ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σημαία της κυβέρνησης ο αχαλίνωτος αυταρχισμός

Κατατέθηκε χτες με αφορμή την επιστράτευση των ναυτεργατών και απευθύνεται στον πρωθυπουργό

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών δείχνει το δρόμο για να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι τον κλιμακούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό
Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών δείχνει το δρόμο για να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι τον κλιμακούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατέθεσε την ακόλουθη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση και των ναυτεργατών, με τη συνδρομή και των ΜΑΤ, δείχνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης για να επιβάλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό, που είναι σε βάρος των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά.

Η κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης είναι συνέχεια της καταστολής του αγώνα των χαλυβουργών με τα ΜΑΤ, της επιστράτευσης στο Μετρό, της επίθεσης κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, της χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας.

Η κυβέρνηση μέσα από την καταστολή επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να περάσει τα μέτρα που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για να στηρίξει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, που τα προωθεί με διαδικασίες κατεπείγουσες, παρακάμπτοντας ακόμη και τη Βουλή, όπως γίνεται με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Αυτός είναι ο νόμος και η τάξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση για να ισοπεδώσει το λαό.

Το ΚΚΕ καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό και τη βαθιά αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών:

  • Για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και καταδικάζει δεκάδες νησιά σε απομόνωση.
  • Για άμεσα μέτρα ανακούφισης για όλους τους ανέργους.
  • Για ασφαλή, απρόσκοπτη και επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα με ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός πώς τοποθετείται για όλα τα παραπάνω ζητήματα».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Παλαιοκομματικό» ό,τι τσακίζει το λαό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις προχτεσινές δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα

«Αυτό που παρατηρούμε στο χώρο των κινητοποιήσεων σήμερα και τις προηγούμενες μέρες είναι παλαιοκομματικές νοοτροπίες των δυο κομμάτων, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτήν τη δήλωση αναχώρησε από το Μαξίμου, προχτές το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Εκτός από το αντικείμενο της συνάντησης, ολοφάνερα προκύπτει ότι οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες και η πολιτική τους πρωτοπορία, το ΚΚΕ, είναι καρφί στο μάτι της συγκυβέρνησης. Προσπαθούν μάλιστα να βάλουν τη δράση του Κόμματος στο κάδρο του καυγά που στήνουν με το ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των μεταξύ τους αντιθέσεων για το μείγμα της διαχείρισης.

Σε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για το ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Παλαιοκομματισμός είναι αυτό που ζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Η ανεργία, η φτώχεια, οι εξοντωτικοί φόροι, η επιστράτευση, τα ΜΑΤ. Και αυτά τα εκφράζετε και τα υπερασπίζεστε εσείς κύριοι της συγκυβέρνησης. Το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντί σας με το δίκιο και τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων, όλου του λαού».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για ναυτεργάτες - αγρότες

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων για τους αγώνες των ναυτεργατών και των μικρών αγροτών: «Η τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα, για να διασφαλίσει την κερδοφορία των εφοπλιστών και γενικότερα των μονοπωλίων, προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, ενώ λίγες ώρες πριν είχε στείλει δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτεθούν με χημικά ενάντια σε χιλιάδες αγρότες. Η κλιμάκωση και ο παροξυσμός του κυβερνητικού αυταρχισμού, έχει στόχο να επιβάλει το νόμο και την τάξη των μονοπωλίων ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Χαιρετίζουμε τους απεργούς και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία».

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Ανοίχτηκε ο φάκελος με το πρωτότυπο CD

Με την παρουσία δύο αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ανοίχτηκε χτες στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ ο φάκελος που περιέχει το πρωτότυπο CD με τη λίστα και τον οποίο παρέλαβαν πριν τα Χριστούγεννα υπάλληλοι του ΣΔΟΕ από τις γαλλικές αρχές.

Η ανάγκη για την προβολή του CD προέκυψε μετά την κατάθεση του Γ. Αγγελόπουλου, που ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή να επεξεργαστεί το αρχικό CD (το οποίο μετά χάθηκε) για να υπολογίσει το ποσό των καταθέσεων και να ξεχωρίσει τα 20 ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι το αρχικό CD που επεξεργάστηκε ήταν σε μορφή Excel χωρίς οδηγίες, ενώ στην προανακριτική το στέλεχος του ΣΔΟΕ Θ. Φλωράτος που παρέλαβε απ' τη Γαλλία το CD τα Χριστούγεννα, είχε πει ότι το υλικό που αυτός παρέλαβε είχε πέντε αρχεία, δύο PDF, δύο Excel, ένα σε Word καθώς και οδηγίες.

Απ' την προβολή του CD προέκυψε ότι η μορφή του αρχείου είναι όπως το περιέγραψε ο Θ. Φλωράτος και ως εκ τούτου αναμένονταν νέα κλήση του Γ. Παπακωνσταντίνου για διευκρινίσεις.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Ημερίδα του ΚΚΕ για την Ενέργεια

Ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτρική Ενέργεια για ποιον; Οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΚΟ ΔΕΗ του ΚΚΕ, την Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας.

ΝΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τη Ναυτιλία και τα Λιμάνια

Θα παρέμβει η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Εκδήλωση με θέμα «Η Ναυτιλία και τα Λιμάνια στην υπηρεσία του λαού για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» διοργανώνει η ΝΕ Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 104, πλατεία Κοραή). Θα παραβρεθεί και θα παρέμβει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ