Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Ανοίχτηκε ο φάκελος με το πρωτότυπο CD

Με την παρουσία δύο αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ανοίχτηκε χτες στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ ο φάκελος που περιέχει το πρωτότυπο CD με τη λίστα και τον οποίο παρέλαβαν πριν τα Χριστούγεννα υπάλληλοι του ΣΔΟΕ από τις γαλλικές αρχές.

Η ανάγκη για την προβολή του CD προέκυψε μετά την κατάθεση του Γ. Αγγελόπουλου, που ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή να επεξεργαστεί το αρχικό CD (το οποίο μετά χάθηκε) για να υπολογίσει το ποσό των καταθέσεων και να ξεχωρίσει τα 20 ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι το αρχικό CD που επεξεργάστηκε ήταν σε μορφή Excel χωρίς οδηγίες, ενώ στην προανακριτική το στέλεχος του ΣΔΟΕ Θ. Φλωράτος που παρέλαβε απ' τη Γαλλία το CD τα Χριστούγεννα, είχε πει ότι το υλικό που αυτός παρέλαβε είχε πέντε αρχεία, δύο PDF, δύο Excel, ένα σε Word καθώς και οδηγίες.

Απ' την προβολή του CD προέκυψε ότι η μορφή του αρχείου είναι όπως το περιέγραψε ο Θ. Φλωράτος και ως εκ τούτου αναμένονταν νέα κλήση του Γ. Παπακωνσταντίνου για διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ