Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΧΑΪΑΣ
Θετική πείρα από τη μάχη στην «κοινωφελή εργασία»

Αγωνιστική δράση κόντρα στην αδράνεια που καλλιεργούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΕΑΜ

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τους 500 περίπου εργαζόμενους που απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» και οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες.

Προχθές Τετάρτη πραγματοποίησαν νέα στάση εργασίας την οποία είχε αποφασίσει η γενική συνέλευση του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αχαΐας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε μαζική συγκέντρωση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μόνιμοι εργαζόμενοι στο δήμο παρά τα εμπόδια που έθεσε η συνδικαλιστική πλειοψηφία.

Λίγο αργότερα ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μ. Αγγελάκας, ενημέρωσε το Συνδικάτο ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν άμεσα. Μετά από αυτή την εξέλιξη το Συνδικάτο και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα ανέστειλαν τη νέα στάση εργασίας που είχαν προγραμματίσει να κάνουν σήμερα καλώντας όμως τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση του γενικού γραμματέα.

Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εργαζόμενος στο πρόγραμμα, με πέντε παιδιά, ενημέρωσε ότι του έχουν κόψει το ρεύμα. Το κλαδικό συνδικάτο, η Επιτροπή Αγώνα αλλά και το σωματείο οδηγών στο Δήμο Πάτρας προχώρησαν αμέσως σε παρέμβαση στη ΔΕΗ, απαιτώντας την επανασύνδεση του ρεύματος στο συνάδελφό τους, όπως και έγινε.

Αποκαλύφθηκαν οι «φίλοι» των εργαζομένων

Η δράση του κλαδικού συνδικάτου και των ίδιων των εργαζομένων για τα προβλήματά τους είναι αυτή που ξεμπρόστιασε για άλλη μια φορά τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΕΑΜ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).

Μία μέρα πριν την προχθεσινή στάση εργασίας οι ταξικές δυνάμεις στο μεγαλύτερο από τα έξι σωματεία του Δήμου Πατρέων ζήτησαν να πάρει απόφαση στήριξης της στάσης το Διοικητικό Συμβούλιο. Την πρόταση απέρριψαν οι ΠΑΣΚΕ και ΣΕΑΜ (εμφανίζεται ως «αριστερή» δύναμη) με το πρόσχημα ότι η στάση υπονομεύει (!) τις καταλήψεις που είχε κηρύξει για την ίδια μέρα η Ομοσπονδία σε όλη τους δήμους.

Ακόμα, όταν τέθηκε το ζήτημα να γίνει παρέμβαση για την επανασύνδεση ρεύματος ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΕΑΜ αρνήθηκαν να συμμετέχουν!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ