Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Απεργιακό «μπαράζ»

Στις 27 και 28 του Νοέμβρη οι πρώτες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, απεργούν την Τρίτη 28τουΝοέμβρη, οι οικοδόμοι, αλλά και οι εργαζόμενοι της Λέσβου, ύστερα από απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Πρόκειται για τη συμβολή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα. Συγκεκριμένα: Στις 27 και 28 του Νοέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι υγειονομικοί. Στις 28 του Νοέμβρη με απόφαση της ΑΔΕΔΥ απεργούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία και στους άλλους χώρους του δημόσιου τομέα. Επίσης, στις 28 Νοέμβρη οι συνταξιούχοι καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, για την προώθηση των αιτημάτων τους και στη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο της απεργίας συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Από χτες κιόλας τα συνδικαλιστικά στελέχη της διοίκησής του ξεκίνησαν περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ενώ προγραμματίζονται περιοδείες στα βασικά κεφαλοχώρια. Σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚ Μυτιλήνης τονίζει ότι με «τα μέτρα αυτά που πάει να περάσει η κυβέρνηση, σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, είναι καθαρό ότι θέλει να ξαναφέρει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω».

«Η κατάσταση είναι τέτοια - υπογραμμίζεται - που μας αναγκάζει τώρα άμεσα και πριν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, να κινητοποιηθούμε. Δε συμφωνούμε με την τακτική της ΓΣΕΕ σε μια 24ωρη απεργία της πρώτης μέρας συζήτησης στη Βουλή και εκεί να σταματήσουν όλα». Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση για να βροντοφωνάξουν: «Οχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - 7ωρο. Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Εμπρός να δρομολογήσουμε νέα προοπτική για το εργατικό κίνημα και το λαό. Με ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ