ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα

  Το ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα  ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, ενώ  προετοιμάζονται οι   απεργιακές κινητοποιήσεις  στις 27, 28 Νοέμβρη, καθώς  και η πανεργατική απεργία  την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή

Την καθολική άρνηση των εργαζομένων συναντά το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης και ήδη συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικάτα απαντούν στην κυβερνητική πρόκληση με την προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε συναγερμό καλεί την εργατική τάξη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, για να μην περάσει το νομοσχέδιο και προτρέπει τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα «να οργανώσουν την ενημέρωση των εργαζομένων. Να καταδικάσουν τις μανούβρες και τους ελιγμούς της ΓΣΕΕ και να προετοιμαστούν για την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία με αίτημα «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

Μια πρώτη απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα, που εκκόλαψε η κυβέρνηση υπό την επίβλεψη των εργοδοτών τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την ανοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη 28 Νοέμβρη με τη συμμετοχή των οικοδόμων, των υγειονομικών, των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ΟΤΑ, στο δημόσιο και των συνταξιούχων.

Το ΚΚΕ ήδη από την ημέρα που ο υπουργός Εργασίας έκανε γνωστές τις σημαντικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, υπογράμμιζε την ανάγκη και νέων αγώνων. «Οι εργαζόμενοι - σημείωνε στην ανακοίνωση - οπλισμένοι με την πείρα τους, καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα τους στους τόπους δουλιάς και να ριχτούν μαζικά στη μάχη για να μην περάσουν, να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα. Να διεκδικηθούν αποφασιστικά τα αιτήματα για πλήρη - σταθερή απασχόληση, ουσιαστική προστασία των ανέργων, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο, με αναβάθμιση των ασφαλιστικών, μισθολογικών δικαιωμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή αποκτούν κρίσιμο χαρακτήρα οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί και ο απεργιακός αγώνας την ημέρα που θα αρχίσει η συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή».

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδος (ΟΕΚΙΔΕ), καταγγέλλοντας ότι η «κυβέρνηση σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις επιλογές της ΕΕ και του ΣΕΒ, με την πλήρη στήριξη της ΝΔ, αλλά και με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο διάλογο της απάτης, έρχεται να νομοθετήσει το μοντέλο του απασχολήσιμου για το σύνολο της οικονομίας. Εξασφαλίζει στο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη και επιφυλάσσει νέα δεινά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Το αντεργατικό έκτρωμα

Το τερατούργημα φέρνει προ των πυλών, έναν νέο αντεργατικό μεσαίωνα, για το σύνολο των εργαζομένων και σαν πολιορκητικό κριό που θα συντρίψει τις εργατικές κατακτήσεις χρησιμοποιεί τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας». Στην πράξη κατακρεουργείται το 8ωρο και 7ωρο, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας. Ο εργαζόμενος χάνει οποιοδήποτε σημείο αναφοράς και μετατρέπεται σε μια μηχανή που στα χέρια του εργοδότη παράγει υπεραξία. Κάτω από τη «διευθέτηση» αυτή, για τον εργοδότη όλα είναι δυνατά: Να εξαναγκάζει τον εργαζόμενο σε ημερήσια απασχόληση μέχρι και 12 ώρες. Να τον ρίχνει στο μαγκανοπήγαδο της υπεραπασχόλησης για τις περιόδους που τον έχει ανάγκη και σε άλλες περιόδους, όταν δεν του είναι αναγκαίος, να τον ρίχνει σε καθεστώς υποαπασχόλησης. Και όλα αυτά με τη βούλα του «εκσυγχρονιστή» νομοθέτη.

Τη μηχανή της υπερεκμετάλλευσης βάζει μπροστά το άρθρο 5, η πεμπτουσία του νομοσχεδίου, που ορίζει ότι οι επιχειρήσεις σε ετήσια βάση θα μπορούν να διαχειρίζονται όπως θέλουν 138 ώρες εργασίας. Θα «επιστρέφουν» δε, το χρόνο αυτό, σε άδεια και ρεπό υπολογίζοντας την εβδομαδιαία εργασία σε...«38 ώρες». Στην πράξη πρόκειται για «38ωρο» αριθμητικό - συντελεστή, αφού το συμβατικό ωράριο παραμένει στις 40 ώρες, χωρίς να υπολογίσουμε τις υπερωρίες νόμιμες και μη που παραμένουν σε ισχύ. Η πρόβλεψη για προσφυγή του εργοδότη στον ΟΜΕΔ, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι, το σωματείο ή η ομοσπονδία δε συμφωνήσουν, καθιστούν τη «διευθέτηση» με βάση τη μέχρι τώρα τακτική του Οργανισμού, υποχρεωτική.

Με το άρθρο 9 καταργείται το όριο του 2% στις ομαδικές απολύσεις σε επιχειρήσεις από 20-200 εργαζόμενους, καθώς θα επιτρέπεται να γίνονται 4 απολύσεις το μήνα. Που σημαίνει ότι το ποσοστό θα κυμαίνεται από 2% (200 εργαζόμενοι) έως 8% (50 εργαζόμενοι). Με το άρθρο 6 μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών στο ΙΚΑ κατά 18% περίπου, χαρίζοντάς τους 25 δισεκατομμύρια ετησίως. Η πρόβλεψη για αλλαγή των ποσοστών με υπουργική απόφαση επιτρέπει τη μεταβολή προς το χειρότερο της διάταξης.

Με το άρθρο 7 και υπό το πρόσχημα της ενίσχυσης ορισμένων εργαζομένων σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, επιχειρείται η επέκτασή της όπως απαιτούν οι εργοδότες που θα μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους και κάτω των 4 ωρών ημερησίως. Το μοντέλο του «απασχολήσιμου» παίρνει σάρκα και οστά, κάνοντας στην άκρη το πρότυπο του εργαζόμενου ανθρώπου που εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα.

Στο μεταξύ, το διαβόητο «προσυνταξιοδοτικό επίδομα» που προβλέπεται για εργαζόμενους με 10.500 ένσημα- 35ετία, στα 55 και στα 53 χρόνια, το οποίο η κυβέρνηση θέλησε να το παρουσιάσει ψευδώς σαν... συνταξιοδότηση, μπαίνει υπό αίρεση. Με δηλώσεις του χτες ο υπουργός Εργασίας Τ.Γιαννίτσης διευκρίνισε ότι «θα προχωρήσει εφόσον υπάρχει συναίνεση» της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών. Ετσι κατέρρευσε γρήγορα ένα προπαγανδιστικό τρικ της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν ικανοποιούσε το αίτημα των εργαζομένων για συνταξιοδότηση με 10.500 ένσημα -35 χρόνια εργασίας, χωρίς όρια ηλικίας και άλλες προϋποθέσεις, αλλά γίνονταν και με χρήματα του ΛΑΕΚ. Δηλαδή με τις εισφορές των εργαζομένων και την υπεραξία τους, που υπό τη μορφή «εισφορών» κατέβαλαν σε αυτό το λογαριασμό και οι εργοδότες.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Απεργιακό «μπαράζ»

Στις 27 και 28 του Νοέμβρη οι πρώτες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, απεργούν την Τρίτη 28τουΝοέμβρη, οι οικοδόμοι, αλλά και οι εργαζόμενοι της Λέσβου, ύστερα από απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Πρόκειται για τη συμβολή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα. Συγκεκριμένα: Στις 27 και 28 του Νοέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι υγειονομικοί. Στις 28 του Νοέμβρη με απόφαση της ΑΔΕΔΥ απεργούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία και στους άλλους χώρους του δημόσιου τομέα. Επίσης, στις 28 Νοέμβρη οι συνταξιούχοι καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, για την προώθηση των αιτημάτων τους και στη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο της απεργίας συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Από χτες κιόλας τα συνδικαλιστικά στελέχη της διοίκησής του ξεκίνησαν περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ενώ προγραμματίζονται περιοδείες στα βασικά κεφαλοχώρια. Σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚ Μυτιλήνης τονίζει ότι με «τα μέτρα αυτά που πάει να περάσει η κυβέρνηση, σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, είναι καθαρό ότι θέλει να ξαναφέρει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω».

«Η κατάσταση είναι τέτοια - υπογραμμίζεται - που μας αναγκάζει τώρα άμεσα και πριν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, να κινητοποιηθούμε. Δε συμφωνούμε με την τακτική της ΓΣΕΕ σε μια 24ωρη απεργία της πρώτης μέρας συζήτησης στη Βουλή και εκεί να σταματήσουν όλα». Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση για να βροντοφωνάξουν: «Οχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - 7ωρο. Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Εμπρός να δρομολογήσουμε νέα προοπτική για το εργατικό κίνημα και το λαό. Με ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Πάρε τη ζωή στα χέρια σου»!

  Κάλεσμα αγώνα του ΠΑΜΕ προς όλους τους νέους και τις νέες

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
«... Κάνε κάτι και για σένα. Μην κοιτάς μόνο τους άλλους. Κάνε κάτι και για σένα, κι ας τα λόγια στους δασκάλους». Τι καλύτερο από αυτούς τους στίχους του γνωστού νεολαιίστικου συγκροτήματος των «Πυξ Λαξ» για να καλέσεις τους νέους εργαζόμενους να εκφράσουν την απόφασή τους πως ... δεν πάει άλλο! Ετσι και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με το στίχο αυτό καλεί του νέους να γνωρίσουν το ΠΑΜΕ και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους.

«Το ΠΑΜΕ μιλάει σε σένα που καθημερινά νιώθεις πάνω την άγρια εκμετάλλευση, που ψάχνεις για οποιαδήποτε δουλιά, για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ωράριο. Χωρίς ασφάλιση, που κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο αγανακτισμένος και κουρασμένος είσαι από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που αποφάσισες πως... δεν πάει άλλο!» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Για τα απλά πράγματα που δεν μπορούν να έχουν οι νέοι υπογραμμίζει: «Μιλάνε για πρόοδο, για εκσυγχρονισμό κι εσύ νιώθεις βαθύτερα τη σιχαμάρα και τη βρωμιά, όταν βλέπεις πως ο ιδρώτας του γίνεται πλούτος για μια χούφτα μεγαλοεργοδότες, όταν εσύ μετράς ακόμα και τον καφέ που θα πιεις, όταν τα λεφτά δε φτάνουν για ένα θέατρο, ένα σινεμά. Οταν δεν μπορείς να πας με την παρέα μια εκδρομή, να ξεφύγεις λίγο, όταν δεν μπορείς να πάρεις ένα καλό ρούχο απ' αυτά που κοιτάς στις βιτρίνες. Πότε θα μπορέσεις να τα κάνεις όλα αυτά, αν όχι τώρα;».

«Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση, εργοδοσία τα 'χουν κάνει "πλακάκια" και δουλεύουν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Σε ποιανού τις πλάτες; Στις δικές σου. Πού πάνε ένα σωρός δισ. για κοινοτικά προγράμματα κατάρτισης και επιδότησης εργοδοτών; Πάντως όχι σε εσένα. Ποιος νοιάστηκε πραγματικά για σένα;».

Αναφερόμενο επιπλέον και στις επιπτώσεις από τα νέα μέτρα που προωθούνται, τονίζει: «Η ανεργία της νεολαίας είναι δικό τους κόλπο για να κάνουν τα μεροκάματα πιο φθηνά, να μην έχεις ωράριο, να δουλεύεις όποτε και όσο θέλει το κάθε αφεντικό. Είναι κόλπο για να σου βουλώσουν το στόμα, επειδή δεν αντέχουν τη φωνή σου. Και τώρα με το νομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή το μόνο που θέλουν είναι να ελέγχουν τα πράγματα, να σε βάλουν στο χέρι για να μην μπορείς να αντιδράσεις και κλονιστεί η απάνθρωπη εξουσία τους».

Και το κάλεσμα γνωριμίας, συνεχίζει: «Πάρε τη ζωή στα χέρια σου! Οχι μόνος. Πάλεψε συλλογικά, οργανώσου τώρα στο σωματείο σου. Πάρε μέρος στις εκλογές των Συνδικάτων και διώξε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και τα όργανα της εργοδοσίας. Κάνε το δικό σου μέτωπο αντίστασης και πάλης. Φτύσ' τους κατάμουτρα. Θα το πάρουν το μήνυμα. Γνώρισε και στήριξε το ΠΑΜΕ, τη γνήσια, ανυπάκουη κι ατίθαση γραμμή της κόντρας και της αντεπίθεσης. Κατέβα στο δρόμο και φώναξε. Ποιον θα φοβηθείς; Εδώ κατεβαίνουν τα γερόντια για τη σύνταξή τους. Εσύ θα τους βλέπεις από την τηλεόραση;».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ καλεί τους νέους να απαιτήσουν: Δουλιά τώρα, πλήρη, σταθερή, 8ωρη. Καλές αμοιβές, κοινωνική ασφάλιση και ελεύθερο χρόνο, ψυχαγωγία, μόρφωση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Απεργούν ενάντια στο ξεπούλημα

Αρχισε από τα μεσάνυχτα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη Διώρυγα, ενάντια στο ξεπούλημά της 

Ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα οι διαδοχικές 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Διώρυγα της Κορίνθου ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να την ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο και για τη λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία της. Τις απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει τα δύο σωματεία της Διώρυγας - Σωματείο Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» και Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων. Η πρώτη 48ωρη είναι σήμερα και αύριο ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο στις 25 - 26 και 28 - 29 Νοέμβρη.

Χαρακτηριστικό, πάντως, της κατάστασης, είναι ότι από προχτές το βράδυ οι υπεύθυνοι της εταιρίας «ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ» απειλούσαν τους εργαζόμενους με επιλεκτικές και σταδιακές απολύσεις, διαθεσιμότητες και κλείσιμο του καναλιού ώστε να μην προχωρήσουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να σημειώσουμε ότι το κανάλι είναι κλειστό από τις 14 Νοέμβρη λόγω αποκόλλησης μεγάλου τμήματος πρανούς, κάτι που κάνει ανασφαλή τη διέλευση των πλοίων καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης.

Στο μεταξύ χτες εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας ώστε να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Στο σκεπτικό των ασφαλιστικών μέτρων οι αρμόδιοι της διοίκησης δήλωναν αναρμόδιοι να λύσουν τα αιτήματα των εργαζομένων επειδή κύριος μέτοχος είναι το δημόσιο. Το δικαστήριο τελικά έκρινε την απεργία των εργαζομένων νόμιμη. Στο πλευρό των εργαζομένων στο δικαστήριο βρέθηκε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Αποκαλυπτική, ωστόσο, ήταν και η απάντηση που έδωσε στο δικαστήριο ο Γ. Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, στο θέμα που έχουν θέσει οι εργαζόμενοι για το κατά πόσο ασφαλής είναι η διέλευση από το κανάλι. Οπως τονίστηκε, ούτε η εταιρία, ούτε το Λιμεναρχείο Ισθμίας αλλά ούτε και η ίδια η τεχνική εταιρία που έχει αναλάβει τα έργα συντήρησης δεν μπορούν να δώσουν πιστοποιητικό που να δηλώνεται η ασφάλεια των εργαζομένων και των πλοίων που διασχίζουν το κανάλι.

Χτες το Σωματείο Ναυτικών Διώρυγας Κορίνθου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» κατέθεσε εξώδικο κατά της εταιρίας, καταγγέλλοντας ότι υπήρξε σειρά σοβαρών καταπτώσεων από τις 14 Νοέμβρη στο κανάλι, ώστε από τύχη δε θρηνήθηκαν θύματα.

ΠΑΜΕ
Αποφασιστική αγωνιστική απάντηση

Σε δελτίο Τύπου με αφορμή τη δημοσιοποίηση του αντεργατικού νομοσχεδίου, το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Πέντε μήνες χρειάστηκαν, στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου" η κυβέρνηση κι ο ΣΕΒ, με εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να δημιουργήσουν το "αυγό του φιδιού" για την εργατική τάξη στο όνομα της ανεργίας. Κύριος στόχος τους είναι, όχι μόνο να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, αλλά και να τους κάνουν συνυπεύθυνους για την ανεργία που δημιουργούν κυβέρνηση και κεφάλαιο. Εξασφαλίζεται έτσι, φτηνή εργατική δύναμη, επιβολή της εξουσίας του κεφαλαίου και τεράστια κέρδη. Σ' αυτό το αντεργατικό τερατούργημα προβλέπεται:

- Οριστική κατάργηση του 8ωρου -7ωρου

- Επιτρέπεται στον εργοδότη να επιβάλλει μέχρι και 12ωρη δουλιά την ημέρα, χωρίς υπερωριακή αμοιβή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

- Χαρίζει στην εργοδοσία 2 ποσοστιαίες μονάδες από τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.

- Αυξάνει το όριο των ομαδικών απολύσεων μέχρι και 8% για επιχειρήσεις από 20 έως 200 εργαζόμενους.

- Επεκτείνει τη μερική απασχόληση.

Η Εργατική Τάξη δυναμικά και αποφασιστικά να σημάνει συναγερμό. Το νομοσχέδιο δε θα περάσει. Ο Αγώνας είναι μονόδρομος.

Καλούμε τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, να οργανώσουν τώρα την ενημέρωση των εργαζομένων. Να καταδικάσουν τις μανούβρες και τους ελιγμούς της ΓΣΕΕ. Να προετοιμαστούν για την 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Απαιτούμε τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Διεκδικούμε αγωνιστικά: Πλήρη -σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων, της μερικής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Κατάργηση της υπερεργασίας και των υπερωριών. Καθιέρωση του 7ωρου - 35ωρου - 5νθήμερου με νομοθετική ρύθμιση και αύξηση των αποδοχών. Κατάργηση του αντεργατικού νόμου 2639/98. Διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας. Οχι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ενιαίο 12χρονο σχολείο.

Η άμεση απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης θα δοθεί στις 28 Νοέμβρη 2000, με την 24ωρη Απεργία των Οικοδόμων, των Υγειονομικών, των Συνταξιούχων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ