ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Στα ... χαρακώματα ΕΣΑΚΕ - ΕΡΤ

Φουντώνει ο ...πόλεμος μεταξύ των επιχειρηματιών του μπάσκετ και της ΕΡΤ σχετικά με τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Ενας πόλεμος αποτέλεσμα της άκρατης εμπορευματοποίησης του αθλήματος και του κυνήγι κέρδους στο οποίο επιδίδονται οι επιχειρηματίες του αθλήματος. Ενα κέρδος που φυσικά όταν δεν έρχεται από το προϊόν που πουλάνε, τότε προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα απευθυνόμενοι προς τον κρατικό ...κορβανά ο οποίος με τις ευλογίες της Πολιτείας αρκετές φορές έχει ανοίξει (άλλοτε λίγο άλλοτε πολύ) προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ για «Λοκ-Αουτ», που οδήγησε σε αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που επρόκειτο να αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, φαίνεται ότι έριξε λάδι στη φωτιά. Η ΕΡΤ φέρεται να σκέφτεται την απόσυρση της δεύτερης βελτιωμένης πρότασης που κατέθεσε και αφορούσε και τις 14 ομάδες (η πρώτη αφορούσε μόνο τις 12 ομάδες αφού ΟΣΦΠ και ΠΑΟ έχουν δικό τους συμβόλαιο) και προέβλεπε το ποσό των 3,35 εκατ. ευρώ (1,35 εκατ. για τις 12 ομάδες, 1,4 εκατ. για τους δυο αιώνιους συν 600.000 από το διαφημιστικό χρόνο). Ετσι το ενδεχόμενο μη τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος είναι πλέον ορατό, με δεδομένο ότι και το σχέδιο των επιχειρηματιών να απευθυνθούν σε άλλα κανάλια (ΟΤΕ TV και ΝOVA) δεν δείχνει να προχωράει.

  • Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός άνοιξαν νικηφόρα τις επίσημες υποχρεώσεις τους για τη νέα χρονιά καθώς χτες επιβλήθηκαν της Κηφισιάς με 94-49 και του Πανιωνίου με 82-61 αντίστοιχα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ετσι και οι δυο εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπως έχουν κάνει ήδη και οι Καβάλα και ΚΑΟΔ.
ΠΑΟ - ΤΟΤΕΝΑΜ 1-1
Εμεινε ζωντανός...

Σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τις εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Τότεναμ χτες στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική του ομίλου του. Ενα αποτέλεσμα που σαφώς κρατάει εντός του... κόλπου της πρόκρισης τους «πράσινους» αλλά παράλληλα μαζί και με την εμφάνιση λειτουργεί και ως ψυχολογική ένεση για τους παίκτες του Φερέιρα.

Οι γηπεδούχοι έπειτα από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα ισορρόπησαν το παιχνίδι, μετά το πρώτο 15λεπτο είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ αρκετές φορές έγιναν απειλητικοί παίζοντας κυρίως από τα άκρα (κορυφαίος ο Σεϊταρίδης). Παρά το γεγονός ότι λίγο πριν το ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ (Ντόσον 37') εντούτοις και στην επανάληψη συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, ενώ η είσοδος του Σισοκό έκανε το «τριφύλλι» πιο γρήγορο και επικίνδυνο σε αντίθεση με την αγγλική ομάδα που συνέχισε σε χαλαρό ρυθμό αν και έχασε κάποιες ευκαιρίες (Ντεφό 55', 72', Ντέμπσεϊ 58' και Μπέιλ 65'). Σε μια από τις αντεπιθέσεις ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τοτσέ (77') που πρόλαβε το αμυντικό δίδυμο της Τότεναμ. Με ψυχραιμία, προσοχή στην άμυνα και τύχη (ευκαιρία Κόλκερ 87') η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει το βαθμό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (85' Μαυρίας), Κουίνσι (90'+4' Χουχούμης), Τοτσέ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Βερτόνγκεν, Ντόσον, Κόλκερ, Χάντλστοουν (80' Σάντρο), Ντεμπελέ, Λένον (76' Τάουνσεντ), Μπέιλ, Ντέμπσεϊ (67' Σίγκουρντσον), Ντεφό.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Λάτσιο νίκησε τη Μάριμπορ 1-0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λάτσιο 4, Μάριμπορ 3, Τότεναμ 2, ΠΑΟ 1.

ΒΟΛΕΪ
Προθέρμανση... με League Cup

To κυρίως πιάτο του φετινού League Cup 2012, που λειτουργεί ως πρόγευμα για τις επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της Α1 στο πρωτάθλημα, διεξάγεται από σήμερα και για τις επόμενες δύο μέρες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε τρία μέρη. Το Βραχάτι Κορινθίας, η Σύρος και η Μίκρα στη Θεσσαλονίκη είναι αυτές που θα διοργανώσουν τους αγώνες των υπόλοιπων τριών από τους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης. (Ηδη έχουν γίνει οι αγώνες του Γ' ομίλου και την πρόκριση πήρε ο Αρης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Α' όμιλος - Βραχάτι (5/10, 19.30) Παναθηναϊκός - ΑΟ Κηφισιάς, (6/10, 18.30) Παμβοχαϊκός - ΑΟ Κηφισιάς, (7/10, 18.30) Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός. Β' όμιλος - Σύρος (5/10, 20.00) Ολυμπιακός - Μίλωνας, (6/10, 19.00) Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός, (7/10, 13.00) Φοίνικας Σύρου - Μίλωνας. Δ' όμιλος - Μίκρα (5/10, 18.00) Νίκη Αιγινίου - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, (6/10, 19.00) Ηρακλής - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, (7/10, 20.00) Ηρακλής - Νίκη Αιγινίου.

  • Στο φάιναλ φορ (11-13 Γενάρη 2013) θα προκριθούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση στους ομίλους της Α' φάσης, ενώ ο τόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης του League Cup 2012 θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με το τηλεοπτικό δίκτυο «NovaSports».
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Τους διαιτητές της 6ης αγωνιστικής όρισε την Πέμπτη η Κεντρική Επιτροπή. Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης θα σφυρίξει στο Ξάνθη - Παναθηναϊκός, ενώ την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης θα διευθύνει ο Σταύρος Μάνταλος. Στα άλλα ματς θα σφυρίξουν: Γιάννενα - Πανιώνιος (Αμπάρκιολης), ΑΕΚ - Κέρκυρα (Ιωαννίδης), Λεβαδειακός - Πανθρακικός (Μαντάκης), ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (Δημητρόπουλος), Βέροια - Ατρόμητος (Κομίνης), Αρης - Πλατανιάς (Δελφάκης).

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα κληρώνει

Σήμερα ο Σάντος θα γνωστοποιήσει τις επιλογές του για τις επερχόμενες (εντός και εκτός έδρας, αντίστοιχα) αναμετρήσεις με Βοσνία - Ερζεγοβίνη (12/10) και Σλοβακία (16/10), στο πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2014. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν θα επιστρέψει (λογικά ναι) ο Γ. Καραγκούνης και αν θα μείνει εκτός αποστολής (μάλλον όχι) ο Κ. Κατσουράνης. Οπως ενημέρωσε η FIFA, στο «Γ. Καραϊσκάκης» ορίστηκε να διαιτητεύσει ο Ιταλός Αντόνιο Νταμάτο και στο «Pasienky» ο Σκοτσέζος Ουίλιαμ Κόλουμ.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
«Ισόβιος» πρόεδρος

Ο Μανώλης Κατσιαδάκης επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Στις αρχαιρεσίες υπερψηφίστηκε από τους συλλόγους - μέλη και θα διοικήσει για ακόμη μία 4ετία. Ο Κατσιαδάκης συμπληρώνει 23 χρόνια στη θέση του προέδρου, καθώς εκλέγεται ανελλιπώς από το 1989. Ταυτόχρονα παραμένει στέλεχος στη Διεθνή Ομοσπονδία. Ο ίδιος βεβαίωσε μετά το τέλος της διαδικασίας ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ομόψυχη αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο, προσανατολισμένη στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην ενίσχυση της υποδομής ιδιαίτερα στην περιφέρεια».

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«Καμπάνα» σε ΠΑΟΚ, Δώνη

Πρόστιμο ύψους 42.000 επεβλήθη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, για τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα την προηγούμενη Κυριακή, ενώ ειδικά ο Γιώργος Δώνης τιμωρείται με 12.500 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα, ύστερα από το επεισόδιο που είχε με τον διαιτητή Τάσο Κάκο μετά το τέλος του αγώνα.

ΟΑΚΑ
Επίθεση σε δημοσιογράφο

Θύμα επίθεσης από αγνώστους έπεσε χτες στον περίβολο του ΟΑΚΑ ο αθλητικός ρεπόρτερ του καναλιού MEGA Αντώνης Καλκαβούρας, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός - Πανιώνιος για το Κύπελλο. Ο δημοσιογράφος δέχθηκε την επίθεση πηγαίνοντας για το πάρκινγκ και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο γεροδεμένους άνδρες που φορούσαν κράνη οι οποίοι αφού του επιτέθηκαν φραστικά, άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον κλωτσάνε. Ο Α. Καλκαβούρας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ