Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Ξεκινά η εξέταση των ενστάσεων σε 33 περιοχές

Eurokinissi

Ξεκινά από σήμερα σταδιακά στις 33 περιοχές όπου συντάχτηκε το Εθνικό Κτηματολόγιο η εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες κατά την περίοδο της Ανάρτησης από τις Επιτροπές που έχουν συσταθεί για το σκοπό αυτό. Οι περιοχές είναι οι εξής: Ανοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Ν. Πεντέλη, Παλλήνη, Πεντέλη, Αγ. Στέφανος, Ανθούσα, Διόνυσος, Μαραθώνας, Ν. Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλα), Σταμάτα, στο Νομό Αττικής, Αμπελόκηποι, Ελευθέριο - Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ν. Μαγνησία - Διαβατά και Ωραιόκαστρο στο Νομό Θεσσαλονίκης, και οι πόλεις: Ζάκυνθος, Πύργος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ναύπλιο, Τρίπολη, Κόρινθος, Σπάρτη, Καρδίτσα και Λάρισα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η «Κτηματολόγιο ΑΕ», οι αιτήσεις διόρθωσης/ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες είναι περίπου 49.000, που αντιστοιχούν στο 3,6% του συνόλου των δικαιωμάτων, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στα παλαιά προγράμματα ξεπερνούσε το 20%. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 1,4 εκατ. δικαιωμάτων που καταγράφηκαν στις 33 περιοχές υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 49.000 Αιτήσεις διόρθωσης/ενστάσεις. Από αυτές το 1,8% αφορούν ενστάσεις και το υπόλοιπο είναι Αιτήσεις διόρθωσης.

Από το 1,8% των ενστάσεων, το 1% αφορούν σε χωρικές μεταβολές, δηλαδή αμφισβητήσεις ως προς το σχήμα, τη θέση ή το εμβαδόν των ακινήτων, ενώ το υπόλοιπο 0,8% αφορά σε διορθώσεις της νομικής πληροφορίας των ακινήτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι:

  • Λιγότερο από 1% των γεωτεμαχίων φέρουν το χαρακτηρισμό «αγνώστου ιδιοκτήτη»(το αντίστοιχο ποσοστό στα παλαιά προγράμματα ήταν 4%).
  • Περίπου 45.000 δικαιούχοι δικαιωμάτων (7,2%) παρότι δεν είχαν δηλώσει το δικαίωμά τους, εντοπίστηκαν με ασφάλεια από τους υποβληθέντες τίτλους κτήσης (συμβόλαια, δικαστικές αποφάσεις, διοικητικές πράξεις κ.ά.) και καταγράφηκαν στην κτηματολογική βάση της Ανάρτησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ