Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλούν σε αποφάσεις για κλιμάκωση

Η οργάνωση γενικής απεργίας είναι υπόθεση μονίμων και συμβασιούχων

Να πάρουν απόφαση για κινητοποίηση και γενική απεργία για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της τρόικας και της εργοδοσίας, καλούν τα ΔΣ των σωματείων στους δήμους, οι πρόεδροι 13 σωματείων με κείμενό τους. Το κείμενο αυτό μοιράστηκε χτες στα ΔΣ των σωματείων που συμμετείχαν σε χτεσινή παναττική σύσκεψη της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Στο κείμενο τονίζεται πως «η κατά 30% μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από τον Αύγουστο και μέχρι το τέλος του χρόνου οδηγεί τις υπηρεσίες των δήμων σε αδιέξοδο, συρρικνώνει κοινωνικές υπηρεσίες για το παιδί, τους γέροντες κ.λπ. Η "αξιολόγηση" υπηρεσιών και εργαζομένων γίνεται το όχημα για τις απολύσεις εργαζομένων στα δύο επόμενα χρόνια, για την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες που θα αποβεί σε βάρος του λαού. Συνειδητά κυβέρνηση - Δήμαρχοι παραδίδουν υπηρεσίες στους ιδιώτες. Η σύμπραξή τους σήμερα με τις ΜΚΟ είναι "πρόβα τζενεράλε" για την είσοδο των ιδιωτών στους Δήμους».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η απάντηση πρέπει να είναι καθολική. Η οργάνωση της γενική απεργίας «είναι υπόθεση όλων μας, μόνιμων και συμβασιούχων».

Οι πρόεδροι των σωματείων καλούν στη διεκδίκηση αιτημάτων όπως: Καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, κ.λπ.). Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων και άλλα.

Οι συνδικαλιστές που απευθύνουν το κάλεσμα είναι πρόεδροι στα σωματεία Ελευσίνας - Ασπρόπυργου, Βύρωνα, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ηλιούπολης, Πετρούπολης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Περάματος, ΣΔΚΥ Αττικής, Δάφνης, Ελληνικού, Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ