Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αρχίζει το δεύτερο... ημίχρονο

Το... δεύτερο ημίχρονο της πρώτης αγωνιστικής στη Β' φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, διεξάγεται σήμερα με τις συναντήσεις του 3ου και 4ου ομίλου. Παιχνίδια αμφίρροπα αφού στο επίπεδο αυτό κάθε πρόγνωση εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου.

Για τον τρίτο όμιλο λοιπόν, η πλέον ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι αυτή της Σπαρτάκ Μόσχας με την Αρσεναλ. Οι Ρώσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να μπουν με το δεξί στη δεύτερη φάση, αλλά οι κανονιέρηδες δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Η Σπαρτάκ είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, καθώς νίκησε και τα τρία παιχνίδια (2-0 τη Λεβερκούζεν, 1-0 τη Ρεάλ και 3-1 τη Σπόρτιγκ) στο γήπεδό της κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Η ομάδα του Βενγκέρ δε δείχνει σε καλή κατάσταση, καθώς στο τελευταίο της παιχνίδι για το αγγλικό πρωτάθλημα ηττήθηκε με 2-0 από την Εβερτον.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Λιόν φιλοξενείται από την Μπάγερν Μονάχου στο Ολυμπιακό Στάδιο της βαυαρικής πόλης. Σαφώς είναι μια δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Ζακ Σαντινί που θα ήθελε να μη χάσει από την Μπάγερν, η οποία προέρχεται από εντός έδρας ήττα (1-2 από την Αϊντραχτ) για το γερμανικό πρωτάθλημα. Πάντως, και η Λιόν δεν είναι σε καλύτερο σημείο, αφού ηττήθηκε με 1-0 από τη Λιλ για το γαλλικό πρωτάθλημα μέσα στο Ζερλάν. Μεγάλος, και μόνιμος τον τελευταίο καιρό, απών είναι ο Φλορίαν Λαβίλ, που έχει πάθει ρήξη χιαστών.

Δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα παιχνίδια γίνονται στον τέταρτο όμιλο. Η έκπληξη της πρώτης φάσης, Λιντς (πέταξε εκτός την Μπαρτσελόνα) φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Ελαντ Ρόουντ». Τα «παγόνια» παρουσιάζονται εξαιρετικά ασταθή στις εντός συνόρων υποχρεώσεις τους (το Σάββατο ηττήθηκαν με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ εντός έδρας) αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ μεταμορφώνονται προς το καλύτερο και σίγουρα θα αποτελέσουν σκληρό καρύδι για τους «μερένγκες». Η Ρεάλ προκρίθηκε πρώτη από το πρώτο γκρουπ και παραμένει ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο τελευταίο της ματς νίκησε 1-0 στο «Ελ Μαδριγάλ» τη Βιγιαρεάλ και είναι τρίτη στο ισπανικό πρωτάθλημα με ένα βαθμό λιγότερο από τις Βαλένθια και Ντεπορτίβο.

Στον άλλο ματς, η Αντερλεχτ, μία ακόμη έκπληξη της πρώτης φάσης, φιλοξενεί την νταμπλούχο Ιταλίας, Λάτσιο. Η Αντερλεχτ, που είναι δεύτερη στο Βέλγιο, νίκησε το Σάββατο με 2-0 τη Λα Λουβιέρ, ενώ εντυπωσίασε τους πάντες με την απόδοση και τη νίκη της (2-1) επί της Μάντσεστερ στην πρώτη φάση των ομίλων. Η Λάτσιο προέρχεται από το εντός έδρας 1-1 με τη Μίλαν για το Καμπιονάτο. Στην πρώτη φάση των ομίλων, πέρασε ως δεύτερη από το δεύτερο γκρουπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ