ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Να διατηρήσει το αήττητο

Τις καλές εμφανίσεις και στην Ισπανία θέλει να συνεχίσει η Ενωση

Sportidea

Τις καλές εμφανίσεις και στην Ισπανία θέλει να συνεχίσει η Ενωση
Αν όχι για... βόλτα, σίγουρα η ΑΕΚ δε βρίσκεται στην Ισπανία για μια αναμέτρηση «ζωής ή θανάτου». Ο σημερινός αγώνας της «Ενωσης» με την Ταουγκρές για την Ευρωλίγκα της ΟΥΛΕΜΠ (21.30), παρουσιάζει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, καθώς δεν κρύβει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οπως εξάλλου τόνισε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Ντούσαν Ιβκοβιτς «ο αγώνας που θα δώσουμε στην Ισπανία με την Ταουγκρές, δεν πιστεύω ότι είναι καθοριστικός για την πρώτη θέση. Αυτή θα κριθεί στον αγώνα με την Κίντερ, στην Μπολόνια». Η ΑΕΚ, μέχρι στιγμής παραμένει αήττητη στον Β' όμιλο του νεοσύστατου θεσμού, κάτι που σήμερα κόντρα στον ισπανικό σύλλογο, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί: «Είναι το πιο δύσκολο ματς που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα εκτός έδρας», επισήμανε ο «Ντούντα» και συνέχισε λέγοντας: «Οι Ισπανοί διαθέτουν πολύ καλή ομάδα και δυνατή έδρα. Χρειάζεται να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή στον Ελμερ Μπένετ και τον Βίκτορ Αλεξάντερ». Εκτός όμως από την ΑΕΚ, σε σημαντικές ευρωπαϊκές κόντρες, ρίχνονται σήμερα ΠΑΟΚ και Ηρακλής. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, υποδέχεται σήμερα στις 20.30 («ΤV Μακεδονία») την αγγλική Λόντον Τάουερς σε αναμέτρηση για την Ευρωλίγκα της ΟΥΛΕΜΠ, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη που μοιάζει ως παρηγοριά στον... άρρωστο. Η ομάδα μπάσκετ άλλωστε του ΠΑΟΚ (όπως και αυτή του ποδοσφαίρου) αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι παίχτες να παραμένουν για πολύ καιρό απλήρωτοι. Αυτό, μάλιστα, έχει δημιουργήσει «φοβία» στον προπονητή του ΠΑΟΚ Κώστα Φλεβαράκη, ότι δηλαδή πριν από κάθε αγώνα δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίχτες.

Ο Ηρακλής, ο οποίος μετέχει στη Σουπρολίγκα της ΦΙΜΠΑ, βρίσκεται στο Βέλγιο προκειμένου σήμερα να αντιμετωπίσει την Οστάνδη για την 5η αγωνιστική του θεσμού. Η απώλεια, ωστόσο, του τραυματία Τόνι Φάρμερ - που υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου στον αγώνα με τον Μίλωνα για το εγχώριο πρωτάθλημα της Α1 - είναι εξαιρετικά σημαντική, και ο Γιώργος Καράγκουτης καλείται να βγάλει το.... φίδι από την τρύπα.

ΑΕΚ
Πίστωση χρόνου

Μετεγγραφές και πίστωση χρόνου ζήτησε χτες (μέσω συνέντευξης Τύπου) από διοίκηση και φιλάθλους ο Γιάννης Παθιακάκης. «Και ποια ομάδα δε χρειάζεται ενίσχυση. Ετσι και εμείς χρειαζόμαστε. Να ξέρετε όμως ότι θα κάνουμε (;) μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Δεν έχω συζητήσει ακόμα με τη διοίκηση, αλλά θα το κάνω στο άμεσο μέλλον. Αλλωστε δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και ποτέ ο πρόεδρος δε με έχει αδειάσει (;) σε συζητήσεις που είχαμε. Δεν πιστεύω ότι με 22 - 25 παίκτες μπορούμε να βγάλουμε το πρωτάθλημα. Και δυστυχώς, αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν έχουμε την ευχέρεια να ξεκουράζουμε ορισμένους παίκτες.

Η ομάδα παρουσίασε και πάλι αστάθεια στην απόδοσή της. Ηταν κουρασμένη και σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για μία νέα ομάδα τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αρκεί να μην έχει απώλειες στην κακή της μέρα. Δεν μπορεί ποτέ κανείς με σιγουριά να πει ότι μία νέα ομάδα θα παίζει συνεχώς καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που ακολουθούν. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν υπομονή και να περιμένουν από τη μία μέρα στην άλλη η ΑΕΚ να γίνει Ρεάλ ή να φθάσει στα επίπεδα της ΑΕΚ του παρελθόντος. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να περάσουν κάποια παιχνίδια. Χρονοδιάγραμμα, όμως, που με ρωτάτε δεν μπορώ να βάλω, γιατί δεν έχω να κάνω με μηχανήματα, αλλά με ανθρώπινους οργανισμούς».

Οσο για την αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν: «Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα και οι παίκτες μεγάλοι, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Η Λεβερκούζεν είναι καλύτερη ομάδα, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους μας και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θα είναι άδικο να ξεχωρίσω κάποιο παίκτη, αφού όλη ομάδα είναι πολύ καλή. Ωστόσο, η επιθετική της γραμμή είναι καλύτερη από την αμυντική της που έχει κάποιες αδυναμίες».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Μονόδρομος η νίκη

Με στόχο τη νίκη που θ' αποτελέσει μεγάλο βήμα στην προσπάθεια πρόκρισης στα μπαράζ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα νέων αντιμετωπίζει σήμερα την Εσθονία στο γήπεδο Ηράκλειας Σερρών (15.00). Να θυμίσουμε πως είναι το δεύτερο παιχνίδι των «γαλανόλευκων». Στο πρώτο επικράτησαν της Ρουμανίας με 1-0. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ρουμανία θα αντιμετωπίσει το Λουξεμβούργο (15.00). Ο νικητής του ομίλου της Εθνικής μας θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον νικητή του Α΄ ομίλου (Κύπρος, Λευκορωσία, Ουγγαρία και Ουκρανία) για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει στη Φινλανδία.

Σήμερα όμως φιλικά παιχνίδια, με το... βλέμμα στα επίσημα, δίνουν άνδρες και ελπίδες με τ' αντίστοιχα συγκροτήματα της Σλοβακίας. Αμφότερες οι αναμετρήσεις γίνονται στη Ρόδο. Για τους πρώτους στο γήπεδο του Διαγόρα (18.00), για τις δεύτερες στην έδρα του Απόλλωνα Καλυθίων (15.00).

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Βασίλης Δανιήλ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στον αγώνα με τη Σλοβακία θέλουμε τη νίκη για να διατηρήσουμε το ηθικό ακμαίο. Ξεπεράσαμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, τα οποία είχαμε αντιμετωπίσει στους αγώνες με τη Φινλανδία και την Αλβανία, αλλά επιθυμώ να δώσω και λεπτά συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν μέχρι σήμερα. Η Εθνική ομάδα δε βρίσκεται έξω από τους στόχους της. Στο πρόγραμμά μας έχουμε τρεις διαδοχικούς αγώνες στην έδρα μας και πιστεύω ότι θα μπούμε στο δρόμο των επιτυχιών. Θέλουμε, τέλος, οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε επαφή καθώς οι διαθέσιμες ημερομηνίες για διεθνείς φιλικούς αγώνες είναι ελάχιστες. Ελπίζω ο αυριανός (σ.σ. σημερινός) αγώνας να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα».

Από την πλευρά του ο εθνικός εκλέκτορας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, ανέφερε: «Οι φιλικοί αγώνες όπως αυτός με τη Σλοβακία αποτελούν ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέους παίκτες, έτσι ώστε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές τον Μάρτιο, οπότε παίζουμε έναν δύσκολο αγώνα με τη Γερμανία και στο οποίο θέλουμε τη νίκη για να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση του ομίλου».

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
Ελπιδοφόρα... φουρνιά

Με πολλές ελπίδες ότι η νέα... φουρνιά των Ελλήνων αθλητών/τριών του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ έχει να δώσει πολλά στη χώρα μας, αναχώρησαν χτες για το Κιλάρνεϊ της Ιρλανδίας, 20 αθλητές και αθλήτριές μας που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που ξεκινάει σήμερα. Σκοπός των Ελλήνων αθλητών δεν είναι μόνο να «μαζέψουν» μετάλλια, αλλά κυρίως εμπειρίες χρήσιμες για το μέλλον. Τα ονόματα των αθλητών που στελεχώνουν την ελληνική αποστολή είναι: Κατηγορίες εφήβων: Ηλίας Αντωνίου, Ηλίας Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μισαηλίδης, Νίκος Ζήκος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Γεράσιμος Τσομπανόγλου, Ιωάννης Τσάκωνας, Γιώργος Κουρτίδης, Ανέστης Κύρπογλου, Πασχάλης Ροΐδης, κατηγορίες νεανίδων: Ελένη Κοτζαθανάση, Ιωάννα Λίτσα, Βασιλική Σαχανιάδου, Ουρανία Πουλοπούλου, Ευαγγελία Πουλοπούλου, Σοφία Χατζισαββίδου, Αιμιλία Σκρεπετού, Αννα Φραγκούδη, Σαραντούλα Παγωνάκη, Αννα Γκασπονδίνη.

ΑΡΗΣ
Τεννές εφ' όλης της ύλης

Για όλα είχε μια απάντηση χτες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τεχνικός του Αρη, Μπάμπης Τεννές. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή, οι μεταγραφές και ο προσεχής αγώνας με τον Αθηναϊκό για το πρωτάθλημα, ήταν τα βασικά ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε ο «κιτρινόμαυρος» τεχνικός. «Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεπεράσουμε την ήττα από τον Ηρακλή», ήταν τα πρώτα λόγια του Ελληνα τεχνικού, ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως πλέον η ομάδα του προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί: «Τώρα κοιτάμε μπροστά. Ο Αρης ούτε ήταν ούτε θα 'ναι φωτοβολίδα. Ολα θα κριθούν στο τέλος». Ο Μπάμπης Τεννές, παράλληλα, μίλησε και για τις μεταγραφές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό. Θα κάνουμε πάντως τις μεταγραφές όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα πω το "ναι" για τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά». Οσον αφορά στα «θέλω» του για το παιχνίδι με τους Βυρωνιώτες στην 7η αγωνιστική, ο προπονητής του Αρης είπε: «Θέλουμε σκορ και καλή εμφάνιση και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Νομίζω όμως πως όπως και να 'χει, η νίκη θα 'ρθει».

ΒΟΛΕΪ
Μέρα κυπέλλου

Δεν έχουν... τελειωμό φέτος οι μεγάλες κόντρες της Θεσσαλονίκης, καθώς ύστερα από το - προ ολίγων ημερών - ντέρμπι για το πρωτάθλημα που φιλοξένησε η συμπρωτεύουσα, μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ, σήμερα ήρθε η ώρα (ΠΑΟΚ, 15.30) όπου οι δύο ομάδες θα βρεθούν για άλλη μια φορά αντιμέτωπες. Οχι όμως στο πλαίσιο του πρωταθλήματος αλλά της Γ' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκοπός του «Δικεφάλου» είναι να πάρει τη ρεβάνς από την ήττα του στο πρωτάθλημα με 3-1, ενώ ο Αρης, ο οποίος προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξει να επανέλθει σε νικηφόρα... τροχιά. Ακόμα ένα ντέρμπι όμως, θα δώσει το «παρών» σήμερα στο Κύπελλο. Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος, ο οποίος διανύει πολύ καλή περίοδο, κοντράρεται στην Κυψέλη με την ΑΕΚ (19.00) η οποία με τον Παναγιώτη Τσιακμάκη για πρώτη φορά στον πάγκο της θα προσπαθήσει να «αναγεννηθεί». Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η Ορεστιάδα πέρασε χωρίς κόπο στην επόμενη φάση, δηλαδή στους «8» του θεσμού, καθώς η αντίπαλός της στη Γ' φάση Ολυμπιάδα Πατρών, παραιτήθηκε από τη συνέχεια. Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Κυπέλλου, αντιμέτωπες θα βρεθούν οι παρακάτω ομάδες: Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο (ΠΑΟ, 15.00), Ολυμπιακός - Αρης Νικαίας (Γλυφάδας, 18.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ηρακλής (Αλεξανδρούπολης, 19.00), Αριστοτέλης - ΕΑ Πατρών (Σκύδρας, 19.00), Πανερρυθραϊκός - Ιωνικός Νικαίας (Καλαϊτζή, 20.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ