Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Π. ΣΤΑΪΝΜΠΡΟΥΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Συμβολή στις αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση

Διαδοχικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο υποψήφιος των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία

Πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση για την εφαρμογή του αντιλαϊκού δημοσιονομικού προγράμματος και την προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών στο όνομα των επενδύσεων, έδωσε χτες ο υποψήφιος των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, που βρέθηκε στην Αθήνα. Ο Π. Στάινμπρουκ συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ενόψει των γερμανικών εκλογών στη Γερμανία το φθινόπωρο, ο Π. Στάινμπρουκ επιχείρησε να εμφανιστεί σαν φορέας ενός δήθεν «φιλολαϊκότερου» μείγματος διαχείρισης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΕΕ. «Μόνο η παγίωση του προϋπολογισμού, η λιτότητα δεν επιφέρει αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ανάπτυξη», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών ξεκαθάρισε επίσης ότι αποτελεί κοινή στρατηγική του συνόλου των κρατών - μελών της ΕΕ η προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με στόχο την ενίσχυση των μονοπωλίων. «Πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της Ευρώπης μέσα στα πλαίσια θεμελιωδών αλλαγών που γίνονται παγκοσμίως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δημαγώγησε ότι «δεν μπορεί να επιβάλλει κανείς στην Ελλάδα μέτρα», αλλά ταυτόχρονα τάχτηκε υπέρ της εφαρμογής τους και πρότεινε να «δοθεί περισσότερος χρόνος για να επιτύχει η Ελλάδα τη σταθερότητα». Ο Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στήριξε την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και εκθείασε τη συνεργασία των κυβερνητικών εταίρων.

Τις δηλώσεις Στάινμπρουκ, ο Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε να τις εμφανίσει σαν «μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη» που δήθεν εκφράζει «η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία». Σε μια προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα, ισχυρίστηκε: «Τώρα, που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη στροφή, (...) έχουμε ανάγκη από τη στήριξη, την κατανόηση, τη συμπαράσταση των εταίρων μας και κυρίως των προοδευτικών Ευρωπαίων που εκπροσωπεί εδώ ο κ. Στάινμπρουκ».

Ο Π. Σταίνμπρουκ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του «Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του Δήμου Αθηναίων, όπου δίνονται συσσίτια σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ο Π. Στάινμπουργκ ανέφερε πως «οι Γερμανοί πρέπει να σκεφτούν ότι τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, με την ανεργία και τη φτώχεια, δεν αφορούν μόνο αυτές τις χώρες, αλλά ότι μπορεί να μεταφερθούν και στην ίδια τη Γερμανία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται διεργασίες στην Τουρκία (2022-12-21 00:00:00.0)
Επιχείρηση «ξαναζεστάματος» των σοσιαλδημοκρατικών παραμυθιών (2021-12-24 00:00:00.0)
Στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και των μονοπωλιακών συμφερόντων (2014-03-08 00:00:00.0)
Κουρνιαχτός με τις γερμανικες εκλογές (2013-09-07 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο τα σχέδια για τη Μέση Ανατολή (2011-12-06 00:00:00.0)
Σταυρόλεξο για την ηγεμονία στην Ευρώπη (2000-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ