ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Ξεκινά η εξέταση των ενστάσεων σε 33 περιοχές

Eurokinissi

Ξεκινά από σήμερα σταδιακά στις 33 περιοχές όπου συντάχτηκε το Εθνικό Κτηματολόγιο η εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες κατά την περίοδο της Ανάρτησης από τις Επιτροπές που έχουν συσταθεί για το σκοπό αυτό. Οι περιοχές είναι οι εξής: Ανοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Ν. Πεντέλη, Παλλήνη, Πεντέλη, Αγ. Στέφανος, Ανθούσα, Διόνυσος, Μαραθώνας, Ν. Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλα), Σταμάτα, στο Νομό Αττικής, Αμπελόκηποι, Ελευθέριο - Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ν. Μαγνησία - Διαβατά και Ωραιόκαστρο στο Νομό Θεσσαλονίκης, και οι πόλεις: Ζάκυνθος, Πύργος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ναύπλιο, Τρίπολη, Κόρινθος, Σπάρτη, Καρδίτσα και Λάρισα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η «Κτηματολόγιο ΑΕ», οι αιτήσεις διόρθωσης/ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες είναι περίπου 49.000, που αντιστοιχούν στο 3,6% του συνόλου των δικαιωμάτων, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στα παλαιά προγράμματα ξεπερνούσε το 20%. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 1,4 εκατ. δικαιωμάτων που καταγράφηκαν στις 33 περιοχές υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 49.000 Αιτήσεις διόρθωσης/ενστάσεις. Από αυτές το 1,8% αφορούν ενστάσεις και το υπόλοιπο είναι Αιτήσεις διόρθωσης.

Από το 1,8% των ενστάσεων, το 1% αφορούν σε χωρικές μεταβολές, δηλαδή αμφισβητήσεις ως προς το σχήμα, τη θέση ή το εμβαδόν των ακινήτων, ενώ το υπόλοιπο 0,8% αφορά σε διορθώσεις της νομικής πληροφορίας των ακινήτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι:

  • Λιγότερο από 1% των γεωτεμαχίων φέρουν το χαρακτηρισμό «αγνώστου ιδιοκτήτη»(το αντίστοιχο ποσοστό στα παλαιά προγράμματα ήταν 4%).
  • Περίπου 45.000 δικαιούχοι δικαιωμάτων (7,2%) παρότι δεν είχαν δηλώσει το δικαίωμά τους, εντοπίστηκαν με ασφάλεια από τους υποβληθέντες τίτλους κτήσης (συμβόλαια, δικαστικές αποφάσεις, διοικητικές πράξεις κ.ά.) και καταγράφηκαν στην κτηματολογική βάση της Ανάρτησης.
ΠΑΤΡΑ
Στοιχεία για την επίθεση στο μετανάστη

Στοιχεία σχετικά με τον συλληφθέντα φερόμενο ως δράστη της άγριας επίθεσης βράδυ Κυριακής στην Πάτρα σε βάρος μετανάστη, έρχονται στη δημοσιότητα στον τοπικό Τύπο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αστυνομικοί, αξιοποιώντας περιγραφές μαρτύρων, προσήγαγαν τρία άτομα τα οποία αναγνωρίστηκαν από πολίτες που είχαν προστρέξει σε βοήθεια του μετανάστη, όταν άκουσαν τις κραυγές πόνου που του προκαλούσαν τα κτυπήματα που δεχόταν. Κατά μαρτυρίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μεταξύ αυτών που αναγνωρίστηκαν και «αρχηγός» της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση είναι άτομο που συμμετείχε και στο συντονιστικό όργανο «κινητοποιήσεων» κατοίκων μετά την πρόσφατη δολοφονία Ελληνα από μετανάστες στην περιοχή των Ιτεών. Δολοφονία που ακολούθησαν άγρια επεισόδια με πρωταγωνιστές τραμπούκους και φασιστοειδή.

Πάντως ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για σύλληψη ενός ημεδαπού 31 ετών που είναι «κατηγορούμενος για διάπραξη επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού (...) ο 31χρονος ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται, γρονθοκόπησαν διερχόμενο 24χρονο Τυνήσιο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 2 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι βράδυ Σαββάτου μετανάστης μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο Πατρών, αφού πρώτα είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα νεαρών που επέβαιναν σε μηχανές. Δεχόταν χτυπήματα για αρκετή ώρα. Σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην επέμβαση πολιτών που αντιλήφθηκαν τι συνέβη ενόσω παρακολουθούσαν θεατρική παράσταση σε διπλανό χώρο.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Τίμησαν τη θυσία του Κούρνοβου

Το μνημείο στον τόπο που έγινε η εκδήλωση
Το μνημείο στον τόπο που έγινε η εκδήλωση
Με μια σεμνή τελετή και την παρουσία πολλών αγωνιστών και φίλων της ΕΑΜικής Αντίστασης και νεολαίων της ΚΝΕ, στον τόπο της θυσίας, τίμησε η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λαμίας, την Κυριακή 24/6/2012 το πρωί, τους 106 πατριώτες αγωνιστές που εκτελέστηκαν στις 6/6/1943, από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα κατοχής, σε αντίποινα για την ανατίναξη της σήραγγας του Κούρνοβου από τους μαχητές του ΕΛΑΣ τη νύχτα της 1ης προς 2 Ιούνη 1943.

Στην εκδήλωση, σύντομο χαιρετισμό, από μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απηύθυνε το μέλος της διοίκησης Γιάννης Ζαγγανάς ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της επιχείρησης, και σημείωσε, εκτός των άλλων:

«Μπροστάρηδες αγωνιστές, οργανωτής, ψυχή και ραχοκοκαλιά στον αγώνα του ελληνικού λαού για την απελευθέρωση της πατρίδας μας ήταν οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ, όταν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης λούφαζαν είτε συνιστούσαν στο λαό... "να κάτσει φρόνιμος"! Εν τέλει, χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι ΕΑΜίτες αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους στον τίμιο αγώνα του λαού μας».

Ο ομιλητής κατάγγειλε την επιχείρηση πλαστογράφησης της πραγματικής ιστορίας του Β' Παγκόσμιου πολέμου σημειώνοντας πως, σήμερα, στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση ο αντικομμουνισμός γίνεται επίσημη ιδεολογία... Στη χώρα μας, η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της, φοβούνται το εγερτήριο σάλπισμα της ΕΑΜικής Αντίστασης που μπορεί να εμπνεύσει τις νέες γενιές για νέους αγώνες. Γιατί θέλουν τη νεολαία μας υποταγμένη στη μοιρολατρία της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και χειραγωγούμενη. Αυτός είναι ο στόχος της αποσιώπησης και πλαστογράφησης της Ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης, συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια, εκτός των άλλων, συγγενείς των εκτελεσμένων, αντιπροσωπεία της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, ο αντιδήμαρχος Δήμου Δομοκού, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος κ.ά. Ακολούθως, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση για τους εκτελεσμένους στο Κούρνοβο, μετέβησαν και κατέθεσαν λίγα λουλούδια στο μνημείο των 17 εκτελεσμένων από τα γερμανικά στρατεύματα, τον Απρίλη του 1944, στα Αμπέλια Ομβριακής. Στη σύντομη τελετή χαιρετισμό, από τη διοίκηση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Φθιώτιδας, έκανε το μέλος της, Νίκος Λαμπρόπουλος.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε στις 13.25 χτες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στα Βρέλια Αμφίκλειας, στη Φθιώτιδα. Στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από τον αέρα το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο αεροσκάφη τύπου «Canadair» και δύο αεροσκάφη τύπου «Pezedel». Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Πλημμελειοδικών Αθήνας οδηγήθηκε χτες 56χρονος, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τον ΟΓΑ. Το ύψος της συνολικής ζημιάς ανέρχεται στις 70.794 ευρώ. Ο 56χρονος συνελήφθη προχτές στο Περιστέρι, από αστυνομικούς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Το 2004 είχε καταφέρει να πάρει γνωμάτευση με ποσοστό αναπηρίας 67%, το οποίο στα τέλη του 2007 επεκτάθηκε στο 100%, με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ Αργους. Εντοπίστηκε να πουλά οπωροκηπευτικά προϊόντα σε λαϊκή αγορά του Περιστερίου και να οδηγεί ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο.

ΠΟΛΥΜΕΛΗΣεγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε πέντε ένοπλες ληστείες τραπεζών, εκρήξεις ΑΤΜ και επιθέσεις κατά αστυνομικών, εξαρθρώθηκε έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν 23 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τρία ηγετικά στελέχη, ένας δικηγόρος και ένας ειδικός φρουρός.

Οι πέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, έγιναν με χρήση βαρέος οπλισμού, την περίοδο από 3 Απρίλη έως και 18 Ιούνη, σε Καβάλα, Σέρρες, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη. Επίσης έγιναν 10 διαρρήξεις (οι 9 με χρήση εκρηκτικών υλών) ΑΤΜ σε Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Σίνδο Θεσσαλονίκης και Εβρο.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν στην πόλη της Καβάλας, 23 άτομα, ηλικίας 24 έως 50 ετών. Οι δράστες, σε 2 περιπτώσεις πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Ορισμένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται και σε υποθέσεις σχετικά με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και πλαστών χαρτονομισμάτων.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Εκδήλωση - αντάμωμα στη Νάουσα

Την ερχόμενη Κυριακή 1η Ιούλη, στη Νάουσα ξανά, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση - «Αντάμωμα των Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απογόνων και φίλων» που συγκεντρώνονται απ' όλες τις γωνιές της χώρας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όπως και πολλά παραρτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δρομολογεί, από Θεσσαλονίκη, πούλμαν για την εκδήλωση - θα ξεκινήσουν από το Αγαλμα Βενιζέλου στις 8.30 το πρωί. Για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 2310.225250 - 6976749302 και στα κατά τόπους Παραρτήματα.

Εκδήλωση Αντιστασιακών

Η Ενωση Φίλων μνήμης Διαμαντή, με τη συμπλήρωση 63 χρόνων από το θάνατο του Αγωνιστής της ΕΑ και του ΔΣΕ, Γιάννη Αλεξάνδρου - Διαμαντή, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) του Δήμου Παρνασσού, την Κυριακή 1η Ιούλη 2012, ώρα 11 το πρωί. Καλούνται οι αγωνιστές και φίλοι της Αντίστασης να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Εκδρομή ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στη Ρουμανία

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδρομή 9 ημερών, από 17 έως 25 Ιούλη, με επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς που φιλοξένησαν παιδιά του Εμφυλίου και στις κοινότητες πολιτικών προσφύγων στη Ρουμανία. Επισκέψεις θα γίνουν στις πόλεις: Σαντάνσκι - Βουκουρέστι, Πιτέστι (Φλωρίκα), Μπρασόβ, Πόιανα Μπρασόβ, Κάστρο Μπραντ, Σινάια, Azouga, Τούλγκες, Basau, Γαλάτσι, Βραΐλα.

Η τιμή είναι 650 ευρώ και περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις, 8 διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο (ένα εορταστικό), ελληνόφωνο ξεναγό και ασφάλεια αστικής ευθύνης). Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής ως την Πέμπτη 5 Ιουλίου γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος) και στο τηλέφωνο: 210.8225.407 (πρωινές ώρες).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ