Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Εχουν θράσος

Η λογική του «ισχυρού» ήταν αυτή που οδηγούσε την ΠΑΣΠ, να κρατάει με το «έτσι θέλω» τη σημαία του Πολυτεχνείου στα γραφεία της, τα τελευταία χρόνια, καπηλευόμενη την ιστορική μνήμη του λαού μας.

Με την ίδια λογική, λειτούργησε και χτες, κλέβοντας τη σημαία με τραμπούκικο τρόπο όταν η πορεία έφτασε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, προπηλακίζοντας τους φοιτητές των άλλων φοιτητικών παρατάξεων όταν εκείνοι θέλησαν να αντιδράσουν, σ' αυτή τη «λογική». Το νέο, όμως, διαδόθηκε γρήγορα από στόμα σε στόμα, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στο σύνολο του κόσμου, με αποτέλεσμα η λογική του «ισχυρού» να επιστρέψει ως μπούμερανγκ. Οταν το μπλοκ της νεολαίας ΠΑΣΟΚ έφτασε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, δέχτηκε τη μεγάλη αποδοκιμασία από το σύνολο των διαδηλωτών. Συνέχισαν όμως στην ίδια λογική, απαντώντας στα σφυρίγματα και τα «γιουχαϊσματα» με ύβρεις και άσεμνες χειρονομίες, πυροδοτώντας το κλίμα και προκαλώντας τα επεισόδια που επακολούθησαν.

Μεταξύ αυτών που αποδοκίμαζαν με συνθήματα το ΠΑΣΟΚ, υπήρξαν και μερικοί θερμόαιμοι οι οποίοι εκτόξευσαν αντικείμενα, για να τα ανταποδώσουν στη συνέχεια τα μέλη του μπλοκ της νεολαίας ΠΑΣΟΚ εναντίον όλων, χτυπώντας στα «τυφλά». Επακολούθησε μια πραγματική βροχή αντικειμένων και η φυγή των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ μέσω της οδού Σούτσου προς τη Λ. Αλεξάνδρας. Παρ' όλα αυτά, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ είχε το θράσος με χτεσινή του ανακοίνωση να μιλά για «επιχείρηση ιστορικής καπηλείας και πολιτικής ιδιοποίησης των αγώνων του ελληνικού λαού», προσπαθώντας να καλύψει τις προκλήσεις των μελών της νεολαίας του. Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ανήκει στην ιστορική μνήμη και η θέση της είναι στο Πολυτεχνείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ