ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πικετοφορίες το Σάββατο σε όλη την Αττική

Για την προπαγάνδιση της πανεργατικής απεργίας και την οργάνωση της επιτυχίας της

Το απεργιακό κάλεσμα μοιράστηκε χτες, έξω από την Εφορία του Αγρινίου
Το απεργιακό κάλεσμα μοιράστηκε χτες, έξω από την Εφορία του Αγρινίου
Σε πικετοφορίες προχωρούν οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής, με στόχο να προπαγανδιστεί η πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη, να ανέβουν οι ρυθμοί για την οργάνωση της επιτυχίας της.

Συγκεκριμένα, πικετοφορίες οργανώνονται σε:

Παρασκευή 15/1

-- Ανω Λιόσια, 6 μ.μ., από το δημαρχείο

-- Μενίδι, 6.30 μ.μ., απ' την κεντρική πλατεία

Σάββατο 16/2, 11 π.μ.

-- Περιστέρι, απ' το δημαρχείο

-- Πετρούπολη, απ' τη στρογγυλή πλατεία

-- Ιλιον, απ' την κεντρική πλατεία

-- Καματερό, στάση Μανάρα, λεωφόρου Φυλής

-- Αιγάλεω, απ' την πλατεία Εσταυρωμένου

-- Χαϊδάρι, απ' το Παλατάκι

-- Αγία Βαρβάρα, απ' την πλατεία Αγ. Ελεούσας

-- Ιλίσια, απ' την πλατεία Τερζάκη

-- Γουδή, απ' την πλατεία Ελευθερίας

-- Ηλιούπολη, απ' την πλατεία Σικελιανού

-- Βύρωνας, απ' το δημαρχείο

-- Καισαριανή, από το παλιό τέρμα

Πικετοφορία θα πραγματοποιήσουν οι μαζικοί φορείς Δάφνης - Υμηττού, το Σάββατο 16/2, στις 10.30 π. μ., από την πλατεία Καλογήρων και την πλατεία Υμηττού.

Πολύμορφες ετοιμασίες

Στη μάχη για την απεργία έχουν μπει όχι μόνο εργατικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, αλλά και οι δυνάμεις της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ. Οι τελευταίες, μάλιστα, καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ να κλείσουν τα μαγαζιά τους στις 20 Φλεβάρη και να διαδηλώσουν μαζί με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην αντιλαϊκή θύελλα.

Χτες, η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση στην Εφορία της πόλης, διαμαρτυρόμενη για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. Δόθηκαν φυλλάδια στους διερχόμενους να πληρώσουν στην εφορία απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη.

Αύριο, σε 2ωρη στάση εργασίας (12.00 - 14.00) προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση στο Νομό Λάρισας, μετά από απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λάρισας, με συγκέντρωση στην Α' ΔΟΥ στις 12.30 μ.μ., απέναντι από το Δημαρχείο. Καταγγέλλουν τη φοροληστεία και τα χαράτσια και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20/2. «Πάνω στον κουτσουρεμένο μισθό και μεροκάματο πέφτουν τα στεγαστικά δάνεια, η φοροληστεία, τα χαράτσια, το κύμα ακρίβειας. Να βάλουμε φραγμό ΤΩΡΑ στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, διεκδικούμε το δίκιο μας. Η ατομική προσπάθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν φτάνει. Το πρόβλημα που έχουμε με την εφορία, τη ΔΕΗ, την τράπεζα, δεν είναι μόνο δικό σου, γίνεται όλων των λαϊκών οικογενειών. Μαζί πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά...», σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα.

Συνελεύσεις και συσκέψεις

Σήμερα Τετάρτη, 13 Φλεβάρη σε γενική συνέλευση προχωρούν:

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», στις 6 μ.μ., στο κτίριο του ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

-- Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», στις 6.30 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Αύριο Πέμπτη, 14 Φλεβάρη

-- Το Σωματείο Εργαζομένων SOFTEX.

Επίσης, σήμερα Τετάρτη 13 Φλεβάρη σε σύσκεψη προχωρά το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής με τους εργαζόμενους από τα Μεσόγεια στις 5 μ. μ. στο εργατικό στέκι στο Κορωπί (Βασιλέως Κωνσταντίνου 300).

ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ - ΕΠΑΣ
Κινητοποιήσεις σε υπουργείο Παιδείας και ΟΑΕΔ

Ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία

Από την κινητοποίηση που έγινε στις 24 Γενάρη
Από την κινητοποίηση που έγινε στις 24 Γενάρη
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν οι σπουδαστές στα δημόσια ΙΕΚ και στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 14 Φλεβάρη στις 12.00, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στον Αλιμο (Δωδεκανήσου 6) θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, στις 12.00, οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ μαζί με Επιτροπές Ανέργων.

Με τις πρωτοβουλίες αυτές οι σπουδαστές στις σχολές της κατάρτισης και της μαθητείας διεκδικούν λύσεις στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, στο κόστος των σπουδών που αυξάνεται. Δίνουν αγωνιστική απάντηση στη δουλειά χωρίς δικαιώματα στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να γενικεύσει τον εργασιακό μεσαίωνα μέσα από το «Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων». Ακόμα, ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στην απεργία στις 20 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), καθώς πληθαίνουν οι σπουδαστές που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα και επομένως να γραφτούν στο εξάμηνο που ξεκινά τις επόμενες μέρες. Το ποσό των διδάκτρων φτάνει τα 367 ευρώ και στη Σιβιτανίδειο τα 450 ευρώ το εξάμηνο, ενώ είναι διπλάσιο για τους μετανάστες σπουδαστές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αύριο το πανθριασιακό συλλαλητήριο

Στις 6 μ. μ., στην πλατεία της Ελευσίνας

Με εξορμήσεις, συζητήσεις και δουλειά εργάτη τον εργάτη η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ εντείνει τις προετοιμασίες για την επιτυχία του πανθριασιακού συλλαλητηρίου, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία της Ελευσίνας.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται με αιχμή την αλληλεγγύη στους εργάτες των ναυπηγείων Ελευσίνας, στους εργάτες της περιοχής, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς και ενόψει της απεργίας στις 20 Φλεβάρη. Χτες, συνεχίστηκαν οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενώ έγινε εξόρμηση και στο κέντρο της πόλης, στα μαγαζιά και σε χώρους μαζικής εστίασης. Σήμερα, θα γίνει περιοδεία στο ΕΠΑΛ Ελευσίνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής προχωρά σε σύσκεψη με τις τραπεζοκόμες και τις καθαρίστριες του Θριάσιου Νοσοκομείου. Αύριο, συνεχίζονται οι εξορμήσεις σε μεγάλα εργοστάσια της περιοχής.

Αρνούνται το συντονισμό

Στο μεταξύ, αποκαλυπτική ήταν η στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Οι δυνάμεις της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) και της «Ταξικής Πορείας» (ΚΚΕ μ-λ), που βρίσκονται στην ηγεσία του σωματείου, αρνήθηκαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συμμετοχή του Σωματείου στο πανθριασιακό συλλαλητήριο. Η πρόταση κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και οι δυνάμεις αυτές δεν έκριναν σκόπιμη ούτε καν τη συζήτηση επί του θέματος. Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε μια περίοδο, που, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ομνύει στην ανάγκη ... ενότητας των εργαζομένων - και όμως απέρριψαν τη συμμετοχή σε ένα συλλαλητήριο αλληλεγγύης, όπου συμμετέχουν δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και μαζικοί φορείς του Θριασίου.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν στο υπουργείο Εργασίας

Αύριο η συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που τους επιβάλλει η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δίνουν οι συνταξιούχοι, που αύριο, Πέμπτη, βγαίνουν και πάλι στους δρόμους του αγώνα μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ. Η συγκέντρωσή τους έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις απαιτούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση - ο οποίος την έχει αρνηθεί αρκετές φορές - προκειμένου να του θέσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την εφαρμοζόμενη εξοντωτική πολιτική της συγκυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούν τους συνταξιούχους όλων των ταμείων να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και με τη παρουσία τους να δώσουν δύναμη στον αγώνα που κάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ