεργος, για τους νέους που δεν υπάρχει καμιά προοπτική, για τους ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, για τους άστεγους και τους σιτιζόμενους στα συσσίτια, για τους μικροεπαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους;

Να σκεφτεί ότι δεν είναι αριστερή, αλλά ούτε καν προοδευτική η πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ να μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις και να καλλιεργεί αυταπάτες αντιγράφοντας την πρακτική κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Να σκεφτεί πως η πολιτική που θα εφαρμοστεί την επομένη των εκλογών από τη στιγμή που θα κινείται εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα σημαίνει νέα μέτρα και νέα δεινά για το λαό. Από αυτή τη σκοπιά μόνο δύο παράγοντες μπορούν να εξασφαλίσουν την αντίσταση, την αντεπίθεση, ο ένας είναι το ισχυρό και οργανωμένο λαϊκό κίνημα και ο άλλος δυνατό ΚΚΕ».

Γρηγόρης Μαλουσάρης

Επίκουρος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Οι κρίσιμες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό, ο οποίος "καθοδηγήθηκε" επί χρόνια και αναγκάζεται τώρα να υποστεί "όλα τα σχέδια" για τη σωτηρία του με τους "κατάλληλους" παγκόσμιους ευρωπαϊκούς και εσωτερικούς μηχανισμούς, χωρίς τη συμμετοχή του στα σχέδια Α', Β' ή ακόμα και σε ένα άλλο το πλέον ακατανόητο και ασύμφορο.

Η προτροπή για δέσμευση της μερικής εκχώρησης των κυρίαρχων δικαιωμάτων σε άλλους οργανισμούς ή ενώσεις για τη μελλοντική ευημερία, ελευθερία, ασφάλεια και σταθερότητα δεν είναι αλήθεια και εμπεριέχει κινδύνους για το λαό μας.

Στηρίζω το ΚΚΕ για τη διαχρονικά σταθερή στάση του, τη ρεαλιστική προσέγγιση των σημερινών καταστάσεων στη χώρα μας και τις προτάσεις του χωρίς διχασμό για τον απλό μισθωτό εργαζόμενο στη μάχη για την ατομική και κοινωνική ελευθερία.

Ελπίζω, ειδικά η νεολαία στις σημερινές δυσκολίες και αναζητήσεις για την ελευθερία και ανεξαρτησία της να κατανοήσει την καινούργια "ανάπτυξη" σε σχέση με τη μερική απασχόληση, ανεργία και μετανάστευση. Οχι στη μοναξιά, στην εσωστρέφεια και τη φυγή. Απελευθέρωση από το εμπόριο του φόβου, την πολιτική του τρόμου και τα ατομικά, τοπικά, βαλκανικά, ευρωπαϊκά ή παγκόσμια διλήμματα.

Την ημέρα των εθνικών εκλογών να ψηφίσει το ΚΚΕ για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για ενδυνάμωση της ταξικής πάλης, για συμμετοχή, έλεγχο, διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δίκαιη κατανομή της παραγωγής από τον ελληνικό λαό, ώστε η ζωή να είναι καλύτερη για όλους τους πολίτες μας».

Δημήτρης Κατσιμάνης

Ηθοποιός

Eurokinissi

«Ας ακυρώσουμε τα σχέδια του κατεστημένου. Μόνο το ΚΚΕ είναι ειλικρινές, λέει την αλήθεια. Είναι η φωνή της ευαισθησίας. Γι' αυτό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δε θα πέσουμε θύματα της υποκρισίας και των υποσχέσεων. Μόνο το ΚΚΕ είναι εκφραστής του ελληνικού λαού. Μόνο το ΚΚΕ στηρίζει την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Είναι το κόμμα των αγώνων. Εχει ευαισθησία, αγωνιστικότητα και προοπτική. Γι' αυτό εμείς οι καλλιτέχνες ψηφίζουμε το ΚΚΕ το οποίο είναι η μόνη ελπίδα. Είναι το φως που δε σβήνει μέσα στο σκοτάδι των μνημονίων που μας κυκλώνει. Αυτές τις δύσκολες στιγμές ας αποφασίσουμε ΚΚΕ. Αυτά που προτείνει είναι τα μόνα εφικτά και υπεύθυνα. Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ εγγυάται και διασφαλίζει το μέλλον μας. Το ΚΚΕ δίνει τη λύση στην αγωνία του ανέργου, του εργάτη, του συνταξιούχου και κάθε εργαζόμενου».

Νίκος Παππάς

Διεθνής μπασκετμπολίστας

actionimages

«Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η απάντηση των εργαζομένων στη νέα θύελλα που φέρνουν πρέπει να είναι ισχυρό ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που στεκόταν και στέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων, των άνεργων και όλων των αδικημένων. Προειδοποίησε έγκαιρα και επιβεβαιώθηκε. Αυτή τη δύναμη του ΚΚΕ χρειάζεται και την επόμενη των εκλογών ο λαός μας. Γι' αυτό ψηφίζω ΚΚΕ».

Ερωφίλη

Τραγουδίστρια

«Ανεξάρτητα με την ιδεολογική τοποθέτηση του καθένα, τα προβλήματα οξύνονται, η κατάσταση χειροτερεύει, η ανεργία αυξάνεται και η επομένη των εκλογών είναι πολύ κοντά... Η σκληρή πραγματικότητα δε θα αλλάξει, γι' αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να έχουμε ένα ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ, για να παλέψει, να υπερασπιστεί, να ανατρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Με αυτοσυνείδηση και υπευθυνότητα δυναμώνουμε το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται το δίκιο των εργαζομένων. Το μόνο κόμμα που δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια».

Πάνος Σταματόπουλος

Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης και Βικτώριας

«Στην Αυστραλία βρέθηκα λίγο μετά τον εμφύλιο και ρίχτηκα στη βιοπάλη για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και στον αγώνα για την επιβίωση. Από τα πρώτα μου χρόνια στη φιλόξενη τούτη χώρα, οργανώθηκα σε εργατικά συνδικάτα και σε προοδευτικές οργανώσεις ελληνόφωνες και αγγλόφωνες. Πήρα μέρος σε πολλές λαϊκές κινητοποιήσεις, για την ειρήνη, τον αφοπλισμό, την πτώση της χούντας και τόσες άλλες λαϊκές εξεγέρσεις, σχεδόν σε όλη μου τη ζωή.

Μεγαλωμένος και γαλουχημένος από μικρός στα ιδανικά του ΚΚΕ, με πατέρα αγωνιστή του ΔΣΕ που έπεσε θύμα φασιστών, όταν έφυγα για την Αυστραλία μαζί με την ευχή της μάνας μου, έκλεισα στην καρδιά μου με πολλή ευλάβεια και το ΚΚΕ. Το ίδιο αυτό ΚΚΕ που σήμερα αγωνίζεται πάντα με τον ίδιο ζήλο για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού που σήμερα τον γονάτισε ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός. Το κόμμα που αξίζει κάθε υποστήριξης και αγάπης από τον ελληνικό λαό.

Εγώ, οι συναγωνιστές μου και όλοι οι σύντροφοί μου εδώ στη μακρινή Αυστραλία κάνουμε έκκληση στον ελληνικό λαό να ψηφίσει την Κυριακή στις 17 του Ιούνη το κόμμα του το ΚΚΕ, το κόμμα που τον υποστηρίζει πάντα και δεν πρόκειται να τον προδώσει ποτέ. Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να νικήσει τη λαίλαπα του καπιταλισμού και να πάει μπροστά».

Χρήστος Δ. Τουρτούρας

λέκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ

«Δήλωση καρδιάς...

Σε μια περίοδο γνήσιας καπιταλιστικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε κατά την τρέχουσα ιστορική συγκυρία, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη περιγραφής των γεγονότων και διατύπωσης με σαφήνεια των διαφόρων θέσεων, αφού τώρα είναι που οι λέξεις βαραίνουν ιδιαίτερα και τα νοήματα αποκτούν την πλέον ουσιαστική τους σημασία. Τις στιγμές αυτές ο λαός χρειάζεται και εκδηλώνει την ανάγκη να ακούσει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ισως τώρα να είναι και η κατάλληλη συγκυρία. Μεσούσης της βαρβαρότερης ίσως - από τη μεταπολίτευση κι εντεύθεν - στέρησης αγαθών που έχουν δεχθεί σε συλλογικό επίπεδο οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες και της πρωτοφανούς, γενικευμένης καταπάτησης των εργασιακών τους κεκτημένων, ενδεχομένως να έχει αφυπνιστεί μέρος των αντανακλαστικών τους, που θεωρούνται απαραίτητα για να καταστήσουν εφικτό ένα διάλογο στη βάση εκείνης της άποψης, που έδειχναν να περιφρονούν ή, τουλάχιστον, να μην αξιολογούν στη σωστή της διάσταση σε περιόδους άλλες. Σε περιόδους, κατά τις οποίες διήγαγαν "βίον ανθηρόν", έστω και κατ' επίφαση, έστω και με το επίχρισμα ενός βολονταρίστικου - εντελώς αβάσιμου κι αυθαίρετου - υπερκαταναλωτισμού, την πραγματοποίηση του οποίου έδειχνε να εξασφαλίζει η επίπλαστη και εξαιρετικά χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα των δύο αστικών κυβερνήσεων, που εναλλάσσονταν στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, προφανώς, υπηρετώντας απόλυτα τα συμφέροντα των παγκόσμιων μονοπωλίων. Παραδόξως, τότε ο λαός "έπλεε σε πελάγη ευτυχίας", αδυνατώντας να αντιληφθεί το μέγεθος της απάτης του τραπεζικού συστήματος (ενδεικτικά να αναφερθούμε στην περίπτωση του Κοσκωτά), όπως και του "χρηματοοικονομικού φιάσκου" του χρηματιστηρίου, όπως και όλων των πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων (της πολιτιστικής πρωτεύουσας, του εθνικού κτηματολογίου, των Ολυμπιακών αγώνων κ.τ.λ., κ.τ.λ., κ.τ.λ.) που δεν εξέλιπαν από όλες τις περιόδους διακυβέρνησης της χώρας από τα δύο κόμματα.

Σήμερα, ωστόσο, σε μια συγκυρία που οι μάσκες έχουν πέσει, αποκαλύπτεται η απόλυτη σκαιότητα του καπιταλιστικού συστήματος και όλων των απατεωνίστικων τεχνικών του. Τεχνικές, επιπλέον, που δεν αναδεικνύουν ούτε καν μια αμυδρή διάσταση πρωτοτυπίας, για όσους βέβαια, μελετούν τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και τις απατηλές μεθόδους στις οποίες εδραιώνεται η, ανά τους αιώνες, κατίσχυσή του. Οι φοροεισπρακτικές χοντροκοπιές και οι ατέλειωτες, απάνθρωπες, βρικολακίστικες αφαιμάξεις στα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματα από την έμμεση φορολογία, την απελευθέρωση των τιμών και την γενική αυθαιρεσία στην αποκαλούμενη "ελεύθερη αγορά", καθιστούν το κόστος ζωής υψηλό ή ακόμη και απαγορευτικό για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών. Ο κόσμος "γλείφει τις πληγές του", μην έχοντας ούτε καν τα στοιχειώδη φάρμακα να τις γιατρέψει. Τα προϊόντα δεν καταναλώνονται και, επομένως, η παραγωγή φθίνει, με προοπτική να σταματήσει εντελώς. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και αποδημούν, κάποιοι σε άλλες χώρες και κάποιοι άλλοι "εις Κύριον". Αντιθέτως, το χρήμα αποσύρεται από την κυκλοφορία και δεσμεύεται στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών και των υψηλά ιστάμενων δούλων του, μέχρις ότου τα συμφέροντά τους επιτρέψουν ή καταστήσουν αναγκαία την επαναδιάθεσή του στην παραγωγική διαδικασία.

Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μνημονίων της, προβάλλεται για μια ακόμη φορά η σοσιαλδημοκρατία και ο ρεφορμισμός ως απόλυτα επίκαιρη πολιτικά λύση και απάντηση στο μείζονος σημασίας και εγγενές στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος - την κρίση. Ετσι, διακηρύσσεται ως βιώσιμη η δυνατότητα διαπραγμάτευσης ή και αμφισβήτησης (δεν ξεκαθαρίζεται αυτό, αλλά αποτελεί μεταβλητή ανάλογα με τον ομιλητή, δίνοντας την εικόνα ελάχιστης ή και ανύπαρκτης διαφοροποίησης των δύο πρακτικών) των όρων του μνημονίου, πάντα βέβαια εντός της Ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, τεχνηέντως αποκρύπτεται η μοναδική αλήθεια, ότι τα μνημόνια και οι Ευρωζώνες είναι προϊόντα του καπιταλισμού και των δομικών του κρίσεων και όχι οι αιτίες του - όπως αντεστραμμένα τα παρουσιάζουν - ενώ, ανερυθρίαστα διακηρύσσεται η δυνατότητα αμφισβήτησής τους μέσα στα πλαίσια του ίδιου του καπιταλισμού. Μάλιστα, από έναν χώρο, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν παύει να αποκαλείται αριστερός, ξεχνώντας ότι την καπιταλιστική κοινωνία τη μελετούμε, όχι για να την κατανοήσουμε απλά και να τη συντηρήσουμε, αλλά για να την αλλάξουμε. Σήμερα θα λέγαμε καλύτερα, για να την ανατρέψουμε.

Για όλα τα παραπάνω, για την ανέχεια του λαού μας και τη συνεχή εξαπάτησή του μέχρι σήμερα, αλλά και την προσπάθεια μελλοντικής του εξαπάτησης, που εξυφαίνεται μέσα από φαυλεπίφαυλα διλήμματα παραμονής στην Ευρωζώνη και διαπραγμάτευσης του μνημονίου ή εξόδου μας από αυτήν και πτώχευσης, αλλά και για μια αληθινή διεθνιστική προοπτική παγκόσμιας αμφισβήτησης και ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, θεωρώ προσωπικά, ότι δε μου απομένει παρά να δηλώσω δημοσίως την απόλυτη συμπαράταξή μου με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το μοναδικό πολιτικό χώρο που διατηρεί ανόθευτη την κομμουνιστική του υπόσταση, εφαρμόζει σταθερή κι αμετακίνητη πολιτική από τις βασικές ιστορικές του θέσεις και, βέβαια, νομιμοποιείται να κοιτά το λαό κατάματα, αφού ποτέ δεν εξωράισε καταστάσεις, δεν έπαιξε με τις ελπίδες, ποτέ δε μίλησε ως Πυθία. Απομένει, λοιπόν, να το αντιληφθεί και ο ίδιος ο λαός.

Συντροφικά και αλληλέγγυα».

Ελευθέριος Φλώρος

Μέλος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνα

«Είμαι γεννημένος το 1978 στην Αθήνα, εργάζομαι στο Δήμο Μαραθώνος ως εργάτης καθαριότητας και είμαι εκλεγμένος στο σωματείο εργαζομένων του δήμου μας με την ΔΑΣ - ΟΤΑ. Στηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος διότι είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που στηρίζει τους εργαζόμενους, μάχεται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, στηρίζει τις λαϊκές οικογένειες προσανατολιζόμενο καθαρά ταξικά χωρίς φανφάρες και ρουσφετολογικές υποσχέσεις. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος γιατί οι λαϊκές οικογένειες πλήττονται καθημερινά και ανελέητα από τις αποφάσεις και τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καθορίζουν τα κόμματα της οικονομικής ελίτ της χώρας και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων γενικότερα που σκοπό έχουν να αφαιμάξουν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και να καταστείλουν την όποια εθνική κυριαρχία έχει απομείνει».

Καθηγητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σε υπερψήφιση του ΚΚΕ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 καλούν καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οπως σημειώνουν στο κείμενο που υπογράφουν (δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθεί ολόκληρο λόγω πληθώρας ύλης) «παρά τις επιφυλάξεις ή και διαφωνίες που διατηρεί ο καθένας μας για πλευρές της πολιτικής και τακτικής του ΚΚΕ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, θεωρούμε το ρόλο και τη συμβολή του αποφασιστικής σημασίας. Η παρουσία και η δράση ενός ενισχυμένου ΚΚΕ είναι σήμερα πολύ περισσότερο αναγκαία γι' αυτό και καλούμε σε υπερψήφισή του».

Το κείμενο υπογράφουν:

Βασίλειος ΤΣΙΚΑΡΗΣ καθηγητής Τμήματος Χημείας

Αθανάσιος ΒΛΕΣΣΙΔΗΣ αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Χημείας

Ευάγγελος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ τ. επικ. καθηγητής Τμήματος Χημείας

Βασίλειος ΚΑΛΑΠΑΚΙΔΗΣ καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

Γεώργιος ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ αναπλ. καθηγητής Τμήματος Φυσικής

Δημήτριος ΝΟΥΤΣΟΣ καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών

Τζων Κάλεφ ΕΖΡΑ καθηγητής Ιατρικής Σχολής

Γεωργία ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗ επικ. καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας.

Κάλεσμα από Μεσσηνιώτες

«Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό θέλουμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στο ΚΚΕ και να καλέσουμε σε συστράτευση για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος από αυτούς που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ», αναφέρουν εργαζόμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες από τη Μεσσηνία.

Στο κείμενο, που δε δημοσιεύεται ολόκληρο λόγων έλλειψης χώρου, αναφέρουν επίσης: «Ενα ισχυρό και κοινοβουλευτικά ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση αντίστασης - αντεπίθεσης στη θύελλα που θα επακολουθήσει και θα αναπτερώσει το ηθικό του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας. Ψηφίζουμε ΚΚΕ, για αντίσταση, έμπρακτη αντεπίθεση και ανατροπή. Για πανίσχυρο εργατικό κίνημα, για να βάλουμε φρένο σ' αυτήν την κατάσταση τα επόμενα χρόνια. Καλούμε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις μας, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής κόντρα στη μοιρολατρία, στις αυταπάτες και την υποταγή».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Αλεξανδρόπουλος Γιώργος αγρότης, Αποστολόπουλος Κώστας φυσικός - δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Βασιλόπουλος Δημήτρης ιδιωτικός υπάλληλος, Θεοφιλόπουλος Βασίλης συνταξιούχος, Καράμπελας Κώστας πολιτικός μηχανικός, Κασιμιώτη Κωνσταντίνα επαγγελματίας, Λαζαρακόπουλος Λάζαρος συνταξιούχος - παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Λάππας Παναγιώτης αγρότης, Μακρόπουλος Γιώργος αγρότης, Μαρκογιάννης Βαγγέλης τεχνίτης, Μπαξεβανάκη Γιώτα αρχιτέκτονας, Μπιτσώνης Φάνης ξυλουργός, Νέστορας Νίκος οδοντίατρος, Οικονομόπουλος Μήτσος μαρμαράς, Πετρόπουλος Δημήτρης οικονομολόγος, Σκαφιδάς Αγγελος προπονητής Ποδοσφαίρου - παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Σπυρόπουλος Βασίλης αγρότης, Σπυρόπουλος Λάμπρος αγρότης, Σταθέας Παναγιώτης δάσκαλος, Τούμπουρου Μαρία εφοριακός - πρόεδρος της «Θεατρικής Διαδρομής», Τσατσάκος Νίκος συνταξιούχος, Τσατσάκου Λαμπρινή οικιακά, Τσίγγανου Κατερίνα πολιτικός μηχανικός, Τσιλιβαράκη Δέσποινα δικηγόρος, Χαραλαμπόπουλος Μπάμπης δάσκαλος.

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων

Κάλεσμα μαζικής στήριξης του ΚΚΕ «του μοναδικού Κόμματος που στέκεται μπροστά στο λαό λέγοντας την αλήθεια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό για την οργάνωση της πάλης», υπογράφουν εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων. Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «για να τα βγάλει πέρα ο λαός, για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό ενδεχόμενο, ακόμα κι αυτό μιας βίαιης χρεοκοπίας που θα δημιουργήσει συνθήκες τραγωδίας για το λαό, χρειάζεται ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ και ταξικό κίνημα με γερά πόδια που θα τον βοηθήσει να επιβιώσει τη δύσκολη ώρα μπαίνοντας μπροστά στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Αραβανής Γεράσιμος, Ειδικευόμενος Παθολογίας

Γάκης Μπάμπης, Τραπεζοκόμος

Γεωργάρας Γεώργιος Νοσηλευτής

Γκαμπένη Γιαννούλα, Νοσηλεύτρια

Γκαμπένη Δήμητρα, Νοσηλεύτρια

Γκόλα Δήμητρα, Τεχνολόγος - Ακτινολόγος

Γκούνη Τζίνα, Νοσηλεύτρια (stage)

Γκρέμου Βάσω, Νοσηλεύτρια Προϊσταμένη Β΄ Παθολογικής

Γόντικας Αθανάσιος, Τεχνική Υπηρεσία

Ζαχάρη Λαμπρινή, Νοσηλεύτρια

Κάσσαρη Σωτηρία (Λούλα) Νοσηλεύτρια, εκπαίδευση

Κίτσιου Παναγιώτα, Νοσηλεύτρια

Κουτσίκου Βασιλική, Τραπεζοκόμος

Κωνσταντινίδης Χρήστος, Ειδικευόμενος Ορθοπεδικής

Λέτσας Βασίλειος, Τραυματιοφορέας

Μαχαίρα Μελπομένη, Ιατρός - Κυτταρολόγος

Μπανταβέλης Νίκος, Νοσηλευτής

Μπίκα Μαρία, Καθαρίστρια

Νάσιου Ελένη, Επισκέπτρια Υγείας

Πανόπουλος Αθανάσιος, Ειδικευόμενος Καρδιολογίας

Παπαγεωργίου Λάμπρος, Ειδικευόμενος Μικροβιολογίας

Παππάς Αθανάσιος, Παιδίατρος, Δ/ντής Παιδιατρικής

Πολύζος Ανδρέας, Τραυματιοφορέας

Πούρνου Αναστασία, Μικροβιολόγος

Σκορδά Ιωάννα, Νοσηλεύτρια

Σταχούλης Νίκος, Οδηγός ασθενοφόρου ΚΥ

Τζίμα Εφη, Ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής

Τσακίρης Χρήστος, Ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής

Τσιμογιάννης Ιωάννης, Χειρουργός, Δ/ντής Χειρουργικής

Τσουμάνη Ευαγγελία, Νοσηλεύτρια - Προϊσταμένη Ορθοπεδικής

Χαρίση Ματίνα, Νοσηλεύτρια

Χασταζέρης Κωνσταντίνος, Ουρολόγος, Δ/ντής Ουρολογικής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ