Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ - ΕΠΑΣ
Κινητοποιήσεις σε υπουργείο Παιδείας και ΟΑΕΔ

Ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία

Από την κινητοποίηση που έγινε στις 24 Γενάρη
Από την κινητοποίηση που έγινε στις 24 Γενάρη
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν οι σπουδαστές στα δημόσια ΙΕΚ και στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 14 Φλεβάρη στις 12.00, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στον Αλιμο (Δωδεκανήσου 6) θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, στις 12.00, οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ μαζί με Επιτροπές Ανέργων.

Με τις πρωτοβουλίες αυτές οι σπουδαστές στις σχολές της κατάρτισης και της μαθητείας διεκδικούν λύσεις στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, στο κόστος των σπουδών που αυξάνεται. Δίνουν αγωνιστική απάντηση στη δουλειά χωρίς δικαιώματα στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να γενικεύσει τον εργασιακό μεσαίωνα μέσα από το «Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων». Ακόμα, ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στην απεργία στις 20 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), καθώς πληθαίνουν οι σπουδαστές που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα και επομένως να γραφτούν στο εξάμηνο που ξεκινά τις επόμενες μέρες. Το ποσό των διδάκτρων φτάνει τα 367 ευρώ και στη Σιβιτανίδειο τα 450 ευρώ το εξάμηνο, ενώ είναι διπλάσιο για τους μετανάστες σπουδαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ