Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
Απεργία στις 25 και 26 Σεπτέμβρη

Την αυταπάτη ότι θα εξαιρεθούν από την αντιλαϊκή θύελλα και τις περικοπές διέδιδαν στον κλάδο οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

Απόφαση συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και απεργία του κλάδου στις 25 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας και στους κατά τόπους ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία του Συλλόγου (ΔΑΚΕ), όπως και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και Κίνηση Προοδευτικών Φυσικοθεραπευτών (ΣΥΡΙΖΑ) αρνούνταν όλους τους προηγούμενους μήνες τις προτάσεις της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φυσικοθεραπευτών» για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου σε συστράτευση με τους ασφαλισμένους και τα ΑμΕΑ.

Αντ' αυτού, ο ΠΣΦ επέλεξε να απομονώσει τον κλάδο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε Υγεία - Πρόνοια, αλλά και από τους αποδέκτες των υπηρεσιών, λες και οι φυσικοθεραπευτές θα εξαιρούνταν από την αντιλαϊκή θύελλα και τις δραματικές περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια. Επέλεξε να θέσει τα προβλήματα των φυσικοθεραπευτών ...υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μ. Σαλμά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γερ. Βουδούρη, μήπως και δεν τα γνωρίζουν... Ο Μ. Σαλμάς τους είπε πως η οικονομική κατάσταση είναι δεδομένη και οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές θα πληρώνονται 15 ευρώ τη συνεδρία (σ.σ. από 20 ευρώ) και «κούρεμα» των χρωστούμενων του ΕΟΠΥΥ, ενώ από πλευράς ΕΟΠΥΥ ενημερώθηκαν πως χρειάζεται εξορθολογισμός της δαπάνης του Οργανισμού για τους φυσικοθεραπευτές. Η φαεινή ιδέα όλων των παρατάξεων -εκτός από την «Αγωνιστική Συσπείρωση»- ήταν να στείλουν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ γιατί πληρώνει τους άλλους κλάδους (φαρμακοποιούς, γιατρούς κ.λπ.) και θέλει να διαλύσει τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών! Καμία κουβέντα για το χαρακτήρα των μέτρων, για τη χρεοκοπία του ΕΟΠΥΥ και την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί άμεσα από το κράτος, για τις περικοπές στους ασφαλισμένους που έχουν ανάγκη φυσικοθεραπείας. Μάλιστα, όλες οι παρατάξεις -πλην της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης»- συμφώνησαν να συμμετέχουν στο λεγόμενο «Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας», που αρνείται την εξασφάλιση δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκων για όλους και ζητά «συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις φάρμακα βάσει εισοδηματικών - φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης»!

  • Η Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στις 11:00 π.μ. στα γραφεία του ΠΣΦ, (Λ. Αλεξάνδρας 34, 1ος όροφος).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2015-03-12 00:00:00.0)
Απευθείας απ' την τσέπη και οι φυσικοθεραπείες (2012-11-29 00:00:00.0)
Ψηφίζουν σήμερα σε όλη τη χώρα (2012-05-20 00:00:00.0)
Καλεί σε συμπαράταξη με ασθενείς και ασφαλισμένους (2012-03-27 00:00:00.0)
Μεταφέρει το πρόβλημα στους ασθενείς (2012-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ