ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Οργανώνουν πικετοφορίες αύριο Σάββατο σε όλη την Αθήνα

Για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» διαδήλωσαν χτες στο Μαρούσι
«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» διαδήλωσαν χτες στο Μαρούσι
Πικετοφορίες για να «νεκρώσει» την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη κάθε τόπος δουλειάς, να μη λείψει κανείς από τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας οργανώνουν αύριο Σάββατο 22/9 συνδικάτα σε εργατογειτονιές όλης της Αττικής. Οι πικετοφορίες πραγματοποιούνται «ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας και του κεφαλαίου και στα πλαίσια της δράσης για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη» όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση.

Στο κέντρο της Αθήνας, πικετοφορία οργανώνουν στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος το Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα κέντρου), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο Δήμο Αθήνας.

Αντίστοιχα Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς διοργανώνουν πικετοφορίες και σε άλλες λαϊκές γειτονιές με σημεία έναρξης τα εξής:

  • Πλατεία Κυψέλης στις 11.00 π.μ.
  • Μετρό Σεπολίων στις 11.00 π.μ.
  • ΗΣΑΠ Πετραλώνων στις 10.30 π.μ.
  • Αλεξάνδρας και Γκύζη στις 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Πλυτά στη Γούβα στις 11.00 π.μ.
  • Βεΐκου και Κολιάτσου στο Γαλάτσι στις 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Ηρώων στην Ηλιούπολη στις 11.00 π.μ.
  • Παλαιό Τέρμα στην Καισαριανή στις 10.30 π.μ.
  • Πλατεία Τερζάκη στο Ζωγράφου στις 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Καλογήρων (Μετρό Δάφνης) στις 11.00 π.μ.
  • Διασταύρωση Κύπρου και Ιθώμης (αγορά Βύρωνα) στις 11.00 π.μ.

Επίσης αύριο Σάββατο:

  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου οργανώνει εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και γειτονιές στις 11 π.μ. Τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί στην πλατεία της Ανθούπολης, την πλατεία Μαρίνου Αντύπα, τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης, την πλατεία Λόφου και την πλατεία Μπουρναζίου.
  • Πικετοφορία διοργανώνει στις 11 π.μ. και η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Οπως και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, επίσης στις 11 π.μ.

Επίσης, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ οργανώνει, αύριο Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., πικετοφορία στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης και την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Πικετοφορίες χτες

Χτες, πορεία στο εμπορικό κέντρο και τους δρόμους του Αμαρουσίου οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής με σκοπό να ενημερωθεί ο λαός για τα νέα μέτρα που επίκεινται, αλλά και την ανάγκη οργάνωσης της μάχης για την πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

Με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» και «Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» μοίρασαν πλατιά το αγωνιστικό κάλεσμα. Οι κουβέντες που στήνονταν στο πέρασμα της πορείας βεβαίωναν την ανάγκη ο λαός να οργανώσει την πάλη του. Οι καταστηματάρχες στην πλειοψηφία τους δήλωσαν πως βρίσκονται σε απόγνωση. Οπως έλεγαν και ξαναέλεγαν τουλάχιστον το 40% των καταστημάτων έχει κλείσει στην περιοχή, ενώ πολλά ακόμα αναμένεται να οδηγηθούν σε λουκέτο.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι τα νέα μέτρα που θα έρθουν θα είναι ακόμα πιο σκληρά και συνέχεια των προηγούμενων, με πιο βαριά φορολογία για τους εργαζόμενους και επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Ο δρόμος της υποταγής, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, δεν αποτελεί λύση. Χρειάζεται μαζικό κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής, που θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του, διεκδικώντας μισθούς, δικαιώματα και κατακτήσεις που θα απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και συνελεύσεις για την οργάνωση της σκληρής δουλειάς που απαιτεί η επιτυχία της γενικής απεργίας.

  • Σήμερα Παρασκευή, 21 Σεπτέμβρη

-- Το Συνδικάτο εργαζομένων στις Κατασκευές Πάτρας καλεί σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.

-- Οι εργαζόμενοι της FINTEXPORT πραγματοποιούν γενική συνέλευση στις 10 π.μ., στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 4ος όροφος) και στη συνέχεια (12 το μεσημέρι) θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας άμεση λύση στα οξυμένα προβλήματά τους, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες - από το Δεκέμβρη του 2011 - ενώ το εργοστάσιο υπολειτουργεί εδώ και πέντε μήνες.

  • Αύριο Σάββατο, 22 Σεπτέμβρη

-- Σύσκεψη με εργαζόμενους στους ΟΤΑ θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 7 μ.μ.

-- Το σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καλεί σε Γενική συνέλευση στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚΑ.

  • Την Κυριακή. 23 Σεπτέμβρη

-- Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων προχωρά την Κυριακή, 23 Σεπτέμβρη, σε γενική συνέλευση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), στις 10 π.μ.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων του «ΛΙΝΤΛ» προχωρά σε συνέλευση στις 11 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων. Οπως επίσης και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

-- Το ΔΣ του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά καλεί σε γενική συνέλευση στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικών και συναφών επαγγελμάτων Αττικής καλεί σε γενική συνέλευση στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

-- Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας οργανώνει γενική συνέλευση στις 10.30 π.μ. στο ΕΚ Κατερίνης.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δε θέλει γενική συνέλευση

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ κωλυσιεργούν ακόμα και για τη συνεδρίαση του ΔΣ

Παντού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσπαθούν να προετοιμάσουν την επιτυχία της απεργίας με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, συζητήσεις, οργάνωση αγώνων και άλλες δράσεις.

Στην αντίπερα όχθη, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού επιβεβαιώνουν το ρόλο τους, με κάθε τρόπο.

Αλλο ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η πλειοψηφία του σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης το οποίο ελέγχεται από τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώθηκαν ως δήθεν ανεξάρτητοι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Αυτές οι δυνάμεις ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τη συμβολική τρίωρη κατάληψη των δήμων (απόφαση της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ) στέλνοντας e-mail στις υπηρεσίες.

Οι ίδιες αυτές δυνάμεις, με πρόφαση ότι καλύπτονται από την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αρνούνται να υλοποιήσουν την πρόταση του εκλεγμένου του ΠΑΜΕ για σύγκληση του ΔΣ με θέμα την προετοιμασία της απεργίας και την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν (μειώσεις μισθών, ασφαλιστικό - εφεδρεία - απολύσεις, αξιολόγηση, Υγεία - φάρμακα, φορολογία κλπ.) και να αποφασίσουν αγωνιστικές δράσεις σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Με ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ) καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Εξόρμηση στις γειτονιές, σε καταστήματα, καφετέριες του Αιγάλεω με ζήτημα αιχμής την ενδυνάμωση του αγώνα μπροστά στην απεργία διοργανώνει αυτό το Σάββατο στις 11 το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής. Την Τρίτη 25/9 στις 7 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω θα πραγματοποιήσει πικετοφορία που θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Θηβών και Ιερά οδός.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ - ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., στο Στέκι της Επιτροπής (Δημητρίου Ράλλη 12). Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας πραγματοποιεί τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., και η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής σε μία προσπάθεια να συζητηθεί το πώς θα οργανωθεί η πάλη ενάντια σε όλη την αντιλαϊκή λαίλαπα καθώς και πώς ο λαός θα δώσει αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία. Οπως σημειώνει ανάμεσα στα άλλα σε ανακοίνωσή της, «για τον κάθε έναν από εμάς υπάρχουν δύο δρόμοι. 'Η ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας ή ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα και της αντεπίθεσης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ