Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Κράτησαν ζωντανό το μήνυμα

«Το μήνυμα δε σβήνει, είναι ζωντανό, το δρόμο του Νοέμβρη κρατάμε ανοιχτό». Αυτό το μήνυμα, του οποίου η επικαιρότητά είναι διαχρονική, που τρομάζει την ολιγαρχία του πλούτου και τους πολιτικούς της εκφραστές, βγήκε από τα στόματα των διαδηλωτών και ακούστηκε απ' άκρη σ' άκρη, στους νομούς της Στερεάς. Αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες, έγιναν στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Λιβαδιά και στην Αμφισσα, τιμώντας τη λαϊκή και νεολαιίστικη εξέγερση του Νοέμβρη του '73.

«Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» και «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» διατράνωσαν στους δρόμους της Χαλκίδας, στην πορεία που ξεκίνησε στις εφτά χτες το απόγευμα, και κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην παραλία.

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησαν η Αλ. Παπιώτη, από τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη και εκ μέρους του Συλλόγου Σπουδαστών της Σχολής ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Γ. Μαζίτσος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Τηλ. Ζήκος εκ μέρους του δημάρχου Χαλκίδας. Συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και του ΝΣ της ΚΝΕ.

Στη Λιβαδειά η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της πόλης, με διοργανωτές τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, την Επιτροπή Ειρήνης και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Ακολούθησε πορεία, όπου εργαζόμενοι, νεολαία και ο λαός της πόλης, με συνθήματα, όπως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» και «το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα της εξέγερσης του '73 για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία».

Το «παρών» στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που έγινε στην Αμφισσα, έδωσαν εργαζόμενοι και νεολαία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ Φωκίδας, του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αμφισσας και του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ χτες στις 11 το πρωί στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας οι εργαζόμενοι της πόλης, η νεολαία της Λαμίας και ο λαός συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ και η Κίνηση για Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα. Το ΕΚ Φθιώτιδας είχε κηρύξει μια ώρα στάση εργασίας. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, του ΕΚ και εκπρόσωπος σπουδαστής των συλλόγων ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Λαμίας, ενώ χαιρέτισαν ο Νομάρχης Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμίας και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ