Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «SPRIDER STORES» - ΡΟΔΟΣ
Αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν τη μείωση μισθών

Αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν τη μείωση μισθών σαν μια γροθιά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Sprider Stores» στη Ρόδο, ενάντια στη νέα δραστική μείωση μισθών που επιβάλλει η εργοδοσία, με επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να τους οδηγήσει σε ακραία φτώχεια και εξαθλίωση, καθώς με βάση τη νέα δραστική μείωση οι μισθοί διαμορφώνονται στα 470 καθαρά για τους εργαζόμενους με 8ωρη απασχόληση και στα 260 ευρώ καθαρά για τους εργαζόμενους με 4ωρη απασχόληση!

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο χρόνο το επιχειρησιακό σωματείο είχε υπογράψει σύμβαση που προέβλεπε μείωση μισθών από 17% έως 20%. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων και στο φόβο μην απλωθεί ο αγώνας και σε άλλα καταστήματα της επιχείρησης, η εργοδοσία από χτες ανέλαβε δράση μεταφέροντας διευθυντικά στελέχη από άλλα καταστήματα σε άλλες περιοχές της χώρας στη Ρόδο, για να λειτουργήσουν το κατάστημα! Το γεγονός κατήγγειλε στον «Ρ» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου Μιχάλης Κατσουράκης, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι η εργοδοσία τούς δήλωσε στο πρόγραμμα εργασίας (στην Επιθεώρηση) και έτσι θα βρίσκονται στο κατάστημα για τρεις μέρες.

Πάντως, οι εργαζόμενοι έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό τους σωματείου και τη συμπαράσταση εργαζομένων και από άλλους κλάδους στη νησί συνεχίζουν σύσσωμοι τον αγώνα τους και προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, απαιτώντας να μη γίνει καμία μείωση στους μισθούς τους.

  • Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Sprider στο Κερατσίνι, με απόφαση του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ