ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1
Της αρέσουν τα δύσκολα

Ο Κωνσταντινίδης πέτυχε δυο γκολ

Sportidea

Ο Κωνσταντινίδης πέτυχε δυο γκολ
«Μα, για γούρι το κάνουν;», αναρωτήθηκε χτες φίλαθλος στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ποιο; Ακόμα και τα... δεύτερα να δέχονται πρώτα γκολ και στη συνέχεια να «γυρνούν» το παιχνίδι. Για τρίτη συνεχόμενη φορά η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά τα κατάφερε. Αντίπαλός της επίσης τα... δεύτερα του Παναθηναϊκού στο εξ αναβολής παιχνίδι Κυπέλλου χωρίς βαθμολογική σημασία.

Χαρακτηριστικό αμφοτέρων των αντιπάλων οι πολλές απουσίες, αφού η αναμέτρηση κινούνταν μεταξύ διαδικαστικής υποχρέωσης και αγγαρείας... Οι δύο ομάδες έχουν τυπικά προκριθεί και το μόνο ενδιαφέρον εστιαζόταν στην απόδοση ποδοσφαιριστών οι οποίοι τον περισσότερο καιρό βρίσκονται μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και μόλις στο 10΄ προηγήθηκαν με τον Σίγκουρτσον. Ομως, οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν και με γκολ των Κωστή (27΄), Κωνσταντινίδη (31΄, 73΄), πήραν τη νίκη.

ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κοπιτσής (71΄ Τόσκας), Κωστένογλου, Καψής, Φερούζεμ, Σαβέφσκι, Καραγιάννης, Μαλαδένης, Κάλβο, Κωνσταντινίδης, Κωστής (46΄ Καραμέρης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Κιάσσος, Ολιβάρες, Σίμος, Σάριτς (70΄ Γκαλέτο), Κουτσουρές (46΄ Μπασινάς), Κόλα, Πφλίπσεν, Βίλα, Βλάοβιτς (46΄ Βαζέχα), Σίγκουρτσον.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (σε 10 αγώνες): Παναθηναϊκός 27, ΑΕΚ 22, Λάρισα 11, Εθνικός 10, Κοζάνη 8, Ολυμπιακός Βόλου 6. Οι αναμετρήσεις του ομίλου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 13 του Δεκέμβρη με τον αγώνα Εθνικού-ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, τελικά ο Εμανουέλ Ρουίς θα ζητήσει συγνώμη από τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, μετά την προτροπή του διευθύνοντα συμβούλου της Ενωσης, Πέτρου Στάθη. Ο Αργεντινός επιθετικός συναντήθηκε χτες με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι από την Πέμπτη μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας, αφού όμως πρώτα πληρώσει πρόστιμο ύψους 500 χιλιάδων δραχμών και ζητήσει συγνώμη από τους συμπαίκτες του. Οσο για τον Δέλλα υπέστη υποτροπή στο τραύμα του στους οπίσθιους μηριαίους και θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου τρεις βδομάδες.

  • Τηλεοπτική «παντρειά» με... σκαλοπάτι την ΑΕΚ. Η «Global Finance», σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρία του ομίλου Λάτση, οριστικοποίησε τη συμφωνία της με τη «NETMED» για την αγορά του 11% του πακέτου των μετοχών της. Παρότι στο παρελθόν ο επιχειρηματίας έχει υποστηρίξει πως δεν τον ενδιαφέρει ο χώρος του ποδοσφαίρου, μια από τις εταιρίες του εισέρχεται σ' αυτόν. Οχι φυσικά από φίλαθλα ή «κιτρινόμαυρα» αισθήματα. Αλλά γιατί σκοπός του είναι να δραστηριοποιηθεί στην ψηφιακή τηλεόραση...
ΛΥΚΟΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1
«Δάγκωσαν εις διπλούν»

Νίκη άνευ σημασίας ήταν η χτεσινή των Λύκων επί της Καλαμάτας με 2-1 στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδος. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι, είχαν γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού, από τον 1ο Ομιλο, και έτσι έκαναν τις δοκιμές τους για τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση αναζητώντας το γκολ που τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Πράγματι, στο 6', ο Σταματόπουλος με το στήθος άνοιξε το σκορ για τους Λύκους. Στο 35' όμως ο Καλαντζής με σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, γράφοντας το 1-1.

Η χαρά των Καλαματιανών δεν κράτησε για πολύ καθώς έξι λεπτά αργότερα ένας... συμπαίκτης τους, ο Κουρέντζης προσπαθώντας να διώξει σε κόρνερ τη σέντρα του Μητσιόπουλου, έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΛΥΚΟΙ: Τσιαμίσογλου, Χατζιρίδης (46' Κοσίδης), Μανίκας, Σαμαράς, Παρασιάδης, Μητσιόπουλος, Γεωργιάδης, Κιοσσές, Μαυράκης, Παδάκης, Πόδας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταματόπουλος, Γαλανόπουλος, Κάππος, Δασκαλάκης, Καλαντζής, Κουρέντζης, Κράβαρης, Μελισάς, Αργάνης, Αλεβίζος, Τσιάος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 0-2
Μια καλή προπόνηση

Παιχνίδι... δύο ταχυτήτων πραγματοποιήθηκε χτες στη Ριζούπολη μεταξύ του Απόλλων Αθηνών και του Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδας. Στην εξ αναβολής τυπική αναμέτρηση των δύο ομάδων, νικητής βγήκε ο «Γηραιός» με 2-0 με τέρματα των Μούτσιου (9') και Στεφανίδη (68'), ενώ σημαντικό στοιχείο ήταν ότι οι Θεσσαλονικείς από την αρχή του αγώνα έως το τέλος είχαν προσαρμόσει το ρυθμό της αναμέτρησης. Οποτε ήθελαν οι παίχτες του Γιάννη Κυράστα ανέβαζαν το... θερμόμετρο και όποτε το επιθυμούσαν «πάγωναν» το ρυθμό με σκοπό να πάρουν ανάσες. Μέσα σε όλα αυτά, το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς άγχος, καθώς ήδη έχουν προκριθεί (μαζί με τον Ηρακλή) στην επόμενη φάση του θεσμού. Σημειώνεται πάντως ότι και οι δύο ομάδες, κυρίως οι φιλοξενούμενοι, είχαν στην αρχική σύνθεσή τους αρκετούς αναπληρωματικούς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ.: Βούλγαρης, Βουρεξάκης, Μήλας, Λάιος, Σ. Χατζής (65' Καρανικόλας), Δήμας, Δεδάκης, Βιτζέκας, Σβίγκος (59' Πώχος), Γκουρτζούλης, Σφακιανάκης (87' Ρούσσος).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Διλμπέρης (60' Στογιάννης), Μπελσούε, Κυριαζής, Ξενίδης, Δρούγας, Βελλής, Χάγκαν (72' Σαπουντζής), Καλαμπάκας, Μούτσιος, Γκοΐκοβιτς, Στεφανίδης.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στη... σέντρα ο Κασναφέρης

Μπορεί ο παρατηρητής του αγώνα κ. Κοντογιαννίδης, να βαθμολόγησε τον πολυσυζητημένο διαιτητή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, Γ. Κασναφέρη, με 8(!) αλλά ο θόρυβος που δημιουργήθηκε θα τον οδηγήσει στην τιμωρία. Χτες ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Β. Νικάκης, έχοντας ιδία αντίληψη για την απόδοση του Αθηναίου διαιτητή, αποφάσισε την παραπομπή του στην Πειθαρχική Επιτροπή. Επίσης, συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔ. Το ερώτημα λοιπόν πλέον που αναμένει απαντήσεις είναι αν θα παραπεμφθούν και οι επόπτες αλλά φυσικά και ο παρατηρητής (;).

Στο μεταξύ απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στον Β. Μητρόπουλο η ΚΕΔ εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Απευθυνόμενη σε όλους καθιστά γνωστό ότι μόνο αυτή μπορεί να ελέγχει τους διαιτητές, σύμφωνα με την απόδοσή τους στους αγωνιστικούς χώρους, και αυτό το δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος δεν το διαπραγματεύεται με κανέναν. Τέλος, η ΚΕΔ/ΕΠΟ κάνει την ευχή ότι όσοι πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο ας χαμηλώσουν τους τόνους και τις επιθέσεις εναντίον των διαιτητών, γιατί έτσι χάνει το ίδιο το ποδόσφαιρο, εκτός αν έχουν σκοπό και στόχο να γυρίσουμε σε αλήστου μνήμης εποχές (ξένοι διαιτητές)».

  • Η ΕΠΑΕ αποφάσισε χτες ν' ασκήσει έφεση στην αρμόδια επιτροπή διαιτησίας, θεωρώντας πως οι ποινές των Νίκου, Φινοκαλιώτη είναι μικρές. Επίσης, να στείλει εκπρόσωπό της στις Επιτροπές Ορισμού, Πειθαρχική και Εφέσεων της διαιτησίας...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Φορτσάρει ο Ατρόμητος

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 πέτυχε χτες ο Ατρόμητος κόντρα στη Χαλκηδόνα σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Κατηγορίας. Η ομάδα του Περιστερίου ύστερα από το πολύτιμο τέρμα που σημείωσε ο Μπαλογιάννης στο 86', «σκαρφάλωσε» στην 4η θέση της βαθμολογίας και βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Πατραϊκό, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν 7οι.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Πανελλήνιος ήταν ο νικητής του εξ αναβολής αγώνα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ των ανδρών. Οι Κυψελιώτες επικράτησαν του Δούκα με 27-24, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο των αντιπάλων τους και πρόσθεσαν άλλους δύο βαθμούς στο ενεργητικό τους. Στη βαθμολογία ο Δούκας εξακολουθεί να βρίσκεται στην 2η θέση με 12 βαθμούς, ενώ οι πρωταθλητές στην 5η με 10.

ΒΟΛΕΪ

Νίκη ανάσα... πέτυχε χτες η ΑΕΚ στο κλειστό της Κυψέλης κόντρα στον Πανελλήνιο, στην τελευταία αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Η «Ενωση» παίζοντας αποφασιστικά πήρε τη νίκη με 3-1, γεγονός που της απέδωσε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να «ξεκολλήσει» από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

  • Αλλο ένα πλήγμα δέχτηκε χτες η ΕΑ Πατρών καθώς μετά τους Μπόσκαν, Βουσούροβιτς και Ρουμελιώτη, και ο πασαδόρος της ομάδας Κώστας Δεληκώστας κατέθεσε προσφυγή με την οποία διεκδικεί από την ομάδα του να του εκδικαστεί το ποσό των 5.567.000.
ΠΟΛΟ
Κορυφαίος ο Αφρουδάκης

Με κορυφαίο τον Γιώργο Αφρουδάκη που σημείωσε έξι γκολ, η Βουλιαγμένη συνέτριψε 20-5 τον Αρη Θεσσαλονίκης σε εξ αναβολής παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Οι «μπέμπηδες» μετά την πανηγυρική πρόκρισή τους στην οκτάδα του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια δυνατή προπόνηση ενόψει της συνέχειας, ενώ ο Βαγγέλης Ρούπακας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, αφού ο Αρης δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Τα εννιάλεπτα: 6-0, 2-2, 7-1, 5-2. Εξαλλου νικηφόρα άνοιξε τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα και ο Εθνικός που επιβλήθηκε της Χαλκίδας με 16-8.

ΠΑΟΚ - ΚΑΒΑΛΑ 3-1
Ομορφο θέαμα στην Τούμπα

Παιχνίδι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν η συνάντηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Καβάλας για τον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς οι «ασπρόμαυροι» με τη νίκη τους, 3-1, πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση ενώ η Καβάλα αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Από τον αγώνα απουσίασαν πολλοί ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, καθώς έγιναν δοκιμές τόσο από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που χρησιμοποίησε ακόμα και ημιεπαγγελματίες, όσο και από τον Κώστα Ιωσηφίδη.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου» μπήκαν στο γήπεδο δυνατά προκειμένου να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι. Πράγματι στο 2' χάθηκε η πρώτη ευκαιρία, ενώ στο 3' ο Νίκος Φρούσος άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ γράφοντας το 1-0. Στη συνέχεια οι Καβαλιώτες πέρασαν στην αντεπίθεση αλλά ο Σαμοτούλσκι, που έπαιξε ύστερα από καιρό σαν βασικός, έσωσε την εστία του αρκετές φορές κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του. Αξιοσημείωτο του α' μέρους ήταν ο τραυματισμός και αλλαγή του διαιτητή Γιανναδάκη από τον Ζωγράφο στο 28'.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου δυνατά με την αρχή και ο ημιεπαγγελματίας Ορφανός πλάσαρε τον Μπακιρτζίδη στο 49' διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, ενώ το 3-0 σημείωσε ξανά ο Φρούσος με κεφαλιά στο 69'. Η Καβάλα, το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Αθανασιάδη στο 73'.

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Κατσιαμπής (56' Οκκάς), Κουλακιώτης, Καφές, Καρυπίδης, Φρούσος, Βοσκαρίδης, Σπάσιτς (46' Ουντέζε), Σαλπιγγίδης, Ορφανός, Καρυπίδης

ΚΑΒΑΛΑ: Μπακιρτζίδης, Κόλτσης, Γεωργιάδης, Καραϊσαρίδης, Μαναφής, Σαμαράς, Αγγος (46' Στρόμπακ), Κωνσταντινίδης (46' Μιχελίδης), Ραντόισιτς (61' Δρόσος), Μουρατίδης, Αθανασιάδης.

ΕΠΑΕ

Μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει η ΕΠΑΕ. Τα έσοδα από τους σπόνσορες διατέθηκαν στα γήπεδα αλλά και πάλι το ποσό των υπογεγραμμένων επιταγών δεν καλύπτεται. Επίσης υπάρχουν τρέχουσες και ανελαστικές ανάγκες. Οσο γι' άλλα (παρότι) αναμενόμενα έσοδα (υποσχέσεις Φούρα για επιχορήγηση) δεν πρόκειται άμεσα να μπουν στα ταμεία (αρνείται ο Φλωρίδης). Μπροστά στο αδιέξοδο ο πρόεδρος της λίγκας πρότεινε χτες την ίδρυση δικού της ΠΡΟΠΟ. Ομως η ελληνική νομοθεσία δεν το επιτρέπει και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναζητεί «παραθυράκια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ