Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Τώρα αξιώνει μόνο εκ περιτροπής εργασία

Με ακόμα πιο αντεργατικές διαθέσεις εμφανίστηκε χτες η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη διαβούλευση που προκάλεσε με το Σωματείο Εργαζομένων ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία. Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία είχε προκαλέσει τη διαβούλευση προκειμένου, όπως είχε ανακοινώσει, να ζητήσει νέα παράταση της τρίμηνης διαθεσιμότητας που λήγει στις 12 του Φλεβάρη, λέγοντας ότι διαφορετικά θα προχωρούσε σε εκ περιτροπής εργασία.

Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, όμως, πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση ανακοίνωσαν στους συνδικαλιστές ότι αποσύρουν τη διαθεσιμότητα και ότι θα συζητήσουν μόνο για εκ περιτροπής εργασία 12 - 13 μέρες το μήνα, είτε με συμφωνία είτε μονομερώς. Κάτι το οποίο φυσικά συνεπάγεται μισό μισθό και ασφάλιση. Το Σωματείο στη νέα αυτή εξέλιξη απάντησε, άμεσα, ότι αποσύρεται από τη διαβούλευση και ζήτησε από τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να αποστείλουν έγγραφο για νέα διαβούλευση μόνο με τη νέα συγκεκριμένη αξίωση. Επανέλαβαν, όμως, την ξεκάθαρη θέση του σωματείου για: Καμία διαθεσιμότητα, καμία εκ περιτροπής απασχόληση, επαναπρόσληψη απολυμένων και επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας τελικά δήλωσαν ότι θα αποστείλουν σύντομα νέο έγγραφο για διαβούλευση.

Να σημειωθεί ότι οι χαλυβουργοί στην προχτεσινή Γενική τους Συνέλευση και στα πλαίσια συντονισμού του αγώνα τους και με την υπόλοιπη εργατική τάξη αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των εργατών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στην πλατεία Ελευσίνας, που διοργανώνεται με απόφαση συνδικάτων και φορέων της περιοχής σε σύσκεψη της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ