Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αύριο το πανθριασιακό συλλαλητήριο

Στις 6 μ. μ., στην πλατεία της Ελευσίνας

Με εξορμήσεις, συζητήσεις και δουλειά εργάτη τον εργάτη η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ εντείνει τις προετοιμασίες για την επιτυχία του πανθριασιακού συλλαλητηρίου, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία της Ελευσίνας.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται με αιχμή την αλληλεγγύη στους εργάτες των ναυπηγείων Ελευσίνας, στους εργάτες της περιοχής, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς και ενόψει της απεργίας στις 20 Φλεβάρη. Χτες, συνεχίστηκαν οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενώ έγινε εξόρμηση και στο κέντρο της πόλης, στα μαγαζιά και σε χώρους μαζικής εστίασης. Σήμερα, θα γίνει περιοδεία στο ΕΠΑΛ Ελευσίνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής προχωρά σε σύσκεψη με τις τραπεζοκόμες και τις καθαρίστριες του Θριάσιου Νοσοκομείου. Αύριο, συνεχίζονται οι εξορμήσεις σε μεγάλα εργοστάσια της περιοχής.

Αρνούνται το συντονισμό

Στο μεταξύ, αποκαλυπτική ήταν η στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Οι δυνάμεις της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) και της «Ταξικής Πορείας» (ΚΚΕ μ-λ), που βρίσκονται στην ηγεσία του σωματείου, αρνήθηκαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συμμετοχή του Σωματείου στο πανθριασιακό συλλαλητήριο. Η πρόταση κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και οι δυνάμεις αυτές δεν έκριναν σκόπιμη ούτε καν τη συζήτηση επί του θέματος. Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε μια περίοδο, που, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ομνύει στην ανάγκη ... ενότητας των εργαζομένων - και όμως απέρριψαν τη συμμετοχή σε ένα συλλαλητήριο αλληλεγγύης, όπου συμμετέχουν δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και μαζικοί φορείς του Θριασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ