Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Στοιχεία για την επίθεση στο μετανάστη

Στοιχεία σχετικά με τον συλληφθέντα φερόμενο ως δράστη της άγριας επίθεσης βράδυ Κυριακής στην Πάτρα σε βάρος μετανάστη, έρχονται στη δημοσιότητα στον τοπικό Τύπο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αστυνομικοί, αξιοποιώντας περιγραφές μαρτύρων, προσήγαγαν τρία άτομα τα οποία αναγνωρίστηκαν από πολίτες που είχαν προστρέξει σε βοήθεια του μετανάστη, όταν άκουσαν τις κραυγές πόνου που του προκαλούσαν τα κτυπήματα που δεχόταν. Κατά μαρτυρίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μεταξύ αυτών που αναγνωρίστηκαν και «αρχηγός» της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση είναι άτομο που συμμετείχε και στο συντονιστικό όργανο «κινητοποιήσεων» κατοίκων μετά την πρόσφατη δολοφονία Ελληνα από μετανάστες στην περιοχή των Ιτεών. Δολοφονία που ακολούθησαν άγρια επεισόδια με πρωταγωνιστές τραμπούκους και φασιστοειδή.

Πάντως ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για σύλληψη ενός ημεδαπού 31 ετών που είναι «κατηγορούμενος για διάπραξη επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού (...) ο 31χρονος ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται, γρονθοκόπησαν διερχόμενο 24χρονο Τυνήσιο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 2 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι βράδυ Σαββάτου μετανάστης μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο Πατρών, αφού πρώτα είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα νεαρών που επέβαιναν σε μηχανές. Δεχόταν χτυπήματα για αρκετή ώρα. Σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην επέμβαση πολιτών που αντιλήφθηκαν τι συνέβη ενόσω παρακολουθούσαν θεατρική παράσταση σε διπλανό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ