Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέτρα για την επιτυχία της απεργίας

Από την προχτεσινή συνέλευση
Από την προχτεσινή συνέλευση
Η προετοιμασία του κλάδου για τη γενική απεργία και η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα απασχόλησαν την προχτεσινή γενική συνέλευση του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Αναφερόμενος στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και τα άλλα όργανα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μπ. Βορτελίνος επισήμανε εισηγητικά ότι ζητήματα όπως η υποχρηματοδότηση των δήμων, η εφεδρεία και οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών, η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας μέσω των διάφορων προγραμμάτων, όπως αυτό της «κοινωφελούς εργασίας», έχουν αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο, αλλά για όλα τα λαϊκά στρώματα. Ακόμα, μίλησε για την επιχείρηση χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων μέσω της δημιουργίας διαφόρων δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίες στον κλάδο των ΟΤΑ εκφράζονται με τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία και άλλα. Σημείωσε ότι για τις ταξικές δυνάμεις η αλληλεγγύη δεν αντιμετωπίζεται ως φιλανθρωπία ή εθελοντισμός, ούτε περιορίζεται στην παροχή κάποιας βοήθειας, αλλά περιέχει τη διατύπωση αιτημάτων και στόχων πάλης, την οργάνωση κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων για παροχές κρατικών και τοπικών υποδομών βοήθειας.

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της ΠΟΕ ΟΤΑ σημείωσε ότι δεν μπορεί να οργανώσει και να συντονίσει τη δράση των σωματείων αφού κινείται στη γραμμή του συμβιβασμού, στη λογική εκτόνωσης των αγώνων. Στην αντίπερα όχθη το Συνδικάτο είναι αυτό που μπορεί να συντονίσει και να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων στον κλάδο γιατί έχει καθαρό ταξικό προσανατολισμό και πλαίσιο που απαντά στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, αναδεικνύει τους υπαίτιους.

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, εργαζομένων και συνδικαλιστών από διάφορους δήμους, αρκετοί ήταν αυτοί που υπογράμμισαν ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η απογοήτευση που έχουν καλλιεργήσει οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Για την υπονομευτική δράση αυτών των δυνάμεων αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι έχουν οδηγήσει στην αδράνεια, «έχουν κλειδώσει» τα δύο σωματεία στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Ακόμα αναδείχθηκαν οι συνέπειες της εργασιακής ομηρίας. Μία εργαζόμενη συμβασιούχος, που δουλεύει εννιά χρόνια με μπλοκάκι σε παιδικό σταθμό, ανέφερε ότι πρέπει να πληρώνει 880 ευρώ ΤΕΒΕ το δίμηνο και παίρνει 800 ευρώ μισθό το μήνα. Το αποτέλεσμα είναι να αδυνατεί να πληρώσει το ΤΕΒΕ και να μην έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο κλείσιμο της συνέλευσης τονίστηκε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε λεπτό μέχρι την απεργία για την επιτυχία της και λήφθηκε σχετική απόφαση ενισχυτική της μάχης αυτής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ οι γενικές συνελεύσεις στα Σωματεία των Δήμων Καισαριανής, Πετρούπολης, Αγίων Ανάργυρων, Ηλιούπολης, Κορυδαλλού και το Σωματείο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής στο οποίο συγκρότησαν και απεργιακή ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ