ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
Σελ. /48
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
Η νίκη των Παλαιστινίων θα είναι νίκη των λαών

Απο νωρίς το πλήθος είχε γεμίσει ασφυκτικά το Σπόρτινγκ
Απο νωρίς το πλήθος είχε γεμίσει ασφυκτικά το Σπόρτινγκ
To αίτημα όλων όσοι βρέθηκαν την Κυριακή, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, στο γήπεδο Σπόρτινγκ ήταν ξεκάθαρο: «Ναι στο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ». Το φώναξαν με συνθήματα και το τραγούδησαν με τους στίχους των πολλών καλλιτεχνών, που συμμετείχαν στη συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των Παλαιστινίων, που διοργάνωσε η Πολιτιστική Παρέμβαση σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Παροικία, τη Γενική Ενωση Παλαιστίνιων φοιτητών Ελλάδας και τη Γενική ένωση Παλαιστίνιων Γιατρών στην Ελλάδα.

Ελληνες και Παλαιστίνιοι, στο κατάμεστο Σπόρτινγκ, ένωσαν τις φωνές τους, για να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που σκοτώνει μέχρι και αθώα παιδιά, αλλά κυρίως, για να κάνουν σαφές πως η εξέγερση θα συνεχιστεί μέχρι το αίτημα να γίνει πραγματικότητα. Οχι μόνο γιατί ο κάθε λαός έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στην πατρίδα, αλλά και γιατί οι «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» - ένα σύνθημα που πλημμύρισε το γήπεδο - πρέπει να πάρουν ένα μάθημα. Ενα μάθημα που η ιστορία έχει καταγράψει και αποτυπώθηκε την Κυριακή στα στόματα όλων με το σύνθημα «Κούβα, Σαντινίστας, Βιετκόγκ, εδώ θα την πατήσετε, yankees go home».

Αλλωστε, όπως τόνισε και ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Αμπντάλα, «η ιστορία μάς διδάσκει πως οι λαοί που αγωνίζονται για την ελευθερία τους, στο τέλος δικαιώνονται». Ο ίδιος έδωσε το σύνθημα για «να τραγουδήσουμε ώστε να γιορτάσουμε μια μέρα την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», διαμηνύοντας πως «όπως τραγουδάμε τώρα για την Παλαιστίνη, θα τραγουδήσουμε αύριο για την ελεύθερη Κύπρο».

Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός των νέων
Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός των νέων
Την εκδήλωση - συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού «άνοιξε» ο ποιητής, Γ. Κακουλίδης, σημειώνοντας πως «είναι γνωστό ότι οι Παλαιστίνιοι είναι τα πειραματόζωα των Αμερικανών». Κάνοντας, παράλληλα, καθαρό πως «είμαστε εδώ γιατί το Ισραήλ πρέπει να πληρώσει και θα πληρώσει».

Ο αγώνας συνεχίζεται

Γιατί - όπως τόνισε ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που χαιρέτισε εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος - η νίκη του παλαιστινιακού λαού, θα είναι νίκη κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, θα είναι νίκη όλων των λαών που αγωνίζονται. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που συνεχίζεται «παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό των Παλαιστινίων και τις εντεινόμενες παρεμβάσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ο Θ. Τζιαντζής σημείωσε πως μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για να καταλήξει: «Ενώνουμε τη φωνή μας για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πλήρη έλεγχο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του».

Τι σημαίνει, όμως, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος; «αναρωτήθηκε», στο χαιρετισμό του, ο Χ. Παπαμάργαρης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, για να υπογραμμίσει: «Σίγουρα δε σημαίνει αυτό που εννοεί ο Εχουντ Μπαράκ και δέχεται ο Αριελ Σαρόν. Ενα κράτος - μαϊμού, ένα κράτος «μπαντουστάν», με πρωτεύουσα το Αμπου Ντις, με το 40% της Γάζας να το νέμεται μια χούφτα Ισραηλινών εποίκων, με μια δράκα υπερορθόδοξων ραββίνων να ελέγχουν τη Χεβρώνα, με μερικές χιλιάδες εποίκους να παίζουν το ρόλο του σερίφη μέσα στην ιερή γη της ιστορικής Παλαιστίνης». Αντίθετα, συμπλήρωσε ο Χ. Παπαμάργαρης, «διατρανώνουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε μαζί με τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας για μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη, με ξεκάθαρα σύνορα, χωρίς Ισραηλινούς εποίκους, με διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των προσφύγων που διώχτηκαν από τη γη τους μετά το 1948. Με άλλα λόγια αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο ανεξάρτητο κράτος στην Παλαιστίνη, που πριν και πάνω από όλα θα έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Ο πρέσβυς της παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα
Ο πρέσβυς της παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα
Και η βούληση αυτή έγινε υπόσχεση από τον κ. Αμπντάλα Αμπντάλα, ο οποίος δήλωσε πως «η παλαιστινιακή εξέγερση θα συνεχίζεται μέχρι ο λαός μας να αποκτήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του και την ανεξαρτησία του». Πως «κάθε Παλαιστίνιος που πέφτει μάρτυρας, κάθε Παλαιστινιακή ελιά που την ξεριζώνει ο ισραηλινός στρατός, μας φέρνει πιο κοντά στο όνειρο της λευτεριάς».

Γι' αυτό τελικά «χρωστάμε όλοι κάτι σ' αυτά τα παιδιά που κάνουν καθημερινά την καρδιά τους χειροβομβίδα και τα σώματά τους ασπίδα ενάντια στη λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων», όπως είπε ο Π. Αλέπης, χαιρετίζοντας εκ μέρους της Πολιτιστικής Παρέμβασης. «Χρωστάμε όλοι - συνέχισε - το καθημερινό μάθημα πως ετούτος ο κόσμος που κάνει με το ζόρι των όπλων το άδικο "δίκιο", δεν μπορεί να είναι οριστικός και αμετάκλητος και πρέπει να ανατραπεί». Ο Π. Αλέπης συμπλήρωσε πως η ανεξάρτητη Παλαιστίνη, «είναι για τον παλαιστινιακό λαό μια ηρωική προσπάθεια να κερδίσουν τη δυνατότητα να αναπνέουν λίγο πιο ελεύθερα. Για μας είναι άλλη μια ευκαιρία τούτη τη φορά να γίνει "το δικό μας" και να κερδίσουν οι λαοί».

Την εκδήλωση χαιρέτισε, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Μωραΐτης, ο οποίος είπε πως η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να παρέμβουν, ώστε να δημιουργηθεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με εγγυημένα σύνορα. Εκ μέρους της ΝΔ, ο Ν. Ευσταθόπουλος ζήτησε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, ενώ ο Π. Τριγάζης, από τον ΣΥΝ, είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, χωρίς την αποχώρηση των Ισραηλινών από τα κατεχόμενα και τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στ. Κόρακας και η βουλευτής της ΝΔ. Κ. Παπακώστα.

Γραπτό μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος.

Μια συναυλία, μια φωνή

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς άρχισε το τραγούδι για τη λευτεριά. Η ατμόσφαιρα έχει ήδη θερμανθεί και ανέμενε την «εκτόνωσή» της στους ήχους και τους στίχους των τραγουδιών. Κάτω από το μήνυμα του πανό «Ελλάδα - Παλαιστίνη - Αδελφοσύνη» και πάνω στη σκηνή, οι καλλιτέχνες ξεδίπλωσαν σαν «χέρι αλληλεγγύης» στο κοινό την παλαιστινιακή μαντίλα που τους μοίραζε ένας πιτσιρικάς και πορεύτηκαν μαζί στους ήχους της ανεξαρτησίας.

Πρώτα ήταν ο Θ. Μικρούτσικος, για να ξεσηκώσει το κοινό με τα αγριεμένα πλήκτρα του πιάνου του, παρέα στη συνέχεια με τον Χρ. Θηβαίο. Κάτω από το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη» και τους ήχους των χειροκροτημάτων, τη σκυτάλη έλαβαν οι Ο. Περίδης και Μ. Κανά. «Γι' αυτούς που ψάχνουν να βρουν στέγη και πατρίδα», αφιέρωσαν τα τραγούδια τους οι Μάτζικ Ντε Σπελ, φέρνοντας στην παρέα των ήχων την Κ. Γώγου και τον Δ. Σαββόπουλο. Λίγο μετά, ο Χ. Θηβαίος ανέβηκε στη σκηνή με τον «Μπαγάσα» του Ν. Ασιμου, με το σύνθημα «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» να υποδέχεται τον Μ. Πασχαλίδη και αυτόν οι «Ενδελέχεια». Τα συνθήματα και πάλι μπερδεύονταν με τα τραγούδια, «σκληραίνοντας» περισσότερο τον ήχο του συγκροτήματος, που διαδέχτηκε ο Β. Παπακωνσταντίνου, καλώντας τον κάθε Παλαιστίνιο: «κράτα ρε φίλε γερά». Κι όταν έπεσε το τραγούδι για τον Τσε Γκεβάρα, το σύνθημα «Κούβα - Σαντινίστας- Βιετκόγκ, εδώ θα την πατήσετε, yankees go home» δόνησε το γήπεδο. «Εγώ κι εγώ ένα σύνθημα» απάντησε ο Β. Παπακωνσταντίνου, για να ειπωθεί ρυθμικά από το κοινό: «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη, να φύγουν τώρα τα κτήνη και οι κρετίνοι».

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα όξυνση σε Δυτική Οχθη και Γάζα
  • Με τανκς και ελικόπτερα ο ισραηλινός στρατός σε ανταλλαγή πυρών στη Βηθλεέμ
  • Εξοργισμένος ο Παλαιστίνιος ηγέτης από την αναγκαστική καθήλωσή του στο αεροδρόμιο της Γάζας, εξαιτίας διαδήλωσης Εβραίων εποίκων

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΓΑΖΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ.-

Νέα όξυνση, χτες, στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη, μετά από ένα Σαββατοκύριακο εκρηκτικής ηρεμίας. Οι χτεσινές σφοδρές συγκρούσεις στη Βηθλεέμ, αλλά και σε άλλα σημεία της Δυτικής Οχθης, καθώς και ο ωριαίος αποκλεισμός του Παλαιστίνιου ηγέτη στο διεθνές αεροδρόμιο της Γάζας, εξαιτίας κινητοποίησης των εποίκων, έριξαν λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει στην περιοχή εδώ και δύο μήνες. Περαιτέρω κλιμάκωση, αλλά και κίνδυνο περιφερειακής ανάφλεξης «βλέπει», πλέον, για την περιοχή και η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με Αμερικανούς ανώτερους αξιωματούχους, που διατήρησαν την ανωνυμία τους.

Με ρουκέτες από στρατιωτικά ελικόπτερα και βολές από τεθωρακισμένα έδωσε τέλος ο ισραηλινός στρατός, χτες τα ξημερώματα, στην πολύωρη ανταλλαγή πυρών που βρισκόταν σε εξέλιξη γύρω από την περιοχή Τάφος της Ραχήλ στα περίχωρα της Βηθλεέμ, χωρίς να έχει γίνει γνωστός, μέχρι χτες το απόγευμα, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων. Λίγες ώρες νωρίτερα, αργά το βράδυ της Κυριακής, Εβραίοι έποικοι, συνοδευόμενοι από Ισραηλινούς στρατιώτες, εισέβαλαν στο, κοντινό της Βηθλεέμ, αραβικό χωριό Χουσάν, όπου άνοιξαν πυρ κατά των κατοίκων, τραυματίζοντας, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές, 35 άτομα.

Σύμφωνα με τον Γιάρντεν Βατικάι, εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, η εισβολή στο χωριό Χουσάν δεν ήταν εισβολή, αλλά εκφοβισμός, επειδή οι κάτοικοί του λιθοβολούσαν διερχόμενους εποίκους. Αντίθετα, όπως τόνισε ο Βατικάι, τα τεκταινόμενα γύρω από τον Τάφο της Ραχήλ στη Βηθλεέμ εκτιμούνται ως «υψίστης σοβαρότητας» για τον ισραηλινό στρατό, καθώς «επρόκειτο για μια πολύ καλά ενορχηστρωμένη παλαιστινιακή επίθεση, από τα νότια, τα ανατολικά και τα δυτικά, σε βάρος των Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονται ανεπτυγμένοι στην περιοχή και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σοβαρότερα περιστατικά των δίμηνων συγκρούσεων, γι' αυτό και η απάντηση ήταν με ελικόπτερα και τανκς».

Διαφορετική ήταν η εικόνα που έδωσε η Παλαιστινιακή Αρχή, σύμφωνα με την οποία η εισβολή στο χωριό Χουσάν ήταν εντελώς αναίτια και προκάλεσε την αντίδραση και τα πυρά, στη συνέχεια, στην περιοχή έξω από τη Βηθλεέμ. Στην ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Αρχή επαναλαμβάνει όλα όσα μεταδίδουν, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με τα οποία ο ισραηλινός στρατός, ως συνήθως, ανταπέδωσε με ρουκέτες και βαρέα όπλα την επίθεση που δέχτηκε με ελαφρύ οπλισμό. Η Παλαιστινιακή Αρχή καταλήγει απευθύνοντας νέα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα «να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την προστασία του παλαιστινιακού λαού από τους Εβραίους εποίκους και τον πάνοπλο ισραηλινό στρατό».

Εκτός, όμως, από τη Βηθλεέμ, ένταση επικράτησε και σε άλλα σημεία της Δυτικής Οχθης. Στη Τζενίν πυρά δέχτηκε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα, ενώ σε ένα από τα ισραηλινά μπλόκα που αποκλείουν τις εισόδους της Ραμάλα, ένας Ισραηλινός στρατιώτης δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι. Μικρότερης εμβέλειας συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές γύρω από την ανατολική Ιερουσαλήμ ενώ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, βόμβα εξερράγη στη γέφυρα Αλενμπάι, που συνδέει το Ισραήλ με την Ιορδανία, χωρίς, όμως, να υπάρξουν θύματα.

«Ομηρος» εποίκων ο Αραφάτ

Για τουλάχιστον μία ώρα αναγκάστηκε να περιμένει, μετά την επιστροφή του από σύντομη επίσκεψη στο Κατάρ, στην Υεμένη, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο αεροδρόμιο της Γάζας, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ μέχρις ότου εκκενώσει ο ισραηλινός στρατός το δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη της Γάζας από διαμαρτυρόμενους Εβραίους εποίκους. Οι έποικοι διαμαρτύρονταν για την απόφαση του ισραηλινού στρατού να επιτρέψει τη διέλευση από το δρόμο σε Παλαιστινίους, εκτιμώντας ότι τίθεται, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο η ακεραιότητά τους!

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, φανερά εξοργισμένος, μίλησε στους δημοσιογράφους, μόλις έφτασε στα γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής, στη Γάζα, κρατώντας στο χέρι ένα αυτόματο όπλο, εικόνα που η διεθνής κοινότητα δεν είχε δει από τη στιγμή της επιστροφής του Αραφάτ στα αυτόνομα, το 1994. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το όπλο, ο Γιάσερ Αραφάτ δήλωνε, αγανακτισμένος, ότι «εφόσον μας απαγορεύουν μέσα στο έδαφός μας να μετακινούμαστε και μας αποκλείουν με αυτόν τον τρόπο, το όπλο ίσως μας είναι απαραίτητο!». Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι παρά μόνο μία εικόνα, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η επανεμφάνιση του ίδιου του Παλαιστινίου ηγέτη με όπλο στο χέρι δεν μπορεί παρά να συμβολίζει την περαιτέρω χειροτέρευση και όξυνση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης.

«Ομηρος των εποίκων το Ισραήλ»

Οι έποικοι και εποικισμοί, όμως, ήταν στο στόχαστρο και της χτεσινής μακροσκελούς συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ισραηλινή οργάνωση «Ειρήνη Τώρα». «Οι εποικισμοί έχουν αυξηθεί κατά 50% από το 1993 έως σήμερα, δηλαδή από την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και μετά» τόνισε το στέλεχος της οργάνωσης και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν, Αριέ Αρνόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ισραηλινής οργάνωσης, από τον Ιούλιο του 1993, οπότε και επιτεύχθηκε η συμφωνία του Οσλο, μέχρι τον Ιούλιο του 2000, κατασκευάστηκαν 32.750 νέα σπίτια στους εποικισμούς και ο ρυθμός κατασκευής τους έγινε εντονότερος επί της 18μηνης πρωθυπουργίας του Εχούντ Μπαράκ, οπότε κατασκευάστηκαν 2.830 σπίτια.

«Οι εποικισμοί αποτελούν πρόκληση για τον παλαιστινιακό λαό και αυτό το αναγνωρίζει η πλειοψηφία των Ισραηλινών, που δεν μπορεί πλέον να κατανοήσει γιατί ενισχύεται η ύπαρξή τους» υπογράμμισε ο Αρνόν και κατέληξε ότι η διάλυση των εποικισμών και η επιστροφή των εποίκων στο Ισραήλ δεν αποτελεί μόνο επιθυμία μεγάλου μέρους του ισραηλινού λαού, αλλά είναι γνωστό στην ισραηλινή πλειοψηφία ότι είναι και ο μοναδικός τρόπος ειρήνευσης στην περιοχή, στόχος που είναι επιθυμητός. Οπως αποκάλυψε, μάλιστα, η ισραηλινή οργάνωση, η ισραηλινή κυβέρνηση στοχεύει, μέσα στο 2001, να επιχορηγήσει εκ νέου τους εβραϊκούς εποικισμούς με 300 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά της ισραηλινής πολιτικής, όμως, «έβαλλε», χτες, και ο πρώην «ισχυρός άνδρας», των ισραηλινών εσωτερικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Αμί Αγιαλόν, πρώην διευθυντής του Σιν Μπετ, υπογράμμιζε, σε δηλώσεις του, ότι η ισραηλινή πολιτική εξωθεί τους Παλαιστινίους στη βία και προκαλεί, επί της ουσίας, την κλιμάκωση και τη γενίκευσή της σε όλη την περιοχή. Ο Αγιαλόν, αφού καυτηριάζει και αυτός με τη σειρά του το θέμα των εποικισμών, τόνισε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή αναγκάζεται, εξαιτίας της ισραηλινής κυβερνητικής αδιαλλαξίας και της τακτικής των εκβιασμών, να προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται με ισραηλινή στρατιωτική βία, που με τη σειρά της εξωθεί σε χρήση βίας.

Πικετοφορία συμπαράστασης

Οι Επιτροπές ΕιρήνηςΚυψέλης, Γαλατσίου, Πατησίων και Ριζούπολης διοργανώνουν πικετοφορία συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό σήμερα Τρίτη, 5 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., από την πλατεία Αμερικής έως το τέρμα Πατησίων.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, από Επιτροπές Ειρήνης και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη 

Οι Επιτροπές Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη Κέντρου Αθήνας, μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής και την προξενική παλαιστινιακή αρχή, καλούν όλους την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2000 και ώρα 17.30 στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, Βερανζέρου αρ. 1 (πλ. Κάνιγγος), στο 2ο όροφο, στην εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού για πατρίδα στα δικά τους εδάφη, που κατέχονται παράνομα από το Ισραήλ, με πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ταινία από το δράμα του παλαιστινιακού λαού.

Επίσης, θα γίνουν ομιλίες και χαιρετισμός από εκπρόσωπο της παλαιστινιακής αρχής και η εκδήλωση θα κλείσει με παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ