Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Δεν εκτελούν συνταγές στην Αττική

Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη οι ασφαλισμένοι στην Αττική θα πληρώνουν τα φάρμακα απ' την τσέπη τους μετά την προχτεσινοβραδινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) να συνεχίσει με αυτή τη μορφή τη διεκδίκηση των χρημάτων που οφείλει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στους φαρμακοποιούς.

Η απόφαση πάρθηκε με ονομαστική ψηφοφορία και υπέρ της χορήγησης με πληρωμή ψήφισαν 872 (60,7%) και κατά 566 (39,3%). Ετσι, πολλοί ασφαλισμένοι πηγαίνουν στον Πειραιά για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, καθώς ο τοπικός σύλλογος αποφάσισε να εκτελεί τις συνταγές.

Οι συνδικαλιστές της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών στις ομιλίες τους ζήτησαν να γίνει απεργία στις 26 Σεπτέμβρη 2012 και να σταματήσει άμεσα η πληρωμή των φαρμάκων, στο σύνολό τους, απ' τους ασφαλισμένους. Η πρόταση για την απεργιακή κινητοποίηση στις 26.9.2012 θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ.

Εκτός απ' το ΦΣΑ, με απόφαση των συλλόγων τους, συνεχίζουν να μην εκτελούν συνταγές τα φαρμακεία Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς και Λακωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ