Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Εκτός παιδικών σταθμών 270 βρέφη και νήπια

Περίπου 271 παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο της Νέας Ιωνίας, καθώς σύμφωνα με τη δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ), από τις 478 αιτήσεις που έγιναν (η διαδικασία ολοκληρώθηκε μόλις προχθές), μόνο οι 207 από αυτές αναμένεται να ικανοποιηθούν τη νέα σχολική χρονιά.

Εως τώρα, στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας, φιλοξενούνται 88 βρέφη και 418 νήπια, εκ των οποίων 80 περίπου θέσεις από αυτές επιδοτούνται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (ΕΕΤΑΑ). Αλλες 70 θέσεις αφορούν επιδοτήσεις εργαζόμενων μητέρων και ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Ωστόσο, μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΠΥ (σ.σ. εντάχθηκε και το ΙΚΑ) δεν έχει γίνει καμία καταβολή των χρημάτων από τον Οργανισμό προς τους συμβεβλημένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με αποτέλεσμα τα νέα ζευγάρια να πρέπει καλύψουν το κόστος αυτό από την τσέπη τους.

Συγκεκριμένα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ν. Ιωνίας, οι γονείς καλούνται να πληρώσουν κάθε μήνα από 30 έως 180 ευρώ, ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχει δεύτερο παιδί, η οικογένεια θα κληθεί να πληρώσει το μισό ποσό της αξίας του καθορισμένου τροφείου.

Κοντά σε αυτά τα προβλήματα, σοβαρός κίνδυνος για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στο δήμο, αποτελεί και η έλλειψη σε προσωπικό, καθώς όσοι εργαζόμενοι δούλευαν με συμβάσεις απολύθηκαν, με αποτέλεσμα ολόκληρα τμήματα να κινδυνεύουν με συρρίκνωση - κατάργηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ