Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Οργανώνουν πικετοφορίες αύριο Σάββατο σε όλη την Αθήνα

Για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» διαδήλωσαν χτες στο Μαρούσι
«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» διαδήλωσαν χτες στο Μαρούσι
Πικετοφορίες για να «νεκρώσει» την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη κάθε τόπος δουλειάς, να μη λείψει κανείς από τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας οργανώνουν αύριο Σάββατο 22/9 συνδικάτα σε εργατογειτονιές όλης της Αττικής. Οι πικετοφορίες πραγματοποιούνται «ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικας και του κεφαλαίου και στα πλαίσια της δράσης για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη» όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση.

Στο κέντρο της Αθήνας, πικετοφορία οργανώνουν στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος το Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα κέντρου), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο Δήμο Αθήνας.

Αντίστοιχα Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς διοργανώνουν πικετοφορίες και σε άλλες λαϊκές γειτονιές με σημεία έναρξης τα εξής:

  • Πλατεία Κυψέλης στις 11.00 π.μ.
  • Μετρό Σεπολίων στις 11.00 π.μ.
  • ΗΣΑΠ Πετραλώνων στις 10.30 π.μ.
  • Αλεξάνδρας και Γκύζη στις 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Πλυτά στη Γούβα στις 11.00 π.μ.
  • Βεΐκου και Κολιάτσου στο Γαλάτσι στις 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Ηρώων στην Ηλιούπολη στις 11.00 π.μ.
  • Παλαιό Τέρμα στην Καισαριανή στις 10.30 π.μ.
  • Πλατεία Τερζάκη στο Ζωγράφου στις 11.00 π.μ.
  • Πλατεία Καλογήρων (Μετρό Δάφνης) στις 11.00 π.μ.
  • Διασταύρωση Κύπρου και Ιθώμης (αγορά Βύρωνα) στις 11.00 π.μ.

Επίσης αύριο Σάββατο:

  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου οργανώνει εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και γειτονιές στις 11 π.μ. Τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί στην πλατεία της Ανθούπολης, την πλατεία Μαρίνου Αντύπα, τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης, την πλατεία Λόφου και την πλατεία Μπουρναζίου.
  • Πικετοφορία διοργανώνει στις 11 π.μ. και η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Οπως και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, επίσης στις 11 π.μ.

Επίσης, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ οργανώνει, αύριο Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., πικετοφορία στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης και την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Πικετοφορίες χτες

Χτες, πορεία στο εμπορικό κέντρο και τους δρόμους του Αμαρουσίου οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής με σκοπό να ενημερωθεί ο λαός για τα νέα μέτρα που επίκεινται, αλλά και την ανάγκη οργάνωσης της μάχης για την πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

Με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός» και «Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» μοίρασαν πλατιά το αγωνιστικό κάλεσμα. Οι κουβέντες που στήνονταν στο πέρασμα της πορείας βεβαίωναν την ανάγκη ο λαός να οργανώσει την πάλη του. Οι καταστηματάρχες στην πλειοψηφία τους δήλωσαν πως βρίσκονται σε απόγνωση. Οπως έλεγαν και ξαναέλεγαν τουλάχιστον το 40% των καταστημάτων έχει κλείσει στην περιοχή, ενώ πολλά ακόμα αναμένεται να οδηγηθούν σε λουκέτο.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι τα νέα μέτρα που θα έρθουν θα είναι ακόμα πιο σκληρά και συνέχεια των προηγούμενων, με πιο βαριά φορολογία για τους εργαζόμενους και επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Ο δρόμος της υποταγής, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, δεν αποτελεί λύση. Χρειάζεται μαζικό κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής, που θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του, διεκδικώντας μισθούς, δικαιώματα και κατακτήσεις που θα απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ