ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κινητοποιήσεις το Σάββατο σε όλη τη χώρα
  • Ξεσηκωμός για να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση στη βαρβαρότητα!
  • Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11 π.μ.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα οργανώνουν το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικά σωματεία, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά αυξάνονται, μετατρέποντας τη ζωή της εργατικής - λαϊκής σε εφιάλτη.

«Η απάντηση στην κυβέρνηση, στους εκπροσώπους των πολυεθνικών, που βασανίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων συνολικά με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να είναι κοινή και ενιαία», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε χτεσινή ανακοίνωση με την οποία καλεί στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου.

Πρόκειται για κινητοποιήσεις ενταγμένες στην αγωνιστική δράση που αναπτύσσεται σε κάθε κλάδο, ώστε να αναδειχθεί γιατί πρέπει να μεγαλώσει η καταδίκη της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης, με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου, γιατί πρέπει να απορριφθούν τα νέα μέτρα, γιατί πρέπει να προετοιμαστεί γενική απεργία που θα δώσει ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα και θα δώσει ώθηση στην οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και τσακίζει τη ζωή τους.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Το αγωνιστικό κάλεσμα έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν εδώ και μέρες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕ, που πήραν την πρωτοβουλία γι' αυτές τις αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Στην κινητοποίηση του Σαββάτου καλούν: η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων σε ΛΙΝΤΛ και ΚΑΡΦΟΥΡ.

Επίσης, καλούν το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας και οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ στην Αθήνα.

Σε όλη τη χώρα

Επιπρόσθετα, αγωνιστικές κινητοποιήσεις οργανώνονται στις 8 Σεπτέμβρη και σε άλλες πόλεις:

  • Γιάννενα, 11 π.μ., στο Δημαρχείο.
  • Πάτρα, 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Βόλος, 11.00 π.μ., Πλατεία Αγίου Νικολάου
  • Ηράκλειο, 11 π.μ., στα Λιοντάρια
  • Λασίθι, 11 π.μ., κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθημερινή δράση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου

Το πολύμορφο άνοιγμα μαρτυρά την ανάγκη να ξεσηκωθεί ο λαός για να προστατεύσει τη ζωή του

Από χτεσινή εξόρμηση στην Καλαμαριά
Από χτεσινή εξόρμηση στην Καλαμαριά
«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» ήταν το σύνθημα με το οποίο συνεχίστηκαν και χτες οι πολύμορφες παρεμβάσεις (από το πρωί με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, και το απόγευμα με πικετοφορίες σε λαϊκές γειτονιές) για τη μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, Λαϊκές Επιτροπές και ταξικά συνδικάτα καλούν το λαό να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο - σταθμό στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα με γενική απεργία.

Τη δική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο ετοιμάζουν και τα σωματεία συνταξιούχων από τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν για το Σάββατο ολοήμερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Μετακίνηση με λεωφορεία για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, μέχρι στιγμής προγραμματίζεται σε: Νάουσα (4 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο), Κατερίνη (4 μ.μ., από κεντρική πλατεία), Ξάνθη (1.30 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας), Αλεξανδρούπολη, 12 μ. (Δημαρχείο), Ροδόπη (1 μ.μ., από Δημοκρίτου 1), Καβάλα (3 μ.μ., από Δημοτικό Κήπο), Δράμα (3 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας), Κοζάνη (3 μ.μ., από κεντρική πλατεία).

Εκρηκτική η κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς

Το καθημερινό άνοιγμα για το συλλαλητήριο συνδυάζεται με πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που αναδεικνύουν ότι για το λαό είναι μονόδρομος ο ξεσηκωμός.

Χτες το πρωί, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σ. Αβραμόπουλο, με αίτημα την εξασφάλιση της ένταξης όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς, να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να προσληφθεί το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών, να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων, δημόσιων παιδικών σταθμών και άμεσα να αξιοποιηθούν κατάλληλα δημοτικά και δημόσια κτίρια. Καταγγέλθηκε η απόφαση υπουργείου Εργασίας και Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας να μειώσουν τις δαπάνες περικόπτοντας τις παροχές αλλά και τον αποκλεισμό των παιδιών των ανέργων από τους παιδικούς σταθμούς.

Τα αδιέξοδα που γεννά για το λαό η κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς κατέγραψε η αντίστοιχη κινητοποίηση, που έγινε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά. Οπως αναδείχτηκε στη διάρκεια της παρέμβασης, στο Δήμο Παύλου Μελά λειτουργούν 10 παιδικοί και 3 βρεφονηπιακοί σταθμοί. Πέρσι φιλοξενούνταν 730 παιδιά. Φέτος οι αιτήσεις που κατατέθηκαν είναι 1.000 και από αυτές θα ικανοποιηθούν μόνο 420 (οι 290 μέσω ΕΣΠΑ), κυρίως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Ο δήμος έχει ζητήσει την πρόσληψη 15 εργαζομένων, όμως ούτε και αυτό το προσωπικό επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες, καθώς μέσα στους προηγούμενους μήνες έχουν συνταξιοδοτηθεί τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν είναι μονόδρομος η εξαθλίωση!

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται το Σάββατο σε όλη τη χώρα απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που αναμένεται να ανακοινωθεί, είναι η συνέχεια του εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια χωρίς σταματημό. Με τα παλιά και τα νέα μνημόνια, τις οδηγίες της ΕΕ και της τρόικας καταδικάζουν τις οικογένειές μας περισσότερο στη φτώχεια και τη χρεοκοπία για να σωθούν μια χούφτα μονοπώλια της ΕΕ. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. και στους νέους το 50%! Χιλιάδες πτυχιούχοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα, με μισθούς πείνας, ωράρια - λάστιχο και το φόβο της απόλυσης».

«Με τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση και τη ληστεία των αποθεματικών των ιδρυμάτων, οδηγούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε οικονομικό αδιέξοδο. Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με το κόστος για να σπουδάσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών» αναφέρει το ΜΑΣ και μεταξύ άλλων καταλήγει:

«Αυτός είναι ο δρόμος της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν. Φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους για να κερδίζουν τα μονοπώλια και οι δανειστές. Δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός του οργανωμένου αγώνα για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για την κοινωνία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Λύση για το λαό και τα παιδιά του είναι η κατάργηση των μνημονίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ». Μάλιστα, επισημαίνει ότι «για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα οξυμένα προβλήματα και για την κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία που πρότεινε το ΠΑΜΕ, θα συνεδριάσει την Κυριακή η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Αθήνα».

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αύριο η συνέντευξη Τύπου

Αύριο Πέμπτη, 6 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα και την πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη Γενικής Απεργίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ