Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Προχωρούν με κινητοποιήσεις και γενικές συνελεύσεις

Σε κινητοποιήσεις και γενικές συνελεύσεις προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας ενάντια στο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την Υγεία και με κατεύθυνση να δυναμώσει το κοινό μέτωπο πάλης με ασθενείς και ασφαλισμένους για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι χτες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Θριάσιο» απέκλεισαν τα ταμεία του νοσοκομείου και οι ασθενείς εξετάστηκαν δωρεάν στους γιατρούς. «Κάθε μήνα χρειαζόμαστε πάρα πολλά για επισκέψεις, φάρμακα και εξετάσεις. Υποτίθεται ότι όλα αυτά τα έχουμε πληρώσει από τις εισφορές μας. Τώρα, γιατί τα ξαναπληρώνουμε;», επισήμανε ένας ασφαλισμένος. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας και Μαγούλας και σωματεία, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» δεν λειτούργησαν τα ταμεία (5ευρω) του νοσοκομείου μετά από δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων, των Λαϊκών Επιτροπών των γύρω περιοχών, συλλόγων γυναικών. Στη συνέχεια έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στους διευθυντές της Ιατρικής, της Διοικητικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων και ζητήματα αυταρχισμού όσον αφορά τη συμμετοχή σε επίσχεση εργασίας.

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και την ημέρα κατάθεσης των μέτρων κινητοποίηση των εργαζομένων.

Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου από την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι αποκλείουν τα ταμεία «απαγορεύοντας» την πληρωμή των ασθενών, κάνουν συμβολικές καταλήψεις των διοικητικών υπηρεσιών. Η γενική τους συνέλευση αποφάσισε να γίνονται δεκτά και να εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά ανασφάλιστων και ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου στις 25/9 θα κάνουν στάση εργασίας και κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία στις 12 το μεσημέρι.

Στη Βόρεια Ελλάδα, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου, όπου ενημέρωναν τους ασθενείς και στη συνέχεια κατάληψη του γραφείου της διοίκησης από όπου απέκλεισαν τους συμβούλους της εταιρείας που έχει αναλάβει την αξιολόγηση του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». Παρεμβάσεις έγιναν ακόμα σε «Παπαγεωργίου», Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (αποφάσισαν νέα κινητοποίηση την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη), «Αγιο Δημήτριο», ενώ γενικές συνελεύσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διοίκηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο «Θεαγένειο», το «Ιπποκράτειο» και το «ΑΧΕΠΑ», όπου την επόμενη Τρίτη προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζικές κινητοποιήσεις και μπλόκο στα ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ