Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν είναι μονόδρομος η εξαθλίωση!

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται το Σάββατο σε όλη τη χώρα απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που αναμένεται να ανακοινωθεί, είναι η συνέχεια του εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια χωρίς σταματημό. Με τα παλιά και τα νέα μνημόνια, τις οδηγίες της ΕΕ και της τρόικας καταδικάζουν τις οικογένειές μας περισσότερο στη φτώχεια και τη χρεοκοπία για να σωθούν μια χούφτα μονοπώλια της ΕΕ. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. και στους νέους το 50%! Χιλιάδες πτυχιούχοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα, με μισθούς πείνας, ωράρια - λάστιχο και το φόβο της απόλυσης».

«Με τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση και τη ληστεία των αποθεματικών των ιδρυμάτων, οδηγούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε οικονομικό αδιέξοδο. Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με το κόστος για να σπουδάσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών» αναφέρει το ΜΑΣ και μεταξύ άλλων καταλήγει:

«Αυτός είναι ο δρόμος της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν. Φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους για να κερδίζουν τα μονοπώλια και οι δανειστές. Δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός του οργανωμένου αγώνα για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για την κοινωνία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Λύση για το λαό και τα παιδιά του είναι η κατάργηση των μνημονίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ». Μάλιστα, επισημαίνει ότι «για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα οξυμένα προβλήματα και για την κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία που πρότεινε το ΠΑΜΕ, θα συνεδριάσει την Κυριακή η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ