Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΝΙΟΝ
Ο αγώνας συνεχίζεται!

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και καταγγέλλουν την ευνοϊκή αντιμετώπιση  των ιδιοκτητών του καταστήματος  

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου, που αθώωσε τους εργοδότες του ΜΙΝΙΟΝ, Λ. Ησαϊάδη και Γ. Ησαϊάδη, για οφειλές προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα ύψους 800.000.000 δρχ., αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι ...αρμόδιοι να πληρώσουν, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΜΙΝΙΟΝ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου, το δικαστήριο τους αθώωσε με την αιτιολογία ότι δεν είναι νόμιμοι εκπρόσωποι του ΜΙΝΙΟΝ όταν ακόμα και οι ίδιοι δήλωσαν στην πρόεδρο του δικαστηρίου - αλλά προκύπτει και από καταγραφή που υπάρχει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για την καταχώριση της εταιρίας στο μητρώο Ανωνύμων Εταιριών - ότι ο Λ. Ησαϊάδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο Γ. Ησαϊάδης αντιπρόεδρος της επιχείρησης, νόμιμοι εκπρόσωποί της!

«Ηταν μια δίκη που το δικαστήριο καταδίκασε σε εξαθλίωση και περιθωριοποίηση τους ανέργους του ΜΙΝΙΟΝ. Αθώωσε τους Λ. και Γ. Ησαϊάδη, οι οποίοι κατά τον εισαγγελέα είναι "φτωχοί" και δεν έχουν να "φάνε". Είναι γνωστή βέβαια σε όλους η πολυτελής βίλα αρκετών τετραγωνικών που διαμένουν αυτοί που έκλεψαν τον ιδρώτα χρόνων, πετώντας 500 εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, το σωματείο καταγγέλλει ότι «αποδείχτηκε ακόμα μία φορά ότι η δικαιοσύνη είναι εξάρτημα του εκμεταλλευτικού συστήματος, που αθωώνει, από τη μια, τους "φτωχούς εργοδότες" και, από την άλλη, καταδικάζει στη συνέχιση της φτώχειας τους "πλούσιους ανέργους", για τους οποίους έχει τελειώσει και το πενιχρό επίδομα ανεργίας».

«Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας, που παρέχει αφειδώς προστασία στους εργοδότες του ΜΙΝΙΟΝ, προστατεύοντάς τους από τους "ενοχλητικούς ανέργους"», σημειώνεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Καταλήγοντας, τονίζεται στην ανακοίνωση: «Οι άνεργοι δεν το βάζουν κάτω, ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά, για τα δικαιώματά μας συνεχίζεται. Θα δώσουμε απάντηση στις πολιτικές που στρέφονται ενάντιά μας, από όπου και αν προέρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ