ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΑΤΡΑ
«Πιστά στο δρόμο του αγώνα»

Είκοσι επτά χρόνια μετά, το σύνθημα της πύλης του Πολυτεχνείου οδήγησε και χτες εκατοντάδες Πατρινούς στους δρόμους της πόλης. Με τη συμμετοχή όλων των γενιών πορεύτηκαν αγωνιστικά βροντοφωνάζοντας τα συνθήματα «ψωμί παιδεία ελευθερία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», «οι φοιτητές με το λαό μέτωπο στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό» με τη νεολαία να βρίσκεται στην πρωτοπορία. Τη χτεσινή κινητοποίηση διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, Σύλλογος μαθηματικού, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ΤΕΒΕ, ο σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος. Χτες το πρωί έγινε κατάθεση στεφανιών στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου και στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας όπου είχαν βασανιστεί αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου και κατέληξε στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Στις ομιλίες που προηγήθηκαν πρώτη μίλησε η Ειρήνη Βουκελάτου εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Πάτρας λέγοντας πως «27 χρόνια μετά, εμείς οι μαθητές συνεχίζουμε πιστά στο δρόμο του αγώνα απαιτώντας δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, ολόπλευρη μόρφωση για όλους, δημοκρατία στα σχολεία». Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Πάτρας, Δ. Θεοφιλάτος, που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης τονίζοντας ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί συνέχεια του δικού μας αγώνα. Η νεολαία εκείνης της εποχής δε δίστασε να ορθώσει τα στήθη της απέναντι στα τανκς για να μην περάσει η νέα τάξη πραγμάτων». Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Β. Ασπρούλιας, σημείωσε πως «ο αγώνας να απομακρυνθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τότε, συνεχίζεται και σήμερα. Αυτοί που αιματοκυλούν τα Βαλκάνια, στηρίζουν τη σφαγή των Παλαιστινίων, νομιμοποιούν την κατοχή της Κύπρου και επιδιώκουν την υποδούλωση των λαών, πρέπει να νικηθούν. Και για να γίνει αυτό, η μόνη λύση είναι ο αγώνας. Γιατί οι λαοί όταν αγωνίζονται μπορούν να νικήσουν». Τελευταίος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, Ανδρ. Αντωνόπουλος, και απευθυνόμενος στο πλήθος είπε: «Τιμάμε σήμερα και συνεχίζουμε ταυτόχρονα τους αγώνες και τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Τιμάμε την ενωμένη πάλη των εργαζομένων και του λαού που μαζί με την αδούλωτη νεολαία παραμέρισαν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση που έντεχνα έσπερναν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της εποχής». Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται, δυναμώνει, έχει προοπτική».

Ο λαός της Πελοποννήσου τίμησε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με πορείες στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, τον Πύργο, τη Ζάκυνθο, το Αργοστόλι, το Αίγιο, την Κόρινθο. Στο Ναύπλιο έγινε εκδήλωση από μαθητές, ενώ στη Σπάρτη η ΚΝΕ πραγματοποίησε εξόρμηση για το Πολυτεχνείο.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κρατούν άσβεστη τη φλόγα της λαϊκής εξέγερσης

Στο δρόμο που χάραξε η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" βάδισαν χτες οι εργαζόμενοι, οι νέοι και άλλοι αγωνιστές της Θεσσαλίας. Συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις που έγιναν το απόγευμα σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα έδωσαν την υπόσχεση ότι θα κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της αντίστασης και της πάλης ενάντια στη «νέα τάξη πραγμάτων».

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα η επέτειος του λαϊκού ξεσηκωμού τιμήθηκε με αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Επιτροπή Ειρήνης, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών κ.ά.

Στη δυναμική συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, έδωσαν το «παρών» τους πολλοί Λαρισαίοι και Λαρισαίες, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα, κρατώντας τη "σημαία" των οραμάτων και των ιδανικών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μπροστάρηδες ήταν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες που κατευθύνθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης με πορεία, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στέλνοντας μήνυμα αντίστασης όπως και τότε. «27 χρόνια μετά, με την ίδια φωνή, λέμε έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί» αναγράφονταν σε ένα από τα πανό τους.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Νομαρχίας Λάρισας, της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, του ΔΗΚΚΙ και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Πάνος Σάπκας, αντιδήμαρχος Λάρισας, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και ο Διονύσης Σοφός, εκπρόσωπος των σπουδαστικών συλλόγων. Μιλώντας ο Μιχάλης Βαγενάς, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «η εξέγερση του Νοέμβρη του '73 αποτελεί αγωνιστική παρακαταθήκη και πηγή διδαγμάτων, όχι μόνο για το χτες, αλλά και για το σήμερα και το αύριο του λαού και του τόπου».

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στην πλατεία Νομαρχίας. Εκεί οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των Σπουδαστικών Συλλόγων και των άλλων μαζικών φορέων κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου.

Στο Βόλο

Με μαχητική συγκέντρωση και πορεία κορυφώθηκαν χτες στο Βόλο οι διήμερες αγωνιστικές εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, που διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, η Πρωτοβουλία "Πράγα 2000", ο Δημοκρατικός Συλλόγου Γυναικών, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών Βόλου.

Στην αγωνιστική συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας συμμετείχαν δυναμικά εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές του Βόλου, διαδηλώνοντας την απόφασή τους ν' αγωνιστούν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, για εθνική ανεξαρτησία, για το ειρηνικό μέλλον των λαών. Και δήλωσαν ότι τα μηνύματα της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελούν «φάρο» και «οδηγό» σ' αυτό τον αγώνα. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Νομαρχίας, του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και πολλών άλλων μαζικών φορέων του νομού.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Αθηνά Ρούσση, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αγώνα των Μαθητών, ο Απ. Μούσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και ο Φώντας Κωνσταντής, εκπρόσωπος των φοιτητικών Συλλόγων.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Βόλου, η οποία κατέληξε στο Αγαλμα Ηρώων, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Στην Καρδίτσα

Με αγωνιστική συγκέντρωση, πορεία και άλλες εκδηλώσεις τιμήθηκε η επέτειος της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην Καρδίτσα. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας και συμμετείχαν πολλοί φορείς του νομού, όπως η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, σπουδαστικοί και φοιτητικές σύλλογοι, ο Σύλλογος Γυναικών κ.ά.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης μίλησε ο Αποστόλης Πίτσαβος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ο οποίος τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης με πορεία.

Το βράδυ, στο "Παυσίλυπον", με πρωτοβουλία της "Λαϊκής Βιβλιοθήκης", του Δήμου Καρδίτσας και άλλων φορέων έγιναν πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Μεταξύ των άλλων, μίλησε ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης και έγινε αφιέρωμα στον ποιητή της Ειρήνης Γιάννη Ρίτσο.

Στα Τρίκαλα

Και στα Τρίκαλα τιμήθηκε αγωνιστικά η εξέγερση του Πολυτεχνείου, με συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ και άλλοι φορείς της περιοχής. Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου οι εργαζόμενοι, οι νέοι και όλοι όσοι συμμετείχαν βροντοφώναζαν συνθήματα κατά της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ομιλητές ήταν ο Νίκος Λάζος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, η Γιώτα Πολάτου, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου στο ΤΕΦΦΑ, η Ελεάνα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωπος της ΚΝΕ, ενώ ποίημα προς τιμή των αγωνιστών του Πολυτεχνείου απήγγειλε ο μαθητής Βασίλης Σιδέρης. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Κράτησαν ζωντανό το μήνυμα

«Το μήνυμα δε σβήνει, είναι ζωντανό, το δρόμο του Νοέμβρη κρατάμε ανοιχτό». Αυτό το μήνυμα, του οποίου η επικαιρότητά είναι διαχρονική, που τρομάζει την ολιγαρχία του πλούτου και τους πολιτικούς της εκφραστές, βγήκε από τα στόματα των διαδηλωτών και ακούστηκε απ' άκρη σ' άκρη, στους νομούς της Στερεάς. Αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες, έγιναν στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Λιβαδιά και στην Αμφισσα, τιμώντας τη λαϊκή και νεολαιίστικη εξέγερση του Νοέμβρη του '73.

«Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» και «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» διατράνωσαν στους δρόμους της Χαλκίδας, στην πορεία που ξεκίνησε στις εφτά χτες το απόγευμα, και κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην παραλία.

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησαν η Αλ. Παπιώτη, από τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη και εκ μέρους του Συλλόγου Σπουδαστών της Σχολής ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Γ. Μαζίτσος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Τηλ. Ζήκος εκ μέρους του δημάρχου Χαλκίδας. Συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και του ΝΣ της ΚΝΕ.

Στη Λιβαδειά η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της πόλης, με διοργανωτές τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, την Επιτροπή Ειρήνης και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Ακολούθησε πορεία, όπου εργαζόμενοι, νεολαία και ο λαός της πόλης, με συνθήματα, όπως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» και «το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα της εξέγερσης του '73 για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία».

Το «παρών» στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που έγινε στην Αμφισσα, έδωσαν εργαζόμενοι και νεολαία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ Φωκίδας, του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αμφισσας και του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ χτες στις 11 το πρωί στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας οι εργαζόμενοι της πόλης, η νεολαία της Λαμίας και ο λαός συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ και η Κίνηση για Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα. Το ΕΚ Φθιώτιδας είχε κηρύξει μια ώρα στάση εργασίας. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, του ΕΚ και εκπρόσωπος σπουδαστής των συλλόγων ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Λαμίας, ενώ χαιρέτισαν ο Νομάρχης Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμίας και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Από άκρη σε άκρη στη χώρα

Αγωνιστικά τίμησαν την 27η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο λαός και η νεολαία σε όλη τη χώρα. Με εκδηλώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα, που συνδιοργάνωσαν μαζικοί φορείς, τα συνθήματα «Το Πολυτεχνείο ζει», «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» αντήχησαν από άκρη σε άκρη στη χώρα.

Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων και της νεολαίας και αγωνιστικό παλμό ο λαός των Ιωαννίνων διαδήλωσε ενάντια στον ιμπεριαλισμό στη συγκέντρωση και πορεία που συνδιοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία. Η πορεία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα από τη Δόμπολη και με τους φοιτητές, οι οποίοι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κατέληξε μέσω των κεντρικών δρόμων των Ιωαννίνων στη Νομαρχία. Τα συνθήματα «Ψωμί - παιδεία - ελευθερία», «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί» κυριάρχησαν στα μπλοκ της πορείας μαζί με τα συνθήματα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής. Χτες το πρωί, εκπρόσωποι μαζικών φορέων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου. Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο γραμματέας Χρ. Λύκος.

Στην Κέρκυρα, μαζικά συμμετείχαν ο λαός και η νεολαία στη συγκέντρωση και πορεία που συνδιοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι, το Εργατικό Κέντρο, η τοπική ΕΛΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και εργατικά σωματεία. Η πορεία ξεκίνησε από το τμήμα Ιστορίας, για να καταλήξει στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Κέρκυρας. Η νεολαία έδωσε μαχητικό παλμό στη χτεσινή πορεία, η οποία ήταν μαζικότερη από την αντίστοιχη περσινή, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Μόρφωση, δουλιά, ανεξαρτησία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», «Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί».

Με μία μεγαλειώδη πορεία ο λαός της Λέσβου τίμησε και φέτος τη μνήμη των ηρώων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με πορεία που ξεκίνησε από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο προς το πάρκο Αγίας Ειρήνης, όπου βρίσκεται η προτομή του Μιχ. Μυρογιάννη, ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973 από τις σφαίρες που έριξαν τα μίσθαρνα όργανα του ιμπεριαλισμού. Τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει έξω οι Αμερικανοί» ακούστηκαν από εκείνους που γέμισαν με παλμό την προκυμαία της Μυτιλήνης. Στην προτομή στεφάνια κατέθεσαν εκτός από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Σωματείο Οικοδόμων, η τοπική Οργάνωση της ΠΕΑΕΑ και άλλοι φορείς. Η εκδήλωση έληξε με ομιλία του προέδρου του ΕΚ Δημ. Σταμάτη. Τη βραδιά έκλεισε η χορωδία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Τουριστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης «Νίκος Μυρογιάννης» με μαέστρο τη Λία Κεφαλά που τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Ρίτσου και του Οδ. Ελύτη.

Μαχητικά στην Κρήτη

Με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες και τη νεολαία να δίνει σύσσωμη το «παρών» της, τιμήθηκε χτες η επέτειος του Πολυτεχνείου και στην Κρήτη. Στις 6 μ.μ. οι φοιτητικοί σύλλογοι του Φυσικού, Μαθηματικού και της Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου, εκπρόσωποι και μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, των συνταξιουχικών σωματείων, πολιτικοί φορείς και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λιονταριών. Στη συνέχεια, με συνθήματα όπως «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», πραγματοποίησαν πορεία στην πλατεία Ελευθερίας, όπου κατέθεσαν στεφάνια και επέδωσαν ψήφισμα στη Νομαρχία.

Εκατοντάδες φοιτητές, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων της πόλης συγκεντρώθηκαν στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο Δημαρχείο της πόλης όπου και διάβασαν ψηφίσματα των συγκεντρωμένων για το Πολυτεχνείο.

Η μεγάλη συμμετοχή των νέων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 μ.μ. στα Χανιά. Εκατοντάδες μαθητές, νεολαίοι, αλλά και εργαζόμενοι πήραν μέρος στη μαζική συγκέντρωση που άρχισε στις 6 μ.μ. στην κεντρική αγορά της πόλης και με συνθήματα για το δικαίωμα όλων στη μόρφωση, στην υγεία και στην εργασία υπενθύμισαν πως ο αγώνας σήμερα πρέπει να ενταθεί.

Στον Αγιο Νικόλαο πραγματοποιήθηκε καθολική συγκέντρωση μαθητών στην κεντρική πλατεία στις 11 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ