Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ενάντια στις απολύσεις των περίπου 500 συναδέλφων τους. Στη Θεσσαλονίκη χτες παρέμειναν κλειστά όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, ενώ έγινε συγκέντρωση στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά καθώς και στο ΙΚΑ Πατησίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 500 εργαζόμενοι που απολύονται είχαν προσληφθεί με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (9Κ/2008) στην Αγροτική Τράπεζα, ωστόσο, λόγω της επικείμενης πώλησης της ΑΤΕ, τελικά προσλήφθηκαν στο ΙΚΑ. Πρόκειται για απαραίτητους υπαλλήλους, με δεδομένο ότι το Ιδρυμα είναι ήδη υποστελεχωμένο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι από τους 15 εργαζόμενους που απολύονται από το περιφερειακό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, οι 10 εργάζονταν στο τμήμα συντάξεων και διεκπεραίωναν περίπου 1.500 υποθέσεις ο καθένας.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα», η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τους αγώνες σε κλιμάκωση του αγώνα, την ώρα που η ηγεσία της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ (ΠΑΣΚΕ), επιδιώκει την ουσιαστική αποκλιμάκωση.

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε χτες, για το θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, απαιτώντας να μην απολυθούν οι προσληφθέντες μέσω του διαγωνισμού 9Κ/2008, αλλά και να προσληφθούν άμεσα οι επιτυχόντες του άλλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (8Κ/2008), οι οποίοι επίσης μένουν εκτός πρόσληψης ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ