ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Σεβασμός όχι φόβος»

Δε φοβάται τη Λίβερπουλ ο Αλεξανδρής

Sportidea

Δε φοβάται τη Λίβερπουλ ο Αλεξανδρής
«Τη σεβόμαστε, αλλά δεν τη φοβόμαστε»... Την κλασική πλέον φράση που κάθε προπονητής και κάθε παίχτης συνεχώς οικειοποιείται, προκειμένου να αποφύγει τις λεπτομέρειες, επικαλέστηκε χτες και ο παίχτης του Ολυμπιακού, Αλέκος Αλεξανδρής. Ο «ερυθρόλευκος» επιθετικός ο οποίος είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει στην αρχική 11άδα αύριο κόντρα στη Λίβερπουλ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, χτες φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, λέγοντας: «Είναι σημαντικό ματς. Είναι ένα παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ, μια ιστορική ομάδα της Ευρώπης. Το όνομά της λέει πολλά. Είναι τιμή για κάθε παίκτη να παίζει απέναντι στη Λίβερπουλ. Από την πλευρά μας, σεβόμαστε τη Λίβερπουλ, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Τα ονόματα είναι για την ιστορία. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο καθένας θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση». Οσον αφορά στο τι κατά τη γνώμη του πρέπει αύριο να προσέξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, ο ίδιος τόνισε: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το παιχνίδι του. Αυτό που ξέρει να παίζει, ειδικά στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου κάθε ομάδα έχει πρόβλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Την έχω δει τη Λίβερπουλ αρκετές φορές. Είναι σαν κάθε αγγλική ομάδα. Μεταμορφώνεται προς το χειρότερο όταν παίζει εκτός έδρας. Τη Λίβερπουλ τη φοβάμαι εντός έδρας. Αλλά όπως είπα, το δέος και ο σεβασμός μένουν εκτός γηπέδου».

Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ έφτασε χτες στη χώρα μας, με σοβαρές ελλείψεις ενώ αρκετοί παίχτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι αμφίβολο αν αύριο θα δώσουν το «παρών» στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου της Καλογρέζας. Συγκεκριμένα αμφίβολη παραμένει ακόμα η συμμετοχή του τραυματία Ρόμπι Φάουλερ, ενώ στην ίδια... μοίρα βρίσκεται και ο Ντάνι Μέρφι. Απών πάντως από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι και ο Γερμανός Κρίστιαν Τζίγκε που τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα. Ωστόσο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «κόκκινοι», τόσο ο τερματοφύλακάς τους Σάντερ Βέστερφελντ, όσο και ο Σκοτσέζος μέσος τους, Γκάρι Μακ Αλιστερ δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η ομάδα τους θα καταφέρει να πάρει τη νίκη. Χαρακτηριστικά ο Μακ Αλιστερ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Λίβερπουλ θα πρέπει να παραμείνει στη διοργάνωση».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ- ΠΑΟ 3-1
Καλός αλλά... άτυχος

Οι κλασικές ευκαιρίες δεν έλειψαν απο τον Παναθηναϊκό στο Ολντ Τράφορντ

Sportidea

Οι κλασικές ευκαιρίες δεν έλειψαν απο τον Παναθηναϊκό στο Ολντ Τράφορντ
Σπάνιες είναι οι φορές που μια ήττα με 3-1 θεωρείται άδικη... Για τον χτεσινό Παναθηναϊκό όμως, που αγωνίστηκε κόντρα στη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», η ήττα με αυτό το σκορ ίσως και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Για να πούμε δηλαδή και του... στραβού το δίκιο, χωρίς υπερβολή, ίσως και η ίδια η ήττα να είχε αποφευχθεί. Οι «πράσινοι» στάθηκαν άξια απέναντι στην καλύτερη, πιο διαφημισμένη και πολυτροπαιούχο ομάδα στο κόσμο αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζοντάς τη στα ίσια. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα γκολ μπήκαν στην επανάληψη, καθώς ο πρωταγωνιστικός ρόλος του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στον Παναθηναϊκό. Ο Αγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα επιθετικά (Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Σιμπνιέφσκι στην ενδεκάδα) δείχνοντας ότι δεν τον φοβίζει το μεγάλο όνομα της αντιπάλου. Ετσι, δεν ήταν και λίγες οι ευκαιρίες της ελληνικής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, με χαρακτηριστικότερες αυτές του Λυμπερόπουλου στο 3`, στο 12` και στο 25` και του Βαζέχα στο 45`, αλλά ο Μπαρτέζ έδειξε την κλάση του λέγοντας «όχι» στους «πράσινους» επιθετικούς. Ευκαιρίες βέβαια έχασε και η Μάντεστερ με τον Μπατ στο 15`, τον Μπέκαμ 25` και τον Σέριγχαμ στο 33`. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν και μόλις στο 47` κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σκόουλς που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Βόκολου να διώξει την μπάλα. Στο 64` όμως ένα αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Καραγκούνη ισοφάρισε το σκορ για την ελληνική ομάδα. Το «καταραμένο» τελευταίο δεκάλεπτο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού όμως, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε μοιραίο. Ο Πολ Σκολς στο 81` με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους «μπέμπηδες», ενώ ο ίδιος παίκτης στο 90` διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Νικοπολίδης παρά τα τρία γκολ ήταν αυτός που ξεχώρισε από τον Παναθηναϊκό, αφού αρκετές φορές, ιδιαίτερα στο Β` μέρος, σταμάτησε τους Αγγλους, ενώ από τη Μάντεστερ ξεχώρισε ο Μπέκαμ. Καλός ο Ιταλός διαιτητής Ντομίνκο Μεσίνα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μπαρτέζ, Γ. Νέβιλ, Μπράουν, Σιλβέστρ Μπέκαμ, Μπατ, Σέριγχαμ, Φ. Νέβιλ, Κιν, Σκόουλς, Γιορκ

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκαλέτο, Γκούμας, Φύσσας, Βόκολος, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Σιπνιέφσκι (78 Ολιβάρεζ), Καραγκούνης (66` Βλάοβιτς), Βαζέχα (74` Κιάσος)

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Οπλο» ο κόσμος

Στη βοήθεια που αναμένεται να προσφέρει ο κόσμος της Ξάνθης, ποντάρει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος, για τη σημερινή συνάντηση της εθνικής μας με την Εσθονία για τα προκριματικά του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ του 2001 (16.45 ΑΝΤ-1). Ηδη έχουν προπωληθεί 2.500 εισιτήρια ενώ το κλειστό γήπεδο των 3.000 θέσεων που υπάρχει στην ακριτική πόλη, αναμένεται να είναι γεμάτο.

«Ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο. Ο κόσμος άλλωστε, αποτελεί κίνητρο για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», τόνισε ο Κώστας Πετρόπουλος αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού αποτελεί το ντέρμπι του Β` ομίλου και η εθνική μας που προπορεύεται αήττητη (10β.) θέλει τη νίκη απέναντι στη δεύτερη Εσθονία (9β.) προκειμένου να διατηρηθεί στο ρετιρέ. Αλλωστε ο σκοπός της εθνικής μας είναι η νίκη και στα επόμενα δύο παιχνίδια με Τσεχία και Λευκορωσία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που ήταν το 10-0 στις νίκες. «Το παιχνίδι έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Είμαστε σε καλή κατάσταση από πλευράς παικτών. Ολοι βρίσκονται σε φόρμα, κάτι που καταδεικνύει η παρουσία τους στο πρωτάθλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είχαμε λίγο καιρό στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε γι' αυτούς τους τρεις αγώνες. Το θετικό όμως, είναι, ότι είχαμε δουλέψει το καλοκαίρι και περάσαμε τα πράγματα που θέλαμε», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Από την αποστολή αποκλείστηκε ο Παναγιώτης Λιαδέλης που τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού και από τους τρεις αγώνες της εθνικής μας αλλά και ο Αλβέρτης μόνο για το σημερινό παιχνίδι, όμως. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στα υπόλοιπα παιχνίδια. Παράλληλα και ο Κώστας Μάγλος που γύρισε το πόδι στη χτεσινή προπόνηση, αποφάσισε να προφυλαχτεί.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αρχίζει το δεύτερο... ημίχρονο

Το... δεύτερο ημίχρονο της πρώτης αγωνιστικής στη Β' φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, διεξάγεται σήμερα με τις συναντήσεις του 3ου και 4ου ομίλου. Παιχνίδια αμφίρροπα αφού στο επίπεδο αυτό κάθε πρόγνωση εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου.

Για τον τρίτο όμιλο λοιπόν, η πλέον ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι αυτή της Σπαρτάκ Μόσχας με την Αρσεναλ. Οι Ρώσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να μπουν με το δεξί στη δεύτερη φάση, αλλά οι κανονιέρηδες δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Η Σπαρτάκ είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, καθώς νίκησε και τα τρία παιχνίδια (2-0 τη Λεβερκούζεν, 1-0 τη Ρεάλ και 3-1 τη Σπόρτιγκ) στο γήπεδό της κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Η ομάδα του Βενγκέρ δε δείχνει σε καλή κατάσταση, καθώς στο τελευταίο της παιχνίδι για το αγγλικό πρωτάθλημα ηττήθηκε με 2-0 από την Εβερτον.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Λιόν φιλοξενείται από την Μπάγερν Μονάχου στο Ολυμπιακό Στάδιο της βαυαρικής πόλης. Σαφώς είναι μια δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Ζακ Σαντινί που θα ήθελε να μη χάσει από την Μπάγερν, η οποία προέρχεται από εντός έδρας ήττα (1-2 από την Αϊντραχτ) για το γερμανικό πρωτάθλημα. Πάντως, και η Λιόν δεν είναι σε καλύτερο σημείο, αφού ηττήθηκε με 1-0 από τη Λιλ για το γαλλικό πρωτάθλημα μέσα στο Ζερλάν. Μεγάλος, και μόνιμος τον τελευταίο καιρό, απών είναι ο Φλορίαν Λαβίλ, που έχει πάθει ρήξη χιαστών.

Δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα παιχνίδια γίνονται στον τέταρτο όμιλο. Η έκπληξη της πρώτης φάσης, Λιντς (πέταξε εκτός την Μπαρτσελόνα) φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Ελαντ Ρόουντ». Τα «παγόνια» παρουσιάζονται εξαιρετικά ασταθή στις εντός συνόρων υποχρεώσεις τους (το Σάββατο ηττήθηκαν με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ εντός έδρας) αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ μεταμορφώνονται προς το καλύτερο και σίγουρα θα αποτελέσουν σκληρό καρύδι για τους «μερένγκες». Η Ρεάλ προκρίθηκε πρώτη από το πρώτο γκρουπ και παραμένει ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο τελευταίο της ματς νίκησε 1-0 στο «Ελ Μαδριγάλ» τη Βιγιαρεάλ και είναι τρίτη στο ισπανικό πρωτάθλημα με ένα βαθμό λιγότερο από τις Βαλένθια και Ντεπορτίβο.

Στον άλλο ματς, η Αντερλεχτ, μία ακόμη έκπληξη της πρώτης φάσης, φιλοξενεί την νταμπλούχο Ιταλίας, Λάτσιο. Η Αντερλεχτ, που είναι δεύτερη στο Βέλγιο, νίκησε το Σάββατο με 2-0 τη Λα Λουβιέρ, ενώ εντυπωσίασε τους πάντες με την απόδοση και τη νίκη της (2-1) επί της Μάντσεστερ στην πρώτη φάση των ομίλων. Η Λάτσιο προέρχεται από το εντός έδρας 1-1 με τη Μίλαν για το Καμπιονάτο. Στην πρώτη φάση των ομίλων, πέρασε ως δεύτερη από το δεύτερο γκρουπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ