Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Απεργίες σε έξι νομούς, διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις
  • 24ωρες απεργίες σε Κεφαλονιά, Γιάννενα, Αρτα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Πρέβεζα
  • Μαχητικές παρεμβάσεις σχεδόν σε όλα τα μεγάλα νησιά

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ηχηρή απάντηση σε όσους έσπευσαν να στρέψουν τον αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στον υπόλοιπο λαό έδωσαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που πήραν χτες μέρος στις πολύμορφες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που έγιναν σε όλη τη χώρα, βροντοφωνάζοντας ότι ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Μάλιστα, σε Κεφαλονιά, Γιάννενα, Αρτα, Λευκάδα, Αγρίνιο και Πρέβεζα έγιναν 24ωρες απεργίες με αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων, μετά από πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων.

Στα Γιάννενα εργαζόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν πήγαν για δουλειά. Οι εργάτες της ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Ζώνη αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν το εργοστάσιο. Κατέβηκαν στο δημαρχείο και διαδήλωσαν μαζί με το ΠΑΜΕ στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων. Συμμετείχαν επίσης σπουδαστές από τη Σχολή Νοσηλευτικής στο «Χατζηκώστα». Απεργιακή συγκέντρωση έγινε και στην Πρέβεζα, στο παλιό ΚΤΕΛ, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των αγωνιζόμενων αγροτών από τα μπλόκα Καναλακίου και Λούρου. Το «παρών» η αγροτιά έδωσε και στην απεργιακή συγκέντρωση του Αγρινίου.

Ο αυταρχισμός της συγκυβέρνησης των εφοπλιστών και του κεφαλαίου καταδικάστηκε και στη Λευκάδα.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ), έγινε συγκέντρωση και μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού με προορισμό την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου. Εκεί με τη συμμετοχή πλήθους σπουδαστών οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και ταυτόχρονα διαμαρτυρήθηκαν για το επικείμενο κλείσιμο του ΤΕΙ στο Αργοστόλι με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Ξεχωριστό «παρών» από τους νησιώτες

Με κεντρικό σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη» διαδήλωσαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νεολαία που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο.

Συγκέντρωση έγινε και στα Χανιά. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των αγροτών που συμμετείχαν μετά από απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ενώ χαιρέτισε και εκπρόσωπός τους. Αμέσως μετά έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων.

Κινητοποίηση έγινε και στο Ρέθυμνο.

Στην Κω, κλιμάκιο συνδικαλιστών πραγματοποίησε πλατιά εξόρμηση σε χώρους δουλειάς. Στη Σάμο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα συγκέντρωση και πορεία η οποία κατέληξε στο λιμεναρχείο του νησιού, όπου κατατέθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους ναυτεργάτες και καταδίκης της αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Χίο. Στη Ζάκυνθο, δυναμική πικετοφορία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες πραγματοποιήθηκε το βράδυ, που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και κατέληξε στο λιμάνι.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, η εξόρμηση - κινητοποίηση ενάντια στην περικοπή των συντάξεων και στη φοροληστεία, που έκανε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους, πήρε και περιεχόμενο καταδίκης της τρομοκρατίας σε βάρος των ναυτεργατών και των αγροτών.

ΣΑΜΟΣ

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

ΣΑΜΟΣ
Στη Λάρισα, έγινε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από πρωτοβάθμια σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Αρτα, Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα.

Αύριο, Παρασκευή 8 Φλεβάρη, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ οργανώνει πικετοφορία ενάντια στην κρατική καταστολή στο Βόλο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στο μεταξύ, αμείωτα έφταναν και χτες όλη τη μέρα τα μηνύματα αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ