Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Μονόδρομος η νίκη

Με στόχο τη νίκη που θ' αποτελέσει μεγάλο βήμα στην προσπάθεια πρόκρισης στα μπαράζ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα νέων αντιμετωπίζει σήμερα την Εσθονία στο γήπεδο Ηράκλειας Σερρών (15.00). Να θυμίσουμε πως είναι το δεύτερο παιχνίδι των «γαλανόλευκων». Στο πρώτο επικράτησαν της Ρουμανίας με 1-0. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ρουμανία θα αντιμετωπίσει το Λουξεμβούργο (15.00). Ο νικητής του ομίλου της Εθνικής μας θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον νικητή του Α΄ ομίλου (Κύπρος, Λευκορωσία, Ουγγαρία και Ουκρανία) για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει στη Φινλανδία.

Σήμερα όμως φιλικά παιχνίδια, με το... βλέμμα στα επίσημα, δίνουν άνδρες και ελπίδες με τ' αντίστοιχα συγκροτήματα της Σλοβακίας. Αμφότερες οι αναμετρήσεις γίνονται στη Ρόδο. Για τους πρώτους στο γήπεδο του Διαγόρα (18.00), για τις δεύτερες στην έδρα του Απόλλωνα Καλυθίων (15.00).

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Βασίλης Δανιήλ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στον αγώνα με τη Σλοβακία θέλουμε τη νίκη για να διατηρήσουμε το ηθικό ακμαίο. Ξεπεράσαμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, τα οποία είχαμε αντιμετωπίσει στους αγώνες με τη Φινλανδία και την Αλβανία, αλλά επιθυμώ να δώσω και λεπτά συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν μέχρι σήμερα. Η Εθνική ομάδα δε βρίσκεται έξω από τους στόχους της. Στο πρόγραμμά μας έχουμε τρεις διαδοχικούς αγώνες στην έδρα μας και πιστεύω ότι θα μπούμε στο δρόμο των επιτυχιών. Θέλουμε, τέλος, οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε επαφή καθώς οι διαθέσιμες ημερομηνίες για διεθνείς φιλικούς αγώνες είναι ελάχιστες. Ελπίζω ο αυριανός (σ.σ. σημερινός) αγώνας να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα».

Από την πλευρά του ο εθνικός εκλέκτορας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, ανέφερε: «Οι φιλικοί αγώνες όπως αυτός με τη Σλοβακία αποτελούν ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέους παίκτες, έτσι ώστε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές τον Μάρτιο, οπότε παίζουμε έναν δύσκολο αγώνα με τη Γερμανία και στο οποίο θέλουμε τη νίκη για να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση του ομίλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ