Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενέκριναν την αλλοίωση των συσχετισμών

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία χωρίς να πάρει θέση

Η πρόθεση των δυνάμεων του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού να αλλοιώσουν εντελώς τους συσχετισμούς στο 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που θα ξεκινήσει στις 15 Φλεβάρη αποκαλύφθηκε πλήρως στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΠ.

Με καθαρό το αντιΠΑΜΕ μέτωπο ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ αποφάνθηκαν «όλοι οι αντιπρόσωποι μέσα», ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ), για να αποφύγει τη διαδικασία της ψηφοφορίας, δηλαδή να πάρει σαφή θέση, αποχώρησε από τη συνεδρίαση! Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι από τους 266 αντιπροσώπους οι πάνω από 50 - δηλαδή κοντά το ένα τέταρτο - να είναι από σωματεία που παραβιάζουν κατάφωρα το καταστατικό, το νόμο1264 και συνολικά ό,τι προβλέπει ακόμα και αυτή η κομμένη στα μέτρα του κεφαλαίου εργατική νομοθεσία!

Πιο συγκεκριμένα, για να γίνει πράξη η επιδίωξη των συνδικαλιστικών δυνάμεων του κοινωνικού εταιρισμού, το συνέδριο του ΕΚ Πειραιά να πάρει αποφάσεις στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της αντιλαϊκής πολιτικής, αποφάσισαν ότι κάρτα θα πάρουν οι 38 αντιπρόσωποι 7 ναυτεργατικών σωματείων που είναι εκλεγμένοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Οι 9 αντιπρόσωποι του σωματείου του εργοστασίου ΠΙΤΣΟΣ, που ενώ στο εργοστάσιο σύμφωνα με την κατάσταση της επιθεώρησης εργασίας δουλεύουν 548 εργαζόμενοι, στις καταστάσεις ψηφισάντων φέρεται να έχουν ψηφίσει 874! Οι 6 αντιπρόσωποι των φορτοεκφορτωτικών σωματείων με 10 και 15 ψηφίσαντες το καθένα, όσα σωματεία δεν έχουν προσκομίσει μητρώα μελών και καταστάσεις ψηφισάντων ακόμα και το σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών ΟΣΕ που είναι εκπρόθεσμο κατά ένα χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ