Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Χρειάζεται μια νέα λαϊκή ανάταση ενάντια στη «νέα τάξη»

 

Μέσα σε μια ομοβροντία συνθημάτων ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, συνθήματα που καλούσαν το λαό σε αντίσταση και πάλη, κατέθεσαν στεφάνι χτες το πρωί στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τους Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Νίκο Σοφιανό, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Τα μηνύματα του Νοέμβρη του 1973 είναι σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, εξηγώντας ότι «τα βασικά συνθήματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι σήμερα συνθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Η γνώμη μας - πρόσθεσε - είναι ότι χρειάζεται μια νέα λαϊκή ανάταση, μια συσπείρωση ευρύτερων αγωνιστικών δυνάμεων, ενάντια στη "νέα τάξη", όπως αυτή εκφράζεται».

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταθέτει στεφάνι, δηλώνοντας ότι συνεχίζουμε», είπε αμέσως μετά ο Ν. Σοφιανός, προσθέτοντας: «Θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων της νεολαίας, κρατώντας με αυτό τον τρόπο ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης, ζωντανό το μήνυμα του Νοέμβρη».

Οι εκδηλώσεις του απλού κόσμου, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Πολυτεχνείο, ήταν θερμές απέναντι στα στελέχη της ΚΝΕ και του Κόμματος. Πολλοί ήταν αυτοί που τους χειροκρότησαν, τους επιβράβευσαν, θέλησαν να τους σφίξουν το χέρι. Αντιδράσεις ενδεικτικές για το πώς ο κόσμος, ο οποίος πίστεψε στα ιδανικά του αγώνα του Νοέμβρη, αγκαλιάζει το Κόμμα, που συνεχίζει να κρατάει ψηλά αυτά τα ιδανικά και να πορεύεται στο δρόμο του αγώνα και της ρήξης με τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ